×
×

Het leven zoals het is: draagbare technologie

Gepubliceerd op 11/11/2015 in Tech, tips & trics

Het leven zoals het is: draagbare technologie

7 uur, alweer ochtend. Mijn hemd blijkbaar vergeten op te laden. Ik trek het over mijn hoofd en doe nog snel een sprintje rond de keukentafel. Ziezo, die batterij gaat opnieuw een tijdje mee. Het wordt koud buiten. Gelukkig vindt mijn jas dat ook. Al snel schakelt hij 2 graadjes warmer.


Ik neem de fiets naar het station. Terwijl mijn onderhemd mijn hartslag meet, zie ik op mijn smartphone dat die meteen de hoogte ingaat. Over mijn conditie wil ik verder liever niet nadenken. Op de trein vind ik mijn collega’s zonder problemen dankzij specifi eke opsporingssoftware. Gezellige treinrit wordt het nog.

Zonder vaste computers is het bij ons op kantoor al draagbare technologie wat de klok slaat. Ik vraag mijn slimme horloge te bellen naar mijn collega. Meteen daarna dicteer ik in het wilde weg een e-mailtje naar mijn klant. Handig en effi ciënt, maar af en toe wel wat chaotisch als iedereen tegelijk e-mails verstuurt en dus de hele tijd luidop aan het praten is. Het is maar de vraag hoeveel verstaanbare e-mails de deur uitvliegen met al die geluidsoverlast.

Over ons landschapskantoor is duidelijk nagedacht. Omdat mijn vest zonnecellen heeft, ga ik meestal zitten bij het raam. Mijn collega met trui die energie genereert, zoekt een plaatsje met wat extra ruimte voor zijn rek- en strekoefeningen. Ik staar een tijdje uit het raam tot plots mijn broek begint te trillen. Ik schrik op en begin vragend rond te kijken. Van achter zijn bureau zie ik mijn baas gniff elen. Mijn smartwatch geeft volgende boodschap: ‘Hop, niet dromen, werken. Onze leveringen raken (nog) niet vanzelf de deur uit.’ Mja, mijn baas heeft blijkbaar ontdekt hoe ons activiteitsniveau vanop afstand op te volgen. Wat zei hij ook alweer tijdens de laatste teammeeting: ‘De businesscontinuïteit van ons bedrijf en onze medewerkers zal ik persoonlijk in het oog houden’

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!