ManpowerGroup kiest voor Proximus High Density Data Center

Gepubliceerd op 02/02/2015 in Klantenverhalen

ManpowerGroup kiest voor Proximus High Density Data Center

In de markt van de HR-dienstverlening moet je snel kunnen schakelen. ManpowerGroup doet dat door vlot nieuwe toepassingen uit te rollen in het hele Belgische kantorennetwerk. De systemen bevinden zich in het High Density Data Center van Proximus.

We leven meer dan ooit in ‘the human age’. Bedrijven differentiëren zich via de kennis en het talent van hun medewerkers. De grootste uitdaging schuilt erin dat talent op te sporen, aan te trekken en aan boord te houden. Het is daar dat we de activiteiten van ManpowerGroup situeren, via de merken Manpower (interim), Experis (experten in finance, ICT en engineering), ManpowerGroup Solutions (outsourcing) en Right Management (talent- en loopbaanmanagement). “We zijn actief in een sterk concurrentiële markt”, zegt Johan Bruyninx, ICT-manager bij ManpowerGroup. “We beschouwen ICT daarbij als een essentieel middel om onze innovatieve aanpak te ondersteunen.” De consulenten van de groep – zowel in de vijftig Belgische kantoren als in-house bij klanten – maken gebruik van software bij zowat elke actie die ze ondernemen: kandidaten opsporen en matchen met vacatures, administratie, rapportering aan de klant, enzovoort.

Groene oplossing
ManpowerGroup stuurt de ICT-omgeving centraal aan. Maar toen het Belgische hoofdkantoor naar een nieuwe locatie verhuisde, besliste het bedrijf om het eigen datacenter niet mee te nemen. “Het voldeed niet meer om onze verdere groei en onze nood aan flexibiliteit te ondersteunen”, vertelt Johan Bruyninx. ManpowerGroup onderzocht de markt voor externe oplossingen. Daaruit kwam het High Density Data Center van Proximus als beste keuze uit de bus. “De connectie met de kantoren verliep al via Proximus Explore. Met het datacenter breiden we onze samenwerking met Proximus verder uit.” ManpowerGroup koos heel bewust voor de high-density oplossing. “Er waren verschillende elementen die invloed hadden op onze beslissing. We bekeken niet alleen de capaciteit, de hoge beschikbaarheid en beveiliging van de systemen, maar ook de groene factor.” ManpowerGroup was de enige onderneming uit de sector die in 2014 de titel van ‘Most Ethical Company’ mocht dragen. Ook daarin past de keuze voor het High Density Data Center.

Datacenter brengt rust
Concreet heeft ManpowerGroup in het datacenter drie racks in gebruik. Daarin bevinden zich onder meer het gevirtualiseerde serverpark (onder VMware), de telefooncentrale en de firewalls. In het nieuwe hoofdkantoor is een oplossing voor disaster recovery voorzien. “De beschikbaarheid van de systemen is voor ons van cruciaal belang”, legt Johan Bruyninx uit. “Zonder die systemen valt onze business vrijwel meteen stil.” Door de verantwoordelijkheid over beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid van de infrastructuur aan Proximus over te dragen, kan ManpowerGroup zich op een andere manier op zijn ICT concentreren. “Voor ons blijft ICT een middel om de concurrentie voor te blijven. Het is belangrijk dat we nieuwe applicaties kunnen invoeren met een heel korte time-to-market. Binnen het datacenter van Proximus is de schaalbaarheid van de infrastructuur enorm. Dat zorgt op het vlak van ICT voor extra rust.”

 Over ManpowerGroup
ManpowerGroup treedt op als HR-partner voor mensen en bedrijven. De groep is actief in tachtig landen. In België telt ManpowerGroup 450 medewerkers.

 Pluspunten

High Density Data Center:

  • hoge beschikbaarheid en grote schaalbaarheid: racks tot 8 KW kunnen grotere piekmomenten opvangen
  • geen zorgen rond capaciteit, beschikbaarheid en veiligheid van systemen en data
  • groene infrastructuur, opgebouwd volgens de principes van gescheiden luchtstromen, krachtige koeling en efficiënt energieverbruik

 Sinds twee jaar is Johan Bruyninx ICT-manager bij ManpowerGroup Belux.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One