×
×

Klantenverhalen

Nieuws filtering op :

Aarschot lanceert parkeerapp op basis van LoRa-netwerk

Klantenverhalendoor One magazine01/12/2015

Aarschot lanceert parkeerapp op basis van LoRa-netwerk

Comments

Op zoek naar een parkeerplaats in Aarschot? Via een nieuwe app vindt u in een tel een vrij plekje. De app is een Europese primeur op basis van de innovatieve LoRa-technologie van Proximus.

Het systeem functioneert via sensoren die zijn voorzien in de betrokken parkeervakken in de stad. Niet alleen kunnen bewoners en bezoekers van de stad makkelijker een vrije parkeerplaats vinden, ook de lokale handelaars hebben er baat bij. Zij kunnen het systeem gebruiken om hun klanten – eveneens via een app – de betaling van hun parkeergeld aan te bieden.

Groot bereik, laag energieverbruik


Aan de basis ligt de LoRa-technologie. LoRa is een type netwerk zoals wifi, 3G of 4G dat werd ontwikkeld door een internationale alliantie van technologie- en telecombedrijven. Het zorgt voor de communicatie tussen verschillende toestellen in het kader van het Internet of Things. Het grote voordeel van LoRa is dat het systeem een groot bereik koppelt aan een laag energieverbruik. Met deze technologie kan Proximus bijvoorbeeld een netwerk opzetten waar meerdere bedrijven gebruik van kunnen maken zonder grote investeringen te moeten doen. Aarschot wendt de LoRa-technologie als eerste stad in Europa aan voor een parkeerapplicatie.

img-Proximus team

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact