Proximus en ARC, partners in servicing

Gepubliceerd op 09/01/2017 in Inspireren

Proximus en ARC, partners in servicing

Met zo’n 800.000 ton aan diepvriesgroenten per jaar is het West-Vlaamse Ardo de Europese leider in de productie van diepvriesgroenten. Tot voor kort was het bedrijf echter minder sterk in de dienstverlening rond de telecom van zijn 4.000 medewerkers. Net daarom was aankoopmanager Patrick Dolphen blij toen Proximus hen in contact bracht met het Antwerpse ARC.

“We werken al een jaar of tien samen met Proximus, voornamelijk omwille van het totaalaanbod en de uitstekende dekking”, legt Patrick Dolphen uit. “De laatste jaren kreeg onze interne IT-dienst steeds meer vragen te verwerken over de mobiele toestellen en abonnementenbundels van onze medewerkers. Dat is niet meteen de core business van onze IT-dienst. Daarom bracht Proximus ons in contact met hun IT-Partner ARC, een telecomspecialist uit Antwerpen, die voor een uitstekende service zorgde.”

Professioneel advies

Zo kwam het dat de HR- en IT-diensten van Ardo samen met ARC drie jaar geleden het volledige mobiele verhaal van het bedrijf hebben herbekeken. “Onze contactpersoon bij ARC Jeffrey Van Vyve, hielp ons eerst en vooral een selectie te maken in de mobiele toestellen voor onze medewerkers”, doet Patrick Dolphen het stappenplan uit de doeken. “Vervolgens hebben we samen drie basisprofielen opgesteld voor elk van onze interne gebruikers.

Op basis van die profielen heeft Jeffrey Van Vyve echt met ons meegedacht. Zijn team heeft uitgedokterd welke abonnementen, bundels en opties er bij welk profiel pasten. Dat hebben ze dan na drie maanden geëvalueerd en aangepast. Ook nu nog monitort ARC die pakketten voor ons en past ze indien nodig om de zes maanden aan.”

De perfecte win-win

“Het telecom team bij ARC volgt de mobiele consumptie van elk van onze werknemers op. Die consumptie verandert regelmatig, bijvoorbeeld wanneer een werknemer een andere functie opneemt binnen het bedrijf, of tijdelijk andere activiteiten uitvoert. Als er een discrepantie is tussen de consumptie van een werknemer en zijn mobiel profiel, dan maakt ARC proactief een voorstel op voor aanpassingen aan de abonnementen, bundels en opties van die gebruiker.

Daardoor geniet het bedrijf een optimalisatie van de kosten, en de werknemer optimaal gebruiksgemak. Daarnaast beheren ze ook de security (MDM) van de toestellen. De gebruikers hebben hierover ook een training bij ons op kantoor gekregen.”

Het voordeel van een tussenpersoon

“Wat ons het meest bevalt aan deze samenwerking, is de grotere reactiesnelheid. ARC is de tussenpersoon in onze samenwerking met Proximus. Zij reageren meteen op onze vragen en volgen alles op bij Proximus zodat wij daar geen tijd aan hoeven te verspillen. Die opvolging was voor onze interne IT-dienst niet altijd vanzelfsprekend en neemt dus wel wat werk uit handen.”

Als we Patrick Dolphen vragen naar een concreet voorbeeld van die reactiesnelheid en service, haalt hij de regelmatige verblijven in het buitenland van zijn medewerkers aan. “Als iemand bijvoorbeeld meer dan drie dagen in het buitenland moet werken, dan neemt hij of zij contact op met ARC. Die activeren dan meteen tailor made pakketten in functie van de bestemming en de verblijfsduur.”

Een vlekkeloze samenwerking

De samenwerking tussen Ardo en ARC verloopt volgens Patrick haast volledig via mail. “We zien elkaar slechts een keer om de vier maanden om eventuele problemen te bespreken en nieuwe gebruikersprofielen te overlopen.” “Het telecom team van ARC haalt een enorme werklast van de schouders van onze IT-dienst”, besluit Patrick Dolphen tevreden. “Ze volgen immers niet alleen de profielen op, maar beantwoorden ook de dagelijkse vragen van onze gebruikers. Wanneer iemand in het buitenland bijvoorbeeld moeilijkheden ondervindt, dan zorgt ARC ervoor dat alles bliksemsnel opgelost wordt.” 

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief