Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Laptops op dieet

Gepubliceerd op 07/04/2015 in Tech, tips & trics

Laptops op dieet

2014 was het jaar waarin de transformatie van klassieke laptop naar hybride toestel (met beweegbaar aanraakscherm) goed op gang kwam.

Enkele verdienstelijke toestellen zoals de HP Pro x2 toonden het nut van dergelijke laptops aan, maar Intels nieuwe processorlijn geeft fabrikanten nu pas echt het gereedschap dat ze nodig hebben om echt mooie hybride toestellen te maken. De kleine Core M-chip herbergt de rekenkracht van een stevige Core i-laptop zonder dezelfde warmte te produceren. Resultaat: een laptop die geen ventilator meer nodig heeft en dus eindelijk echt dun kan zijn. Op het einde van 2014 zagen we al enkele voorbeelden van het soort toestellen dat we in de toekomst kunnen verwachten zoals Lenovo’s prachtige Yoga 3 Pro.

Volwassen
Als 2014 het jaar was waarin hybride laptops het grote publiek veroverden, dan wordt 2015 het jaar waarin de toestellen echt volwassen worden. Voor het eerst sinds lange tijd ziet een nieuwe laptop er opnieuw aantrekkelijk uit, niet noodzakelijk omwille van de specificaties (die volstaan voor gemiddeld gebruik op zowat alle laptops) maar omwille van de vormgeving. Flinterdunne plooibare toestellen met evenveel laptop als tablet in hun bloed zijn de toekomst.

Goedkoop
Naast dunne (en toegegeven, iets duurdere) hybrides krijgt ook de netbook een tweede kans. Chromebooks breken ook bij ons langzaamaan door, maar dat wil Microsoft niet geweten hebben. Resultaat: een assortiment laptops van 300 euro en soms goedkoper die Chromebook-allures hebben maar wel een volwaardige versie van Windows draaien. Nieuwigheden aan beide kanten van het spectrum dus, maar in het midden kunnen we nog steeds rekenen op de klassieke laptop zonder tierlantijntjes – al wordt de keuze daarin steeds kleiner.

 

 

 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!