Camin Cargo Control kiest voor ontzorging bij beheer smartphones

Gepubliceerd op 01/12/2020 in Klantenverhalen

Naarmate het team van Camin Cargo Control groeide, kroop er steeds meer werk in het beheer van de vloot smartphones. Sinds kort houdt het bedrijf de kosten van zijn vloot smartphones moeiteloos onder controle met Engage Packs van Proximus.

Camin Cargo Control kiest voor ontzorging bij beheer smartphones

Camin Cargo ControlNew window is een Amerikaanse onderneming met hoofdkwartier in New Jersey. Sinds 2018 is Camin Cargo Control ook in Europa actief, met kantoren in Antwerpen en Rotterdam en een team van veertig medewerkers. Camin Cargo Control is actief in de petroleumindustrie. Het bedrijf voert inspecties uit voor raffinaderijen, traders, rederijen, logistieke dienstverleners en brandstofleveranciers. Het checkt de geleverde hoeveelheden en kwaliteit van het product. Blijkt dat niet aan de vereiste specificaties te voldoen, dan zorgt Camin Cargo Control voor de nodige additieven – en het bijhorende advies – om de lading aan te passen.

“Ook in onze sector neemt de digitalisering hand over hand toe”, zegt Joeri Geurts, President Belgium & The Netherlands. “Onze inspecteurs gaan ter plaatse, bijvoorbeeld op een site met opslagtanks, doen daar metingen en nemen stalen. In een online applicatie verzamelen ze informatie die nodig is voor de rapportering naar klant, leverancier, douane, enzovoort.” De informatie over de uitgevoerde prestaties biedt niet alleen input voor rapporten, maar stroomt ook door naar de financiële afdeling van Camin Cargo Control en verschijnt zo op de factuur voor de opdrachtgever.

Naarmate ons team groeit, kruipt er meer werk in het beheer van de smartphones. Daarom klopten we aan bij Proximus.

Andy Van Damme, VP Finance Belgium & The Netherlands.

author

Groeiende vloot smartphones

Zowat de hele bedrijfsvoering van Camin Cargo Control draait intussen in de cloud. Testresultaten van de eigen labo’s, contracten en andere documenten bevinden zich in een centrale cloudapplicatie. Waar dat kan, werkt Camin Cargo Control bij voorkeur digitaal. “Maar in onze branche is evengoed ook nog veel papier in omloop”, zegt Joeri Geurts. “Onze inspecteurs gaan daarom de baan op met een smartphone, een laptop en een mobiele printer, bijvoorbeeld om de nodige documenten manueel te kunnen overhandigen aan de kapitein van een schip.”

“De smartphones kochten we vroeger gewoon zelf aan”, zegt Andy Van Damme, VP Finance Belgium & The Netherlands. “Dat vraagt niet alleen een zekere investering, naarmate ons team groeit kruipt er almaar meer werk in het beheer van de vloot smartphones.”

Engage Packs

Het is de reden waarom Camin Cargo Control overstapte op Engage Packs: een huurformule die een smartphone, garantie en een verzekering bundelt tegen een vaste prijs. De connectiviteit wordt gegarandeerd door het mobiele netwerk van Proximus. “Ontzorging is hier het sleutelwoord”, legt Andy Van Damme uit. “De medewerker beschikt altijd over een degelijke smartphone en hoeft zich nergens zorgen over te maken, ook niet wanneer het toestel kapot gaat of verloren raakt.”

Tegelijk laat de formule Camin Cargo Control toe om de kosten voor de vloot smartphones – voornamelijk toestellen van Samsung en Apple – nauwkeurig te voorspellen en te beheersen. Verder kan het bedrijf terecht bij de helpdesk van Proximus partner UfirstNieuw venster en heeft het geen zorgen rond de instellingen en beveiliging van de toestellen.

Onze medewerkers beschikken altijd over een actueel toestel. Zo zijn we straks ook vanzelf klaar voor 5G.

Joeri Geurts, President Belgium & The Netherlands bij Camin Cargo Control

author

Continuïteit verzekerd

“De levering van de smartphones verloopt heel vlot”, zegt Joeri Geurts. “Alles gebeurt via een portal, heel overzichtelijk en transparant.” Voor Camin Cargo Control is het gewoon een pak makkelijker werken. “De continuïteit is altijd verzekerd”, zegt Andy Van Damme. “Een medewerker krijgt binnen een afgesproken termijn een vervangtoestel. We weten ook dat Proximus de nodige toestellen altijd op voorraad heeft. Zo blijft zijn bereikbaarheid gegarandeerd.”

Camin Cargo Control koos voor een Engage Packs met een looptijd van drie jaar. “Onze medewerkers beschikken op die manier altijd over een actueel toestel”, besluit Joeri Geurts. “De nieuwe iPhone is trouwens al voorzien op communicatie via 5G. Naarmate we toestellen vervangen, zullen we zo ook automatisch klaar zijn om op 5G mee te stappen.”

Andy Van Damme studeerde handelswetenschappen. Sinds 2018 is hij VP Finance Belgium & The Netherlands bij Camin Cargo Control.

Joeri Geurts studeerde rechten en maritieme wetenschappen. Hij werkt sinds 2014 bij Camin Cargo Control, sinds 2018 als President Belgium & The Netherlands.

Wil u het beheer van uw toestellen uitbesteden?

Bekijk de mogelijkheden

Waarom is 5G zo belangrijk voor bedrijven?

Lees de mening van deze 6 bedrijfsleiders

Combineer smartphone en abonnement

Kies de nieuwste smartphone met het mobiel abonnement dat bij uw past!

Vanaf € 57,02

Maak uw keuze

Blijf verbonden via het beste netwerk

Kies een mobiel abonnement dat past bij de behoeften van uw bedrijf.

Onbeperkt bellen en toegang tot 5G vanaf 24

Kies een abonnement

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One