×
×

Technologie

Nieuws filtering op :

Groter is beter

Technologiedoor One magazine27/03/2015

Groter is beter

Comments

Zijn grotere smartphones ook betere smartphones?

Aan de groeispurt van onze smartphones lijkt geen einde te komen. Waar vorig jaar een 5 inch-toestel nog bestempeld werd als uit de kluiten gewassen, wordt 6 inch stilaan de norm. Denk maar aan de Note 4 van Samsung of Google’s eigen Nexus 6, die radicaal afwijkt van de intussen stopgezette Nexus 5. Zelfs Apple, dat voordien eerder afwijzend stond tegenover al te grote toestellen, sprong in 2014 mee op de kar.

Apple gaat groot
De iPhone 6 Plus is een klepper van een smartphone die zich zo kan meten met Android phablets. Dankzij toestellen met een schermdiagonaal van meer van 5 inch begint de lijn met tablets steeds meer te vervagen, niet in het minst omdat we vandaag ook 7 inch-tablets zien. Voorlopig zit er dus nog één inch tussen tablet en smartphone. Benieuwd of we binnenkort 6,5 inch-telefoons dan wel -tablets zien verschijnen.

Mode-gsm
Naast formaat gaat ook de bouwkwaliteit er op vooruit. Zelfs Samsung stapt af van geschilderd plastic in het voordeel van een volwaardige metalen afwerking, iets wat we voor het eerst zagen in de mooie Galaxy Alpha. Dat toestel is met z’n 4,7 inch-scherm per uitzondering eerder bescheiden in formaat, wat de smartphone een verfijnde look geeft. De Galaxy Alpha is naast een gsm duidelijk ook een mode-artikel. Een verstandige aanpak: we werden het afgelopen jaar immers overspoeld met toestellen met vergelijkbare specificaties. Een memorabele buitenkant is meer dan ooit belangrijk voor wie z’n smartphone in de kijker wil zetten.

img-One

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact