Zorg ervoor dat ieders verantwoordelijkheid goed is afgebakend.

Gepubliceerd op 19/04/2017 in Inspireren

Zorg ervoor dat ieders verantwoordelijkheid goed is afgebakend.

De beste inspiratie hoeft u vaak niet ver van huis te zoeken. Katia De Paepe nam dat advies twintig jaar geleden erg letterlijk toen ze het Belgische bedrijf Noukies oprichtte. En daar plukt ze samen met haar man nog altijd de vruchten van.

“Mijn grootste inspiratiebronnen om Noukies op te richten, waren mijn kinderen. Twintig jaar geleden hadden alle knuffeldieren lang haar en ogen van hard plastic. Dat vond ik niet erg hygiënisch, en bovendien gevaarlijk. Ik kwam op het idee om dat haar te vervangen door pyjamastof en de ogen er in stof op te stikken.

Samen met mijn man ben ik toen twee weken naar Indonesië getrokken om er zoveel mogelijk fabrieken te bezoeken. Geen gemakkelijke opdracht, want de fabrieken maakten óf pyjama’s óf knuffeldieren. Uiteindelijk vonden we toch iemand bereid de twee te combineren. Zo hebben we onze eerste container gekocht en naar Europa verscheept. Binnen een paar maanden waren we uitverkocht.”

“Mijn man is enkele jaren nadien mee in het bedrijf gestapt. Hoe we werk en privé gescheiden houden? Heel eenvoudig: niet (lacht). We hebben dat nooit als een probleem ervaren, wel integendeel. De enige voorwaarden om professioneel zo hecht met je levenspartner samen te werken, is enerzijds dat ieders verantwoordelijkheid goed afgebakend is en anderzijds dat je naar de buitenwereld toe altijd aan dezelfde kant van het laken trekt. Lukt dat, dan gaat het vanzelf. Het beste bewijs is dat mijn twee oudste kinderen intussen ook in het bedrijf zijn gestapt.”

Wie is Katia De Paepe?
  • CEO van Noukies, producent van kinderknuffels, -kleding en bedlinnen
  • Handelsingenieur
  • Woont in Waterloo

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief