×
×

Saskia Van Uffelen, CEO Ericsson Belux, over smart cities

Gepubliceerd op 08/03/2016 in Inspireren

Saskia Van Uffelen, CEO Ericsson Belux, over smart cities

Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson Belux en Digital Champion & Digital Mind, laat in een opiniestuk in De Morgen haar licht schijnen op de smart cities in België. “België dreigt de trein van smart cities te missen”, is Van Uffelen duidelijk.

België hinkt achterop
Helsinki, Barcelona, Kopenhagen en Berlijn behoren tot de smart cities van Europa. Hoe komt het dat pakweg Antwerpen, Leuven of Gent moeite hebben om bij te benen? In haar opiniestuk meent Saskia Van Uffelen de oorzaak hiervan te kennen: “België beschikt over voldoende knowhow om ook smart cities voort te brengen, maar dan is er eerst een mentaliteitswijziging nodig.” De digitale technologieën helpen steden met verkeer, veiligheid en vuiligheid. Zo heeft Barcelona applicaties voor parkeerplaatsen en sensoren die overvolle afvalcontainers aangeven. Volgens Van Uffelen iets wat in België ook kan ontstaan, “op voorwaarde dat er een samenwerkingsverband tussen autoconstructeurs, burgers en wegenbouwers is. Bovendien moeten Belgische burgers openstaan voor open data en zich niet laten verlammen door de angst van privacy.”

Lentefestival HB-Plus
Saskia Van Uffelen is gastspreker op het Lentefestival HB-plus. HB-plus levert ICT-diensten aan de Vlaamse overheid en de lokale besturen. Onder de dienstverlening vallen netwerkdiensten, datacenterdiensten, werkplekdiensten en uiteenlopende grotere projecten. Op 17 maart krijgt u op het festival een unieke kans om kennis te maken met vakspecialisten en kan u contacten leggen.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!