Van Bavel reist niet zonder Shared Data Roaming Pack

Gepubliceerd op 01/06/2015 in Klantenverhalen

Van Bavel reist niet zonder Shared Data Roaming Pack

E-mail en internet stoppen niet bij landsgrenzen. Om in het buitenland bereikbaar te blijven en tegelijk de kosten onder controle te houden, rekent Van Bavel op de Shared Data Roaming Pack van Proximus.

Een gratis cocktailshaker bij aankoop van een fles likeur, een koffiemok met het nieuwe logo van een bedrijf, een magazine met een spaaractie voor een set glazen: de kans is groot dat u ooit in contact kwam met de producten van Van Bavel. Wie bij het familiebedrijf in Mortsel binnenstapt, merkt al gauw dat zowat alles in aanmerking komt als relatiegeschenk, premium of promotieartikel. Tussen duizenden voorbeelden van producten - van bedrukte tassen, zwembandjes, muismatten tot zonnebrillen en batterijladers - treffen we zaakvoerder Jacques Van Bavel. “Geschenkjes zijn leuk om te geven en om te krijgen”, zegt hij.

Op reis naar leveranciers

Het team in Mortsel werkt voor iedere klant het best passende voorstel uit. “Er is keuze uit een groot aanbod aan standaardproducten”, vertelt Jacques Van Bavel, “maar evengoed creëren we met ons eigen designteam een compleet nieuwe oplossing, helemaal op maat van de klant.” De productie van de meeste artikelen vindt plaats in China, waar Van Bavel over een eigen aankoopcentrale beschikt. Daarnaast bezoekt Van Bavel tal van vakbeurzen, telkens weer op zoek naar nieuwe trends en artikelen. “Behalve mezelf zijn er nog twee collega’s die regelmatig naar het buitenland reizen”, vertelt Jacques Van Bavel. Ze bezoeken leveranciers in China en Hongkong, maar ook in Turkije en Oost-Europa.

Alternatief voor slechte verbinding

“Tijdens die zakenreizen willen we bereikbaar blijven”, legt Jacques Van Bavel uit. “We werken in een heel competitieve sector. We moeten snel op de bal kunnen spelen.” Wanneer een klant een vraag stelt, antwoordt Van Bavel binnen de vierentwintig uur met een offerte. “Tijdens een trip in het buitenland kunnen we het ons niet veroorloven om alleen ’s avonds in het hotel het e-mailverkeer van de voorbije dag door te nemen. De kwaliteit van de verbinding is er bovendien vaak belabberd en in sommige hotels is wifi niet eens gratis.” Van Bavel zocht daarom een oplossing om ook in het buitenland via de smartphone continu toegang te hebben tot e-mail en internet, zonder de snel oplopende kosten van dataroaming.

Schakelen tussen Europa en de wereld

Proximus stelde Van Bavel voor om gebruik te maken van een Shared Data Roaming Pack. Dat is een flexibele oplossing waarbij de medewerkers van een bedrijf een roaming datavolume delen. “Je kunt het volume per maand instellen”, zegt Jacques Van Bavel. “Bovendien heb je geen individuele activering nodig.” Van Bavel beschikt standaard over een Shared Data Roaming Pack voor Europa. “Reist iemand van ons naar pakweg Hongkong, dan volstaat een seintje naar onze accountmanager bij Proximus om een wereldwijd Shared Data Roaming Pack te activeren. Dat bezorgt ons een dubbel voordeel: we blijven altijd en overal perfect bereikbaar voor onze medewerkers en klanten, en tegelijk houden we de kosten onder controle. Zo komen we nooit voor verrassingen te staan.”

Over Van Bavel

Van Bavel is een familiebedrijf uit Mortsel, al drie generaties lang gespecialiseerd in promotieartikelen, premies en relatiegeschenken en telt 25 werknemers

Pluspunten
  • Altijd toegang tot e-mail en internet via smartphone, ook in het buitenland
  • Roaming datavolume instelbaar in functie van de behoefte
  • Medewerkers delen het beschikbare roaming datavolume
  • Transparante kosten, geen verrassingen
quote:

Jacques Van Bavel: “Met de Shared Data Roaming Pack van Proximus hebben we in het buitenland altijd toegang tot e-mail en internet. Tegelijk laat de oplossing ons toe de kosten onder controle te houden.”

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team