Uw AI-infrastructuur succesvol opzetten: 9 afwegingen

Gepubliceerd op 06/06/2019 in Inspireren

Uw AI-infrastructuur succesvol opzetten: 9 afwegingen

Het succes van artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML)? Dat hangt af van de kwaliteit van uw data. In elke stap van het AI- en ML-proces spelen ze een andere rol. Daarom moet u bijzondere aandacht besteden aan efficiënt databeheer.

Uw data succesvol door alle stappen loodsen, hangt voor een groot deel af van de juiste infrastructuur. De 9 belangrijkste afwegingen die u moet maken om een succesvolle AI-infrastructuur op te zetten:

 1. Locatie

  Een AI- of ML-proces moet u uitvoeren op de meest logische plek: waar u de output nodig hebt. In de cloud, in een datacenter op het terrein of ‘at the edge’. Zet uw infrastructuur op die 3 plekken op. Zo optimaliseert u de prestaties.

 2. Breedte van hoogwaardige infrastructuur

  AI-prestaties hangen samen met de prestaties van de onderliggende infrastructuur. Grafische verwerkingseenheden (GPU’s) kunnen deep learning 100 keer sneller doen lopen dan centrale verwerkingseenheden (CPU’s). Maar let op: te weinig kracht leidt tot vertragingen, te veel kracht is geldverspilling. Geef uw hardware de juiste mix van verwerkingsmogelijkheden en ultrasnelle opslag.

  Met een Hyperconnected Infrastructure zet u zonder problemen uw machine learning op.

  Meer over Hyperconnected Infrastructure

 3. Gevalideerd ontwerp

  Het kan enkele maanden duren om de software af te stemmen en te optimaliseren zodat ze in de onderliggende hardware past. Kies een leverancier met een gevalideerd ontwerp die de software vooraf geïnstalleerd heeft. Dat kort de implementatietijd in en verbetert de prestaties.

 4. Uitbreiding van uw datacenter

  Beschouw AI-infrastructuur als een uitbreiding van uw datacenter. Zoek naar een oplossing die u met uw bestaande tools kunt beheren.

 5. Totaalbeheer

  Een AI-proces bestaat uit verschillende delen: servers, opslag, netwerken, software … Ga voor een allesomvattende oplossing waarmee u alle of tenminste de meeste onderdelen met één enkele interface kunt beheren.

 6. Denk aan uw netwerkinfrastructuur

  AI vraagt enorm veel van uw processoren en opslagcapaciteit, en wordt gevoed met data die een netwerk doorkruisen. Beschouw uw AI-infrastructuur daarom als een stoel met 3 poten: netwerk, servers en opslag. Ze moeten allemaal – ook uw netwerk – even snel zijn om gelijke tred te kunnen houden met elkaar.

 7. Topbeveiliging

  AI bevat vaak extreem gevoelige gegevens. Een lek of hack betekent een ramp voor uw bedrijf. Bovendien kan infiltratie van slechte data leiden tot foute conclusies en beslissingen. Beveilig uw infrastructuur daarom met state-of-the-art technologie.

 8. Professionele diensten

  Schakel een partner in om AI tot een succes te maken. Die kan u de nodige trainingen, adviezen, implementatie- en optimaliseringsdiensten leveren. Zo’n partner zou een kernonderdeel van de implementatie moeten zijn.

 9. Breed ecosysteem

  Kies een leverancier met een breed ecosysteem die alle onderdelen van AI kan samenbrengen om een volledige, kant-en-klare totaaloplossing te leveren. Het is de snelste weg naar succes.

  1. Werk samen met de andere bedrijfstakken. De output van AI kan een aanzienlijke waarde voor uw hele bedrijf hebben.
  2. Start met kleine projecten in verschillende domeinen. Focus niet meteen op rendement wanneer u met AI begint. Experimenteer en leer er uit. Gebruik dat om uw AI-vaardigheden te verfijnen.
  3. Denk breed wanneer u infrastructuurbeslissingen neemt. De infrastructuur die u nodig hebt in de leerfase, verschilt van die in de inferentiefase. Kies een leverancier die voor elke fase een speciaal gebouwd product en een algemene beheertool heeft.
  4. Vul de vaardigheden in uw bedrijf aan met professionele diensten. Een partner vult de vaardigheden op die uw engineeringteam niet heeft.

Kom meer te weten over machine learning.

Wat is machine learning?

Hoe ervaren is uw bedrijf al in AI en machine learning?

Klaar voor AI en ML?

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts