Ontmoetingen om elkaar beter te inspireren

Gepubliceerd op 18/03/2019 in Innoveren

Ontmoetingen om elkaar beter te inspireren

Er hangt een blauwe hemel boven Marche-en-Famenne, waar we het Salon des Mandataires 2019 bezoeken voor een ontmoeting met Wallonië. Wie we tegenkwamen in de wandelgangen van het salon leest u in dit artikel.

De toekomst is digitaal.

Gratis e-book

Jean-Michel Javaux, Burgemeester van Amay

Waarom bent u aanwezig op het salon?

“Als burgemeester heb ik hier de kans om op enkele uren tijd alle belangrijke spelers te ontmoeten. Het thema van de digitale transformatie ligt me nauw aan het hart omdat het traject dat de gemeente Amay heeft afgelegd, haar vruchten reeds heeft afgeworpen.”

Is de digitale transformatie cruciaal voor uw activiteiten?

“Uiteraard, de digitale transformatie is een fantastische uitdaging op de weg naar een nieuwe vorm van industrialisering. Op kleinere schaal biedt ze een enorm voordeel voor mijn gemeente: energie-efficiëntie, nauwkeurige gegevens dankzij het Internet of Things, een gevoelige daling van het papierverbruik ... En geloof mij, de openbare diensten komen van heel ver.”

Welke stappen hebt u gezet voor uw eigen digitalisering?

“Al onze aktes met betrekking tot de burgerlijke stand en bevolking zijn gedigitaliseerd en kunnen via onze website worden gedownload. Bovendien communiceer ik dagelijks en persoonlijk met de burgers via onze interactieve app. En last but not least hebben we heel wat tijd gewonnen door onze processen op het niveau van het College te digitaliseren.”

Nathan Vanharen, directeur Sales & Marketing bij IPEX

Waarom bent u aanwezig op het salon?

“IPEX begeleidt ondernemingen en openbare diensten bij de digitale transformatie van hun communicatie. De meeste van onze klanten zijn dus op het appel.”

Is de digitale transformatie cruciaal voor uw activiteiten?

“Ja, voor ons is dit een manier van werken. We kunnen ons geen toekomst voorstellen die niet op alle niveaus genetwerkt is. Een heel concreet voorbeeld: elektronische aangetekende brieven. Zij maken nu deel uit van ons aanbod.”

Welke stappen hebt u gezet voor uw eigen digitalisering?

“We zijn een onderneming van IT-oplossingen. We stellen dus alles in het werk om digitale kanalen te integreren in de communicatieprocessen van onze klanten: sms, spraak, e-mail, digitale poorten … Een multikanaalsplatform is het best mogelijke antwoord.”

Ontdek of Wallonië al klaar is voor de digitale transformatie.

Salon des Mandataires

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts