Q + A

Gepubliceerd op 21/03/2015 in Inspireren

Q + A

Ellen Van den Berghe is veeleisend maar deelt voor haar medewerkers de projecten op in verteerbare taken. Ze fungeert bewust als buffer en vertaalt de commentaren naar positieve boodschappen. Tijdens haar vrije tijd bereidt ze graag lekkere gezonde hapjes voor familie en vrienden.

Loopbaan
Ellen werd dit jaar tot Young ICT Lady of the Year verkozen. Twee jaar geleden werd ze binnengehaald bij de Nationale Loterij om een communicatiestrategie voor de digitale kanalen uit te werken. Als Digital Channels Manager is ze dagelijks bezig met ICT. Daarvoor was ze 2,5 jaar Head of Product Management van Intela in Londen.

Bedrijf
De Nationale Loterij vierde vorig jaar haar 80ste verjaardag. Met de vernieuwde digitale communicatie-infrastructuur wil het bedrijf haar spelers een ononderbroken customer journey aanbieden. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n 1, 2 miljard euro.

Werknemers
Bij de Nationale Loterij werken meer dan 400 medewerkers. Daarin zijn de mensen van de 4.800 externe verkoopdiensten met spelterminals niet meegerekend. Het digitale communicatieteam telt 5 vaste personeelsleden die worden bijgestaan door een twintigtal externen. Ellen Van den Berghe Digital Channels Manager bij de Nationale Loterij.

Wat zijn uw grootste professionele verwezenlijkingen?

Dat ik als projectleider bij de Nationale Loterij met mijn team op minder dan elf maanden een volledig nieuwe website heb ontwikkeld die dienst doet als digitale hub. De 35 verschillende digitale kanalen werden daarop geënt. Maar ook dat ik het Londens Performance Bureau, Intela, mee heb laten uitgroeien van een start-up met tien mensen tot een winstgevend bedrijf met 65 medewerkers.

Naast wie zou u graag eens in het vliegtuig zitten en wat zou u hem of haar willen vragen?

Mag ik tussen Richard Branson en Freddie Mercury zitten? Ik wil ondervinden of Richard Branson van de Virgin Group echt zo arrogant is en of die arrogantie gegrond is. Ik zou hem ondertussen vragen wat hij binnen veertig jaar ziet gebeuren. Aan Freddie Mercury had ik graag gevraagd hoe de maatschappij vroeger en nu tegenover homoseksualiteit staat. Hoe hij is omgegaan met zijn hiv-besmetting en de reacties die hij daarop kreeg.

Aan welk merk bent u eeuwig trouw?

Aan Nesquik, maar dat is dan ook ongeveer het enige.

Wat weten uw medewerkers niet van u?

Ik ben zeer open en hou niets bewust achter. Maar niet iedereen weet dat ik gevoetbald heb in tweede nationale en dertien jaar dwarsfluit heb gespeeld.

U kunt geen dag zonder…?

Het internet. Maar ik kan ook helemaal niet zonder mensen. Ik zou nooit tien dagen alleen in de woestijn overleven. Ik heb mijn dagelijkse knuffels nodig en moet een goed gesprek kunnen voeren.

Wat deed u als u deze job niet deed?

Dan zou ik ergens anders een gelijkaardige rol spelen. Mocht ik nog niet getrouwd zijn en niet in mei bevallen, zou ik intussen waarschijnlijk in het boeiende Taiwan zitten omdat daar veel met nieuwe technologie wordt gewerkt.

Wat zijn uw favoriete apps van het moment?

De to-dolijst en taakmanagement app ‘Todoist.com’. De digitale werkplek ‘Evernote.com’ gebruik ik vaak en dan is er natuurlijk de app van Club Brugge.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One