Nieuwe perspectieven voor Kathleen Claes, CEO van The JAVA Coffee Company

Gepubliceerd op 12/10/2016 in Inspireren

Nieuwe perspectieven voor Kathleen Claes, CEO van The JAVA Coffee Company

Familiebedrijf The Java Company bestaat al 80 jaar. In februari verkocht het bedrijf Java Foods om zich opnieuw te concentreren op zijn corebusiness: koffie. In diezelfde maand nam Kathleen Claes het roer over als CEO.

De neuzen in dezelfde richting

Twee jaar geleden hebben we een waarden- en normentraject opgestart met consulent Tommy Verlinden. Eén jaar lang heeft hij in workshops op alle niveaus de neuzen weer in dezelfde richting geplaatst. Het valt me op hoe sindsdien iedereen elkaar weer begroet in de gangen. Enorm belangrijk voor mij. 

Leiderschap begint bij jezelf

Sinds kort volg ik een eenjarige cursus leiderschap bij Voka. Ik leer er niet alleen concrete communicatietechnieken, maar heb er vooral ook een ‘Insight Discovery Profile’ mogen volgen. Op basis van vragen ontdek je dankzij dat profiel meer over jezelf en over hoe anderen je zien. Dat is bijzonder leerrijk.

Op het nachtkastje

Momenteel ligt ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe op mijn nachtkastje. Het boek bevat tips voor een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig te veel op zijn bord heeft liggen, maar de schrijver toont mooi aan hoe we het onszelf vaak te druk maken. Iedere avond lees ik enkele tips.

 
Wilt u zelf u tips delen?

Mail uw contactgegevens naar perspectief@proximus.com

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief