Realtime tracking en monitoring vergemakkelijken het werk

Gepubliceerd op 28/06/2019 in Inspireren

Realtime tracking en monitoring vergemakkelijken het werk

Altijd weten waar uw voertuigen zich bevinden? In real time hun bandenspanning, gereden kilometers en andere gegevens monitoren? Traxgo gebruikt het Proximus machine-to-machine (M2M)-netwerk en de SMS API-service van Proximus EnCo.

Al sinds zijn oprichting in 2003 werkt Traxgo samen met Proximus. Het technologiebedrijf installeerde al 18.000 M2M-simkaarten bij zijn klanten en gebruikt ons M2M-netwerk om gegevens van uw wagenpark door te sturen naar uw dispatching en andere diensten, en omgekeerd. Via bijvoorbeeld het ContiCheckPressure-systeem van Continental volgt uw dispatching de bandenspanning en -temperatuur van al uw voertuigen in real time op.

Traxgo maakt het al enige tijd mogelijk om de bandenspanning en- temperatuur van alle voortuigen in real time op te volgen.

Lees hoe dit werkt

Zonder M2M geen tracking en monitoring

Frederik Depuydt, Business Development Manager bij Traxgo: “Of het nu om personen-, bestel-, vrachtwagens of bouwmachines gaat, we rusten elk type voertuig uit met onze tracking- en monitoringsystemen. Onze data versturen we via het M2M-netwerk. Lukt dat om een of andere redenen toch niet? Dan wordt er automatisch overgeschakeld op sms.”

“Zonder het M2M-netwerk en de M2M-simkaarten zouden we onze oplossingen niet kunnen aanbieden. Meer en meer bedrijven vragen ons om verschillende andere apparaten te koppelen en bijkomende data door te sturen. Dat is maatwerk. Dankzij M2M en onze software die we zelf ontwikkeld hebben, kunnen we daarop inspelen. Zo hoef je als bedrijf voor een dringende interventie niet meer één voor één je technici op te bellen. Op de kaart zie je wie zich het dichtste bij de locatie bevindt.”

Via een sms kun je iemand snel verwittigen. Wanneer een band leegloopt, krijgt de dispatching van het bedrijf al een melding.

Frederik Depuydt, Business Development Manager bij Traxgo

SMS API: vlotte integratie

“We werken ook al sinds het begin met sms, onder meer omdat voor bijvoorbeeld alarmmeldingen de meeste bedrijven sms verkiezen. Een sms komt veel sneller aan en wordt ook veel sneller gelezen dan een e-mail.” Om die sms-service te verbeteren, stapte Traxgo 1,5 jaar geleden over van een andere provider naar Proximus en maakte gebruik van de Proximus EnCo SMS API om te integreren in hun systemen.. “Proximus is goedkoper, het netwerk is betrouwbaarderen de integratie van SMS API in onze oplossingen gaat veel vlotter. Dat laat ons toe om de systemen van onze klanten veel sneller aan te passen.”

“Via een sms kun je iemand ook heel snel verwittigen. Terwijl een band aan het leeglopen is, krijgt de dispatching van het bedrijf al een melding. En wordt er ’s nachts een voertuig verplaatst, komt het buiten de normale werkuren in beweging of verlaat het een afgebakende zone zoals een werf of een parking? Dan krijgt de persoon van wacht meteen een melding.”

M2M maakt nieuwe oplossingen mogelijk

Traxgo blijft innoveren. Zoveel is duidelijk. Waarbij de integratie van de SMS API van EnCo een belangrijke rol blijft spelen. Zoals bijvoorbeeld met nieuwe, eigen software zoals Trax One, dat het ERP-systeem van Traxgo koppelt aan hun track & trace-platform. “We kregen meer en meer de vraag van onze klanten om technici en opdrachten te kunnen opvolgen. Vroeger hadden ze daar 2 systemen voor nodig: hun eigen ERP-software en onze track & trace-oplossing. Nu bieden we dat in 1 platform aan.”

“Zo kun je zien om hoe laat een technicus bij een klant aankomt en hoe lang hij ter plaatse is. Dat laat je toe om de agenda van de technicus in real time te plannen en bijvoorbeeld de volgende klant te verwittigen wanneer de technicus vertrekt. Zodra de klant aftekent voor de uitgevoerde opdracht kun je ook meteen in real time de factuur opmaken. Want je weet precies wat er uitgevoerd is en hoe lang dat geduurd heeft.”

Traxgo werd in 2003 opgericht. Het bedrijf bood toen vooral ‘gewone’ track & trace-diensten aan. In het begin voornamelijk via sms omdat data nog te duur was. Er werken nu 16 mensen.

Frederik Depuydt studeerde Handelswetenschappen aan de HoGent en is Business Development Manager bij Traxgo. Hij kwam bij Traxgo in 2004. In zijn vrije tijd doet hij graag aan sport.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts