Nieuwe perspectieven voor Patricia Alen, bestuurder van Group A.

Gepubliceerd op 21/11/2017 in Inspireren

Nieuwe perspectieven voor Patricia Alen, bestuurder van Group A.

Sinds een paar jaar waait er een frisse wind door Belisol en Kwadro. Dat heeft veel te maken met het aantreden van Patricia Alen als bestuurder van Group A, de familiale groep boven Belisol en Kwadro. We vroegen haar wat haar drijft.

Conversaties als inspiratiebron

Ik neem regelmatig deel aan werkgroepen rond het thema van familiebedrijven. De gesprekken met de ondernemers die ik daar ontmoet, zijn altijd leerrijk. Maar eigenlijk zijn al mijn sociale contacten dat. Ook, en misschien zelfs vooral, de gesprekken die niets met het bedrijfsleven te maken hebben. Zoals in de tekenacademie, of met familie. Dan hoor je pas wat er echt leeft bij de mensen. 

Deadlines als drijfveer

Ik ben erg gevoelig voor prikkels. Als ik naar conferenties ga, of naar beurzen of citytrips, pik ik alles rond mij op. Ik zit voortdurend ideeën naar mezelf te mailen. Maar soms verlies ik daardoor mijn focus. Dan helpt een strakke deadline. Een goede deadline geeft me richting en motivatie om deze ideeën om te zetten naar werkelijkheid. 

Een confronterende spiegel

Begin dit jaar zijn we aan een Customer Delight-traject begonnen. Hiermee willen we duurzamere klantenrelaties bereiken. De consultant neemt werkelijk elk aspect van ons bedrijf onder de loep, en vertelt ons enerzijds wat we goed doen, anderzijds waar we onze klanten niet genoeg voorop stellen. Hij houdt ons een spiegel voor. Soms confronterend, maar altijd verfrissend. Daardoor wil je altijd een stapje verder gaan.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief