Voetbalstadion met blik op de toekomst

door One magazineKlantenverhalen19/02/2014

Voetbalstadion met blik op de toekomst

Comments

Het vernieuwde stadion van STVV kreeg de vorm van een voetbaltempel annex handelscentrum. De bedrijven die er hun intrek nemen, beschikken dankzij de private cloud van Stayen over een heel makkelijke oplossing voor al hun IT-behoeften.

proximus_ict_news_Stayen

Op de site van het huidige complex bouwde voetbalploeg STVV in 1927 zijn eerste stadion. Doorheen de jaren vonden heel wat aanpassingen en verbouwingen plaats. De aanzet tot het huidige stadion vond in 2003 plaats, met de bouw van een nieuwe tribune. In 2009 volgde de oplevering van de tweede fase van het project. Toen namen diverse winkels hun intrek in het complex. Het grand café, het hotel en de feestzaal openden de deuren, en er gingen twee callcenters aan de slag. De voltooiing van de derde fase volgt dit voorjaar: de nieuwe westelijke vleugel van het stadion, met onder meer extra commerciële ruimtes, een fitnesscentrum en een bedrijfsrestaurant. Er zijn ook 21 loges voorzien die naast het voetbal als hotelkamer of vergaderruimte dienst doen. Het afgewerkte stadion zal plaats bieden aan 14.600 toeschouwers, waarvan 3.530 staanplaatsen.

Stayen biedt winkeliers en andere klanten van zijn infrastructuur een compleet dienstenpakket. “Een bedrijf dat bij ons zijn intrek neemt, hoeft zich van de benodigde voorzieningen eigenlijk niets aan te trekken”, zegt site manager Peter Onkelinx. “Dat geldt met name voor alles wat met IT en telecom te maken heeft.” Om de behoeften van de klanten af te dekken, bouwde Belgacom op de site een private cloud op basis van servers van HP en storage van NetApp. “Alles is gevirtualiseerd op VMware”, zegt IT-manager Michael Sourbron. “Via gedeelde storage garanderen we de hoge beschikbaarheid van applicaties en data.” De replicatie van het geheel in een extern datacenter waarborgt de bedrijfszekerheid. Michael Sourbron: “De infrastructuur is gebouwd met het oog op toekomstige groei. Vandaar onder meer de keuze voor virtualisatie. Dat vereenvoudigt niet alleen het onderhoud van het serverpark, maar laat ons straks ook toe om makkelijk servers toe te voegen of weg te nemen.”

Netwerk krijgt sleutelrol

Belgacom verhoogde de capaciteit van het LAN tot 10 Gbit. Het nieuwe netwerk is gebaseerd op Cisco-technologie. Peter Onkelinx: “Ook hier hebben we voor ontdubbeling gekozen. Alle glasvezel is redundant uitgevoerd via twee paden. Er zijn twee internet break-outs.” De hoge bandbreedte is doorgetrokken tot bij de business seats en de feestzaal. “Dat moet het onder andere mogelijk maken om het voetbal via streaming live te volgen op een tablet. Het netwerk is zo meteen ook klaar voor IP-tv.” Meer nog, voor het netwerk is een sleutelrol weggelegd in het nieuwe stadion. Peter Onkelinx: “Zowat alles is aan het netwerk gekoppeld: niet alleen dataverkeer en IP-telefonie, maar ook de aansturing van deuren, klimaatregeling, enzovoort.” In de hele westelijke vleugel liet Stayen ook draadloos netwerk voorzien.

Met de nieuwe infrastructuur kiest Stayen voor stabiliteit en transparantie. Geen kluwen meer van allerhande verbindingen en onderhoudscontracten, maar een duidelijke en betrouwbare dienstverlening. Michael Sourbron: “Bedrijven die hier hun intrek nemen, beschikken over een heel makkelijke oplossing voor internet, telefonie, wifi, enzovoort. Wij staan in voor het centrale beheer en garanderen de beschikbaarheid van data en systemen.” Stayen is vanaf nu niet alleen synoniem met voetbal, maar ook met IT as a service…

Company profile

Stayen is het voetbalstadion van tweedeklasser STVV uit Sint-Truiden. De site omvat naast de voetbaltempel onder meer winkels, een hotel, kantoren en een feestzaal, en biedt werkgelegenheid aan ruim duizend mensen.

Business benefits
  • Centraal beheerde IT-infrastructuur
  • Bedrijfszekerheid dankzij redundante uitvoering van de infrastructuur
  • Toekomstgericht netwerk met grote bandbreedte
  • Worry-free IT voor de winkeliers en andere klanten

Meer nieuws over:

  • cisco
  • Datacenters
  • NetApp
  • LAN
  • Vmware
  • HP

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons