Van innovatie tot disruptie

Gepubliceerd op 06/11/2020 in Sectoren

Van innovatie tot disruptie

De financiële sector wordt zowel van binnenuit als van buitenaf ontwricht. Niet alleen FinTech-startups kloppen aan de deur. Heel wat financiële instellingen opereren op verschillende digitale maturiteitsniveaus en degenen die achterblijven, krijgen het heet aan de voeten.

Voorsprong behouden

In dit uiterst competitieve landschap, moeten financiële bedrijven…

 • Blijven innoveren
 • Klantervaringen naar nieuwe hoogtes stuwen
 • Altijd veilig blijven
 • Voortdurend waarde genereren voor aandeelhouders en stakeholders

Wij helpen u voorop te blijven lopen. Laten we samen innoveren!

Proxichain - een blockchain oplossing voor financiële bedrijven

Proxichain gebruikt blockchain-technologie om processen te optimaliseren en betrouwbare samenwerkingen binnen en tussen organisaties tot stand te brengen.

Een ideale oplossing voor financiële organisaties die…

 • Traceerbaarheid willen automatiseren
 • Een betrouwbare bron van waarheid willen creëren die tussen gebruikers gedeeld kan worden (notarisering en authenticatie)
 • Een gezamenlijke werkruimte tussen vertrouwde partners willen opzetten (Distributed Information Sharing)
 • Items tussen meerdere partijen efficiënt en veilig willen uniformeren (RecoChain, een slimme contractoplossing op basis van blockchain)

Ontgrendel het volledige potentieel van Blockchain met ProxichainNieuw venster

De bedrijfswaarde die door blockchain wordt toegevoegd, zal tegen 2030 meer dan $ 3,1 biljoen bedragen.

Bron: KPMG, 2019.

Een nieuw data-integratieplatform voor AG Insurance

Codit – een van de Proximus Accelerators – hielp AG Insurance om het integratieproces te versnellen tussen hun back-end en de IT-systemen van hun resellernetwerk. De ontwikkelingstijd werd gehalveerd en de kosten werden drastisch verminderd. Daarenboven kregen de resellers extra toegevoegde waarde, waardoor ze hun eigen klanten nu een meer uitzonderlijke service kunnen bieden.

Lees het volledige verhaalNieuw venster

Digitale oplossingen voor finance

We hebben een brede reeks innovatieve Digitale Oplossingen ontwikkeld voor de financiële sector, van het digitaal leren kennen van uw klant tot mobiele applicaties. Deze vergroten uw concurrentievermogen en verbeteren de klanttevredenheid.

 • Ontdek Digital KYC, een volledig geautomatiseerd en modulair platform om individuen, juridische entiteiten en anderen (opnieuw) te onboarden. Het omvat de verzameling van Know Your Customer-gegevens, verificatie van de identiteit van een klant, anti-witwascontrole (AML), verbeterde due diligence en het verkrijgen van een wettelijk bindende elektronische handtekening.
 • Met onze Digital Client Management-suite krijgt u een reeks modules, waaronder digitale ID-authenticatie, elektronische handtekeningen, communicatie-opnames, live-interactie en chatbots. Samen kunnen we de juiste mix van fysieke en digitale interacties creëren voor uw klanten.
 • Mobile Intelligence integreert op een veilige manier smartphones en andere mobiele apparaten in een naadloze klantervaring, inclusief mobiele ID, verificatie en communicatie.
15,1 miljard. Het aantal blootgestelde verslagen in 2019. Een stijging van 284% ten opzichte van 2018.

Bron: Risk Based Security, 2020.

Een innovatief ecosysteem

Door veel verschillende inzichten te combineren, ontstaan er originelere oplossingen. Dat is een belangrijk kenmerk voor succesvolle innovatie. In ons ecosysteem ‘Proximus Accelerators’ vind je digitale doeners die IoT, blockchain, beveiliging en meer integreren in je ICT- en bedrijfstransformatiepuzzel.

Proximus Accelerators zijn uw one-stop-shop voor een breed gamma aan vaardigheden en expertise. Onze flexibele teams zijn afgestemd op uw behoeften en bestaan uit experts van verschillende Accelerators. Of u nu een ambitieuze KMO bent of een grote onderneming, wij passen ons aan uw doelstellingen aan.

Klein genoeg om uw zorgen te begrijpen, groot genoeg om ze op te lossen

Leer de Proximus Accelerators van dichtbij kennen!

Een uniform klantoverzicht voor Dela

Met onze hulp was DELA in staat om meerdere back-end klantendatabases te integreren. Medewerkers kunnen nu alle klantinformatie vinden via één enkele interface, waardoor een naadloze, consistentere klantervaring wordt gecreëerd.

Lees het volledige verhaalNieuw venster

Seamless data processing at Europ Assistance

Europ Assistance is geüpgraded naar een nieuwe, in de cloud gebaseerde, integratie om zijn complexe netwerk van directe en externe klanten beter van dienst te kunnen zijn en om de correcte ondersteunende diensten te coördineren. De gegevensverwerking verloopt nu naadloos, de toegang tot up-to-date informatie is snel en klanten krijgen nu assistentie in een fractie van de oorspronkelijke tijd.

Read the full storyNieuw venster

Voor wie?

Voor IT-managers die hun bedrijf naar het volgende niveau van digitalisering willen tillen. Neem contact met ons op om kennis te maken met de Proximus Accelerators of laten we bespreken hoe we een gezamenlijk innovatietraject kunnen opzetten.

Contacteer Nieuw venster

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team