Boek: “The Industries of the Future”

Gepubliceerd op 20/06/2017 in Inspireren

Boek: “The Industries of the Future”

De voorbije twintig jaar stonden in het teken van de opkomst van het internet en de smartphones. Dat waren de twee hefbomen die ons leven intens hebben veranderd, die nieuwe industrieën hebben doen ontstaan en die voor een ongelooflijke waardecreatie hebben gezorgd. Wat komt er nu? Dat is de centrale vraag die Alec Ross in zijn boek probeert te beantwoorden.

Waarom moet u dit lezen?

Hoe zullen bedrijven er in de toekomst uitzien? Hoe gaan ze werken? Wie zullen ze in dienst nemen? Wat zal de invloed worden van pakweg ICT-beveiliging en privacy? Alec Ross ziet patronen in de chaos die ons omringt, iets waar elke ondernemer zijn voordeel mee kan doen.

Over het boek

Hoe het internet complete industrieën op z’n kop zette? “You ain’t seen nothing yet”, zegt auteur Alec Ross. In ‘The industries of the Future’ beschrijft hij hoe de nieuwe ontwikkelingen in digitale munten (cryptocurrency), big data, genetica en cybersecurity ons leven de komende decennia zullen beïnvloeden.

‘The industries of the Future’ is geen ongenuanceerd hoeraverhaal. Alec Ross heeft oog voor de sociale veranderingen die nieuwe technologische ontwikkelingen met zich mee zullen brengen en waarschuwt voor mogelijke kwalijke gevolgen, zoals bijvoorbeeld massale werkloosheid voor ongeschoolde arbeiders. Alec Ross onderbouwt zijn visie met diepgaande research en feitenmateriaal, maar schrijft in een klare, heldere taal waardoor het boek een groot publiek kan aanspreken.

Over de auteur

Alec Ross begon zijn carrière als leraar op een middelbare school in Baltimore, maar verzeilde al snel in Washington. Hij was adviseur tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama en werkte voor toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Alec Ross is tevens gastprofessor aan Columbia- en Johns Hopkins-universiteit. Recent stelde hij zich kandidaat om gouverneur van Maryland te worden.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One