Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Uw Internet of Things-project en Proximus

Gepubliceerd op 08/11/2017 in Oplossingen & diensten

Uw Internet of Things-project en Proximus

U bent overtuigd dat IoT uw projecten een flinke duw in de rug kan geven? Maar hoe begint u eraan? Proximus is de ideale partner om u te begeleiden bij elke stap van uw transformatie.

IoT binnen uw onderneming

De strategie voor digitale transformatie is gebaseerd op 3 pijlers. Om uw transformatie voor te bereiden, is het belangrijk om die 3 pijlers te kennen, en na te denken over hoe u ze kunt implementeren binnen uw onderneming:

  1. Klantenervaring: uw klant goed doorgronden is heel belangrijk. Verbeter de klantenervaring met een permanente beschikbaarheid (always-on), aanvaardbare antwoordtijden en beveiligde systemen
  2. Flexibele organisatie: medewerkers zoeken aangepaste werkmethodes. De contacten met klanten, partners en collega’s verlopen via nieuwe communicatiekanalen, waar en wanneer het hen uitkomt. Slimme partnerschappen zijn ook essentieel. Installeer een co-creatiecultuur waarin open discussies tussen medewerkers en partners bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen.
  3. Operational excellence: de optimalisatie van processen is key. Ze is gebaseerd op automatisering, track & trace van machines en systemen, preventief onderhoud en slim beheer van infrastructuur (vb. verlichting, verwarming, toegang). Zo krijgen de essentiële taken voorrang.
Constante dataflow

In deze digitale transformatie is iedereen verbonden: klanten, leveranciers, personeelsleden en partners vormen één groot ecosysteem. De slimme toestellen en voorwerpen zijn ook verbonden binnen de verschillende ondernemingen. Zo ontstaat er een constante stroom data die vertrekt vanuit de toestellen en in realtime info voorziet over de status van de machines, motoren, deuren, sensoren, etc ...

Hoe helpt Proximus u bij met uw digitale transformatie?

Proximus is de ideale partner om u bij te staan bij uw transformatie, dankzij onze ervaring in procesoptimalisatie en automatisering. Dit zijn onze tools om klaar te zijn voor morgen:

  • Toegang tot het LoRaWAN-netwerk: het nationale netwerk met een heel laag elektrisch verbruik dat kleine hoeveelheden informatie verstuurt tussen voorwerpen en systemen.
  • Proximus MyThings-platform: dit IoT-platform is een totaaloplossing. Het kan alle types verbindingen aan en heeft 3 luiken: beheer van sensoren, beheer van verbindingen en data-analyse.
  • IoT-partners : met behulp van gespecialiseerde IoT-partners heeft Proximus een oplossing voor elke situatie.
  • Voorwerpen: Proximus heeft verschillende types sensoren.
  • Expertise: bepaal waar uw onderneming nood aan heeft, samen met de IoT-experts van Proximus.

George Colony, CEO van Forrester Research zei het al: “U bent CEO en u hebt geen kaas gegeten van de digitale wereld? Dan wordt het hoog tijd dat u zichzelf ontslaat.” Aan het werk, dus!

U wilt meer weten over het Internet of Things en over de manier waarop wij u kunnen helpen om uw digitale knoop te ontwarren? Bekijk onze IoT-oplossingen of laat je gegevens na en we contacteren u zo snel mogelijk.

Lees andere artikels

Internet of Things (IoT)

Internet of Things (IoT) : Brochure downloaden

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!