Zo controleert u uw winkeltoegang en de handhygiëne

Gepubliceerd op 04/12/2020 in Oplossingen & diensten

De COVID-19-maatregelen zorgen voor een andere winkelervaring. Toegangscontrole en de bedeling van alcoholgel zijn van groot belang om de regels rond sociale afstand te kunnen respecteren. Met Entrance Monitoring beheert u een vlotte winkeltoegang.

Zo controleert u uw winkeltoegang en de handhygiëne

“De geautomatiseerde oplossing Entrance Monitoring is aanpasbaar. Het eerste element telt het aantal klanten in de winkel”, zegt Thierry Depré, Solutions Sales bij Proximus. Een multidirectionele sensor aan de in- of uitgang van de winkel telt de personen die binnenkomen en buitengaan. Voor de installatie van de sensoren is geen bekabeling nodig. De datacommunicatie verloopt via het LoRa-netwerk en wordt weergegeven op een display aan de ingang van de winkel. Het tweede element zorgt voor de verdeling van alcoholgel en vergemakkelijkt het beheer ervan.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Entrance Monitoring voor uw zaak? Onze experts bezorgen u advies op maat.

Contacteer ons Nieuw venster

Toegangscontrole

“Op een display zien de bezoekers hoeveel personen er in de winkel aanwezig zijn”, zegt Stijn Bogaerts, Solution Manager bij Proximus. “Sommige winkels kiezen voor een kleurencode en werken met groen, oranje of rood om een overzicht te geven van de drukke periodes van de voorbije week. Op die manier ziet de klant meteen hoe druk het is op welk moment van de dag of de week.” Als extra optie is het zelfs mogelijk te analyseren hoe lang een gemiddeld winkelbezoek duurt. Dat gebeurt op basis van wifi-sensoren.

Het is een makkelijke toepassing om de klanten richtlijnen te geven en te helpen de sociale afstand te bewaren

Thierry Depré, Solution manager Proximus

“Is de winkel volzet, dan kan ons systeem dat signaleren en zelfs vrij nauwkeurig inschatten hoe lang het duurt tot er iemand klaar is met shoppen – en er een volgende klant in de winkel binnen mag”, zegt Stijn. Ook dat is info die de winkelier via het display bij de ingang kan aanbieden, naast een overzicht van de kalmere winkelmomenten en andere specifieke informatie.

Onder meer Decathlon en het Brusselse winkelcentrum Basilix gebruiken de toepassing om klanten te informeren over de bezetting van de winkelruimte. “Het is een makkelijke toepassing om de klanten richtlijnen te geven en te helpen de sociale afstand te bewaren”, zegt Thierry.

De manager krijgt een waarschuwing wanneer een bepaalde bezettingsgraad bijna is bereikt – of wordt overschreden.

Stijn Bogaerts, Solution manager Proximus

Integratie met andere toepassingen

Winkels die Entrance Monitoring gebruiken, kunnen hun toegangsbeheer efficiënter organiseren. “De manager krijgt dan, bijvoorbeeld via sms, een waarschuwing wanneer een bepaalde bezettingsgraad bijna is bereikt – of wordt overschreden”, legt Stijn uit. Entrance Monitoring kan ook aangesloten worden op andere toepassingen, bijvoorbeeld het Smart Monitoring platform voor gebouwen zodat de ventilatie zich automatisch aanpast aan het aantal aanwezig klanten. Acties zoals het zoeken naar producten met behulp van de aangesloten e-labels, marketinganalyse of digital signage kunnen er ook aan gekoppeld worden.

Hygiënische totem

De totem is meer dan een eenvoudige dispenser omdat de module meerdere IoT-sensoren met de volgende functies heeft:

  • controle van het vulniveau
  • telling van het gebruik (per dag/cyclus/sinds installatie)
  • controle van het accuniveau (als de totem niet aangesloten is op het stroomnet)
  • temperatuurmeting

Zo heeft u een efficiënte oplossing voor uw werknemers en bezoekers, terwijl het beheer wordt gestroomlijnd. U wordt geïnformeerd wanneer u ze moet bijvullen met alcoholgel waardoor de werkdruk voor uw medewerkers wordt beperkt. U verzamelt informatie over hun gebruik zodat u eventueel hun locaties kan herbekijken.

Bent u al op de hoogte van de laatste retailtrends? Nieuwe technologieën en opportuniteiten zijn gebundeld in het e-book ‘Future of retail’.

Download het e-book Nieuw venster

Lees hoe technologie en digitale transformatie u kunnen helpen om 'phygital' te worden.

Ontdek meer retailoplossingen

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts