Daniel Sluysmans, IT Manager bij Liège Airport SA

Gepubliceerd op 25/06/2017 in Inspireren

Daniel Sluysmans, IT Manager bij Liège Airport SA

Daniel Sluysmans is een gedreven IT Manager met een ruime ervaring in people management. Hij houdt ervan om avontuurlijke reizen te organiseren en heeft ontzettend veel bewondering voor de moderne ontdekkingsreizigers.

Loopbaan

Sinds maart 2009 is hij IT Manager bij de Luikse luchthaven. Voordien stond hij acht jaar aan het hoofd van het ICT-departement bij Audi Brussels. Hij leidde de industriële en backoffice activiteiten. Van 1986 tot 2000 beheerde hij eerst de ICT van een nieuw koetswerkproject om nadien de informaticasystemen en -netwerken van Volkswagen Brussel te beheren.

Bedrijven

Liège Airport SA is eigendom van drie aandeelhouders van Sowaer (Société Wallonne des Aéroports). Liège Airport beheert de infrastructuur. Er werken meer dan 200 mensen en er worden ieder jaar zo’n 660.000 ton goederen vervoerd. Daarmee is ‘Luik-Bierset’ de grootste goederenluchthaven van België. Er worden jaarlijks ook meer dan 300.000 passagiers ontvangen. De vijf medewerkers van de ICT-afdeling zorgen ervoor dat alle data, die gegenereerd worden van bezoekers en medewerkers, gecentraliseerd worden.

 1. Wat is het beste moment van uw werkdag

  Ik heb twee favoriete momenten. Op weg naar het werk als ik in gedachten overloop wat er allemaal moet gebeuren en ’s avonds als ik terug naar huis rijd en weet dat de meeste verwachtingen ingelost zijn.

 2. Wie zou u graag eens tegen het lijf lopen?

  Edmund Hillary die in 1953 de Mount Everest beklom of een moderne ontdekkingsreiziger zoals Mike Horn. Ze nemen bewust zware risico’s om het volledig onbekende te ontdekken. Ik wil graag weten waar deze mensen de kracht vandaan halen om zoveel fysieke en persoonlijke barrières te overwinnen.

 3. Hoe zou u uw manier van werken omschrijven?

  Ik laat mijn medewerkers doorgaans veel vrijheid, maar zij hebben waarschijnlijk niet altijd die indruk. Als de zaken vastlopen, grijp ik in. Op dat moment kom ik ongetwijfeld over als een manager met autoritaire trekjes.

 4. Welk technologisch snufje uit een bepaalde film had u graag gehad?

  Het lijkt mij bijzonder praktisch om op twee plaatsen tegelijkertijd te kunnen zijn, omdat we veel tijd verspillen door te reizen. Met deze ‘back to the future’-uitvinding zou ik zeer tevreden zijn.

 5. Wat is voor u de belangrijkste ICT-uitvinding?

  De eerste computers uit de jaren veertig en de pc’s die nadien voor de democratisering van de informatica hebben gezorgd. Het is goed dat bijna iedereen een pc in huis heeft. Maar heel wat mensen denken nu veel te weten over informatica. Dat is natuurlijk niet zo en dat heeft ook een negatieve impact.

 6. Hoe ziet u de rol van de CIO de volgende 20 jaar evolueren? Welke ‘leadershipskills’ zullen volgens u belangrijk zijn voor een CIO?

  De CIO van de toekomst zal over minder technische bagage moeten beschikken. Hij zal vooral goed moeten kunnen luisteren en weten welke hulpmiddelen nodig zijn om de vooropgestelde doelen te bereiken. Hij zal dus de kwaliteiten van een orkestmeester moeten hebben.

 7. Wat wilt u in uw carrière nog bereiken?

  Dat we op de luchthaven van Luik beschikken over agile, flexibele systemen zodat de medewerkers alle vereiste hulpmiddelen hebben om performant te kunnen presteren. We werken er momenteel ook hard aan om al onze reizigers en de cargoklanten een gepersonaliseerde service te bieden.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One