Geconnecteerde taxi’s bieden extra service voor de klant

Gepubliceerd op 12/07/2017 in Inspireren

Geconnecteerde taxi’s bieden extra service voor de klant

Innovatie is cruciaal voor wie in zijn sector overeind wil blijven. Met Uber en zelfrijdende wagens is het personenvervoer in volle disruptie. Start-up Lemonride speelt hier alvast op in met een interessant idee.

Vier jaar geleden bezocht Fransman Hugues de Laubadère New York, en stelde er vast hoe de taxi’s uitgerust waren met kleine tv’s waarop steeds opnieuw een programma werd herhaald. Dat kon beter dacht hij, en richtte bij zijn terugkeer in eigen land prompt de start-up Lemonride op.

Surfen met de taxi

Lemonride plaatst achterin taxi’s tablets uitgerust met 4G, waarmee passagiers toegang hebben tot beveiligde, meertalige webinhoud. Daarnaast is de tablet ook een hotspot, waardoor de passagiers vrij kunnen surfen dankzij de wifiverbinding.

“Passagiers spenderen tegenwoordig gemiddeld zo’n 20 minuten in een taxi of wagen met privéchauffeur”, legt Hugues de Laubadère uit. “Ze willen die tijd vaak online doorbrengen. Maar in een wagen kon dat tot dusver niet altijd, omdat die zich voortdurend verplaatst. We hebben drie jaar lang aan onze technologie gewerkt om dit probleem op te lossen. Vandaag zijn we de eerste in Europa die een beveiligde wifiverbinding in wagens aanbiedt.”

Bovenaan het verlanglijstje

Lemonride concentreert zich vandaag nog op taxi’s. Maar het bedrijf is volgens Hugues de Laubadère steeds vaker in gesprek met vervoersmaatschappijen. “Steeds meer vervoersmaatschappijen willen zich onderscheiden van de concurrentie door de diensten die ze hun passagiers aan boord aanbieden. Hotspots voor passagiers zijn een van hun belangrijkste doelen voor de nabije toekomst, en staan ook steeds vaker bovenaan het verlanglijstje van hun passagiers. Bovendien staan adverteerders hier ook om te springen, omdat het hen tal van nieuwe mogelijkheden biedt voor de sterk toenemende out of home advertenties. Iedereen is kortom vragende partij.”

Zelfrijdende wagens

Meer nog dan taxi’s en vervoersmaatschappijen ziet Hugues de Laubadère een nieuwe markt in zelfrijdende wagens. “Binnen afzienbare tijd rijdt een groot deel van de bevolking in zelfrijdende wagens. Wat gaan al die chauffeurs doen terwijl hun wagen hen ergens naartoe brengt? Juist, surfen! Bestuurders, constructeurs en adverteerders gaan een beveiligde en vlotte verbinding eisen om in de wagen te surfen, video’s te bekijken, te communiceren en te shoppen.”

Meer info

Wilt u net als Lemonride gebruik maken van de ongeëvenaarde 4G-dekking
van Proximus? Ontdek al onze mogelijkheden voor uw mobiele data op onze 4G voor uw bedrijf pagina.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief