"Met fiber is iedereen op kantoor meer ontspannen”

Gepubliceerd op 17/06/2022 in Klantenverhalen

Snelheid. Dat is het eerste woord dat in je opkomt als u Jean-Marc Evrard vraagt wat er veranderd is sinds de installatie van fiber. Dankzij de snelheid is het aangenamer werken voor iedereen.

"Met fiber is iedereen op kantoor meer ontspannen”

Snelheid is het meest merkbare voordeel van de fiberverbinding die geïnstalleerd werd in het boekhoudkantoor van Jean-Marc Evrard in Verviers. "Voorheen zaten we helemaal aan het einde van de verbindingslijn. De connectiviteit was niet ideaal. Dit was voelbaar op alle niveaus: zoeken naar informatie, toegang tot de verschillende sites, verschillende uploads... Dat was erg vervelend. Wij wisten niet of de traagheid te wijten was aan onze eigen uitrusting of aan de tools. En we verloren enorm veel tijd", legt hij uit.

Meer productiviteit

Sinds hij fiber heeft laten installeren, werkt hij veel productiever. Het vijfkoppige team is niet alleen blij dat alles vlotter verloopt, maar ook omdat er minder spanning is. "Mijn dokter zegt dat ik in topvorm ben! Ik heb geen stress meer op kantoor", zegt Jean-Marc Evrard tevreden.

Snelheid is het belangrijkste voordeel van fiber. Sinds de installatie werken we veel productiever.

Jean-Marc Evrard, expert-boekhouder

"Wij hebben hiervan gebruik gemaakt om onze activiteit te digitaliseren, wat met een klassieke verbinding niet mogelijk zou zijn geweest. Wij bieden onze cliënten nu document- en boekhoudplatforms aan. Hun informatie is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. We krijgen niets dan positieve feedback. Ze zijn allemaal opgetogen!”

Om nog maar te zwijgen over de veel gemakkelijkere videoconferenties. "Met fiber hebben we dit soort vergaderingen op een concrete en efficiënte manier kunnen ontwikkelen. Het is een zeer positieve investering."

Wij hebben hiervan gebruik gemaakt om onze activiteit te digitaliseren, wat met een klassieke verbinding niet mogelijk zou zijn geweest.

Jean-Marc Evrard, expert-boekhouder

Het boekhoudkantoor van Jean-Marc Evrard telt vijf personen die al meer dan dertig jaar ondernemingen en jonge zelfstandigen in de provincie Luik bijstaan.

Naast de voordelen van snelheid en connectiviteit kan de IT-verantwoordelijke van Hygea, de intercommunale voor milieubeheer, indien nodig, overal gemakkelijk op afstand ingrijpen.

Lees hun klantenverhaal

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One