Ochtendhumeur

Gepubliceerd op 24/03/2015 in Tech, tips & trics

Ochtendhumeur

06:00

Het licht in mijn slaapkamer gaat langzaam aan. Elke minuut wordt het wat heller, het is als wakker worden onder de opkomende zon. Ik moet vandaag vroeger vertrekken om mijn baas op te halen van de luchthaven. Dankzij de integratie van mijn agenda en mijn domotica word ik op tijd gewekt.

06:05

Mijn wekkerradio slaat aan. Er is geen ontkomen aan: hij speelt steeds luider en luider tot ik hem afzet. Ik rek me uit en stap uit bed. Beneden springt de koffiemachine aan.

06:08

Tijd om de slaap weg te wassen. Ik stap de badkamer binnen, het licht springt automatisch aan en de douche begint te lopen.

06:20

Als alles weer fris en fruitig ruikt, is het tijd voor de juiste outfit. Het scherm bij mijn dressing geeft aan wat voor weer het wordt en stelt mij een kledingkeuze voor. Niet mijn favoriete blauwe vest, want die ben ik vergeten op te halen bij de stomerij. Het systeem kent perfect de inhoud van mijn kast. Eenvoudig, handig én snel.

06:25

Op de trap komt de geur van verse koffie me tegemoet. Ik stap de keuken binnen, leg de toastjes die net uit de broodrooster springen op een bord en neem de laatste fles melk uit de koelkast. Die vraagt mij of ik nieuwe wil bestellen. Ik antwoord ‘ja’, want ook ijskasten kunnen tegenwoordig hun zegje doen. Ik geniet van mijn vers ontbijt en zet mijn bord in de afwasmachine. Die springt vanavond of vannacht automatisch aan, als de prijs van de elektriciteit lager is.

06:45

Ik stap in de wagen die al aangenaam warm is. Dankzij de ontdooide voorruit kan ik onmiddellijk vertrekken. De route naar de luchthaven is automatisch geprogrammeerd. De wagen spreekt mij aan op het ogenblik dat ik het portier sluit. “Welkom Jan. Klaar voor de trip naar de luchthaven?” “Ja, geef me maar de snelste route.” “Je hebt geluk, je verliest op de ring rond Brussel nergens meer dan 15 minuten.” Dat is een meevaller. Ik start de wagen, rij gezwind achteruit de oprit af en … rij me vast op een vrachtwagen die de hele straat blokkeert. Plots herinner ik me een klein briefje van de buren over ‘uitgraven van bouwgrond’, ‘niet parkeren’ en ‘afgesloten straat’ dat ik achteloos in de papiermand heb gegooid. Niet alles verschijnt automatisch in mijn agenda …

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!