×
×

“Een smartphone en mobiel internet graag”

Gepubliceerd op 24/06/2015 in Inspireren

“Een smartphone en mobiel internet graag”

Ik sta op en voel het onmiddellijk: het wordt een mooie dag. De zon schijnt, de rit met de fi ets naar kantoor verloopt vlot, de werkdruk valt mee. Dit kan niet misgaan. Tot ik afgeleid word door een onbekend gerinkel.

Het duurt even voor ik het door heb, ik word gebeld op mijn gsm. Dat is op zich weinig verrassend, ware het niet dat ik mijn smartphone heb omgewisseld met de oude telefoon van mijn vrouw, die voor een dag een iets geavanceerder ding nodig had.

Maar ik had dus telefoon. ‘Onbekend nummer’, lees ik op het oude lcd- schermpje. Mijn contacten staan natuur- lijk in mijn smartphone en niet op mijn simkaart. “Hallo?” Na een korte stilte vraagt een mannenstem twijfelend of ik boos ben. Huh? Het blijkt Jef te zijn, die ik normaal gezien heel opgewekt bij zijn voornaam noem als ik opneem. Tja.

Niks verloren, even gestruikeld maar de dag gaat nog altijd goed. Mijn eerste vergadering. Ik ben mooi op tijd want Outlook had me tijdig verwittigd. Alles onder controle. Constructieve gesprek- ken, kort en bondig vergaderen kan dus ook. Geen smartphone bij de hand, dus loop ik even terug naar mijn bureau. De Outlook pop-up voor mijn volgende meeting staat al klaar. Ik blijk al 8 minuten te laat. Locatie? Aan de andere kant van het gebouw. Vlak naast het lokaal waar ik daarnet nog zat. De directie weet mijn kwartier vertraging maar matig te appreciëren, merk ik op basis van een snedige opmerking. Ik mompel nog iets over ‘geen smartphone vandaag’, maar het kwaad is al geschied.

Eindelijk middag. Mijn vrouw belt. Dat weet ik gelukkig, want haar nummer herken ik nog nét. Of ik even kan antwoorden op een mail die ze me heeft gestuurd. Op mijn privéadres. Een mailbox die ik enkel kan volgen op mijn smartphone. Na de slechte meeting, blijkt ook mijn vrouw not amused.

Eens de werkdag overleefd, hoop ik mijn hoofd te kunnen leegmaken tijdens een gezellig etentje met vrienden. Ik vertrek zonder gps. De weg naar het restaurant is geen probleem, ik ken de stad als mijn broekzak. Of dat denk ik toch. Aan het volgende kruispunt links inslaan en bij de eerstvolgende straat nogmaals links. Plots blijkt de ‘eerste links’ veel verder. Na links, links en een geïmproviseerde rechts ben ik helemaal het noorden kwijt. Een half uur te laat en met meer dan een kleine honger, kom ik aan in het restaurant. Ik word onthaald door twee vrienden die duidelijk al meer dan één aperitief hadden gedronken en ook de restaurateur stond onmiddellijk klaar om de boel wat vooruit te laten gaan. En wat zal het zijn voor u meneer? “Een smartphone en mobiel internet graag.” 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!