×
×

Anima Care: wanneer senioren en connectiviteit hand in hand gaan

door Proximus teamProximus29/03/2018

Anima Care: wanneer senioren en connectiviteit hand in hand gaan
In het Belgische landschap van de woonzorgcentra positioneert Anima Care zich als een volledig private speler. Het ging op zoek naar een totaaloplossing voor de connectiviteit van de 21 residenties en 2.000 senioren.

Voor Anima Care is connectiviteit een must gezien zijn resoluut moderne en evolutieve benadering. De uitdaging bestaat erin om de bewoners een maximaal welzijn te bieden en zoveel mogelijk taken van de 1.350 personeelsleden te automatiseren en te digitaliseren. “De senioren die wij verwelkomen, verwachten ten minste hetzelfde comfortpeil als ze thuis hadden. Dat omvat dus ook internettoegang en televisieprogramma’s, om maar twee elementen te noemen”, zegt Ronny De Pooter, Financial Controller bij Anima Care.

Totaaloplossing

In 2012 begon Anima Care te zoeken naar een connectiviteitsoplossing voor zijn centra in aanbouw. “Al snel heb ik me gerealiseerd dat er weliswaar veel oplossingen bestonden op de markt maar dat die niet noodzakelijk door een enkele partner werden beheerd. In dat opzicht bleek Proximus al snel de juiste keuze: een enkele partner voor een multipartneroplossing op maat”, verduidelijkt Ronny.

Via tablet overal werken

Voor Anima Care moest de oplossing bovendien een dubbel voordeel bieden: ze moest een meerwaarde betekenen voor de bewoners én de werknemers. Een kolfje naar de hand van Proximus Explore, het private en beveiligde netwerk, en Proximus Business TV. Explore maakt het mogelijk om verscheidene toepassingen (spraak / gegevens / video / elektronische betalingen / cloudtoepassingen, enz.) in een en hetzelfde netwerk te integreren terwijl Business TV zich tot ziekenhuizen en woonzorgcentra richt met een oplossing die de diensten van digitale televisie aanbiedt via IP-technologie.

“Bij de start van het project hebben we de verantwoordelijken van een pilootproject ontmoet om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Ik was meteen overtuigd. Vandaag werken onze personeelsleden overal dankzij hun tablet die geconnecteerd is met het centrale netwerk, terwijl onze senioren kunnen genieten van de vele voordelen van Business TV, die we op een gecentraliseerde manier beheren”, legt Ronny uit.

Alsmaar meer vooruitstrevend

De senioren van morgen behoren tot andere generaties. Zij leven in een andere wereld en zullen ook andere wensen hebben. Dat geldt evenzeer voor woonzorgcentra. “De behoeften van onze klanten evolueren en we bereiden ons nu reeds voor om het volledige potentieel van IP-oplossingen te benutten om zowel intern als extern nieuwe diensten en een onbeperkte connectiviteit aan te bieden”, besluit Ronny.

Anima Care is een dochteronderneming van de groep Ackermans & van Haaren. Het werd opgericht in 2007 en is actief in het hogere segment van de woonzorgcentra voor senioren.

  • 21 residenties in België
  • Ten dienste van meer dan 2.000 senioren
  • 1.350 werknemers
  • Omzet van 75 miljoen euro in 2017

Ronny De Pooter is in 1996 afgestudeerd als handelsingenieur aan de KU Leuven. De rode draad doorheen zijn carrière is zijn interesse voor financiën, IT en nieuwe technologieën. Al zes jaar oefent hij de functie van Financial Controller uit bij Anima Care.

De senioren die wij verwelkomen, verwachten ten minste hetzelfde comfortpeil als ze thuis hadden. Dat omvat dus ook internettoegang en televisieprogramma’s.

Ronny De Pooter Financial Controller bij Anima Care

Meer nieuws over:

  • Anima Care
  • digitale transformatie
  • Residential care home

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons