Video op je website gebruiken? 5 dingen die je moet weten

Gepubliceerd op 13/02/2019 in Tech, tips & tricks

Beelden zeggen altijd meer dan woorden. Video wordt steeds populairder om online content te delen, dus mag ook jouw website niet ontbreken. Zorg er wel voor dat je site klaar is om video's op te laden en af te spelen. Hier zijn 5 tips die je zeker eerst effe moet checken.

Video op je website gebruiken? 5 dingen die je moet weten

 1. Kies een manier om video op je website te delen

  Voor je video op je website kunt delen, moet je eerst beslissen hoe je dat gaat doen. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Gebruik een gratis host, zoals YouTube. Net zoals je website zelf heeft video een host nodig. Dat is een provider die de data van je video verdeelt. De eenvoudigste oplossing is een gratis host gebruiken. Het gemakkelijke hieraan is dat je enkel een embed code moet toevoegen om de video op je website te plaatsen. YouTube is uiteraard de beste optie, aangezien veel (gratis) tools om sites te bouwen het mogelijk maken om deze video's te delen. Bovendien kunnen ook andere sites en blogs je video's overnemen en verspreiden.
  • Gebruik een betalende host. Er bestaan veel alternatieven voor YouTube, maar die zijn vaak betalend. Je hebt dan wel meer mogelijkheden om video's te bewerken. Vimeo, Wistia en Brightcove zijn voorbeelden van betalende providers. Je kan dit zeker overwegen als je heel veel video's op je website wil delen.
  • Host een video rechtstreeks op de server van je website. Als je je website via een eigen server verdeelt, kan je video's natuurlijk ook rechtstreeks op je site plaatsen. Dan moet je wel zeker zijn dat je voldoende opslagruimte en bandbreedte hebt om het verkeer van de video's aan te kunnen. Je moet er ook wel wat technische kennis voor hebben. En wees voorzichtig als je video's viraal zouden kunnen gaan op de sociale media. Dan kan je zoveel bezoek krijgen dat je server en website plots crashen.
 2. Pas het formaat van je video's aan

  Als je een website-host gebruikt, zullen de instellingen voor je video's wel op voorhand vastliggen. Zo niet is het belangrijk dat je even checkt of een video niet te groot is voor het formaat van je site of blog. De grootte van een video kan je zien door naar het begin van de embed code te kijken.

  Technische taal zoalswijst op de hoogte en de breedte van een video. Pruts daar gerust mee tot de video op je website er goed genoeg uitziet.

  Vergeet ook niet dat veel mensen je video mobiel zullen bekijken. Zorg dus dat hij ook mooi afspeelt op smartphone of tablet!

  Geen kaas gegeten van IT? Geen probleem, hiervoor kan je met Bizz Online beroep doen op een persoonlijk toegewezen digitale expert.


 3. Deel je video op andere platformen

  Deel video's zeker niet alleen op je website of op YouTube. De sociale media kunnen je helpen om een heel breed publiek te bereiken. Zelfs mensen die anders nooit naar je site zouden surfen, kunnen je video's op die manier bekijken.

  Verwerk indien mogelijk zeker het logo van je bedrijf in de video. En experimenteer gerust een beetje met keywords en tags op verschillende platformen.


 4. Maak je bezoekers duidelijk dat ze een video zullen zien

  Tenzij een video gewoon op je homepagina afspeelt, moet het voor bezoekers duidelijk zijn dat ze een video zullen zien. Je kan dat via de titel doen, of de video hoog genoeg plaatsen zodat hij meteen opvalt.


 5. Voeg een 'Call of Action' aan je video toe

  Je bezoeker heeft z'n kostbare tijd gebruikt om je video te bekijken, dus misschien is dit een ideale gelegenheid om een oproep te doen. Je zou bijvoorbeeld kunnen verwijzen naar een bepaald product of service. Of vraag om de video te delen. Sharing is caring!


Wil je jouw website klaar maken voor toffe video's? Met Bizz Online bouwt en beheert een persoonlijk toegewezen digitaal expert jouw site. Bovendien zal je site geoptimaliseerd zijn voor mobiel en ook via Google gemakkelijk gevonden worden.

Kies nu jouw ideale Bizz Online!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar