Machine-to-machine in practice

Gepubliceerd op 28/04/2016 in Klantenverhalen

Machine-to-machine in practice

Het Kortrijkse GeoDynamics is al sinds 2004 bezig met machine-to-machine-oplossingen en aldus een pionier in ons land. Wij vroegen oprichters Stijn Stragier en Peter Vermeesch welke trend zij zien aankomen.

“Vandaag staat GeoDynamics vooral bekend om zijn doorgedreven track&trace en tijdregistratie-oplossingen. Kort uitgelegd: we stoppen een blackbox met een simkaart in de wagens van onze klanten, waardoor we exact kunnen meten waar en wanneer hun medewerkers aan het werken zijn. Deze gegevens sturen we rechtstreeks en hapklaar door naar het sociaal secretariaat en de ERP-pakketten van de klant.

Daardoor heeft een bedrijf niet alleen minder administratie te verwerken, maar weet het ook tot op de minuut hoeveel werkuren er moeten uitbetaald worden. Voor een bedrijf met veel arbeiders op de baan is de ROI van onze oplossing enorm.”

Ook voor steden en gemeenten is track&trace de juiste investering. Met het systeem weten de stads- en hulpdiensten precies waar hun werknemers, dienstwagens en zware machines- zoals de brandweerwagens of de graafmachines van de groendienst - zich bevinden. Zo kunnen ze hun ploegen efficiënter aansturen en interventies beter plannen.

Bekijk deze video over de voordelen van track&trace
De doorbraak van Internet of Things

Als we hem vragen welke trends hij ziet aankomen voor machine-to-machine-toepassingen, noemt Stijn meteen de LoRaWAN Alliance. “LoRaWAN™ staat voor Long Range, Low Power. Dit nieuw type netwerk leent zich beter voor machine-to-machine-toepassingen. Enerzijds verbruikt het immers minder energie dan het huidige netwerk, waardoor de batterijen in machine-to-machine-toepassingen niet meer zo snel zullen leeglopen als nu het geval is.

En anderzijds richt LoRaWAN™ zich vooral op het tegelijk doorsturen van vele kleine datapakketten in plaats van af en toe één groot datapakket zoals het huidige netwerk doet.. Dat is ideaal voor toepassingen die onophoudelijk kleine hoeveelheden data naar elkaar doorsturen.”

Klaar voor de toekomst

Momenteel dekt LoRaWAN™ 10 steden in België: Gent, Antwerpen, Leuven, Oostende - Zeebrugge, Brussel, Charleroi, Luik, Namen, Mons – La Louvière en Doornik - Moeskroen. Kortrijk zit er ook bij. Eind 2016 zal de dekking nationaal zijn. “Wij kunnen het hier in de regio dus al volop uittesten. Eens LoRaWAN™ nationaal beschikbaar is, zal Internet of Things ongetwijfeld echt doorbreken in alle markten.”

GeoDynamics
  • Opgericht in 2004
  • CEO’s: Stijn Stragier en Peter Vermeesch
  • 28 medewerkers
  • Specialisatie: mobiele toepassingen zoals track&trace, tijdsregistratie, temperatuurregistratie, fleet management, kilometerregistratie …
  • De bekroonde technologie van GeoDynamics zit in 26.000 voertuigen van ruim 2.400 klanten.
Voel u vrij om onze LoRaWAN™ pagina te lezen voor meer informative

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief