Je privérouter instellen als draadloze router

Heb je een eigen router die je wenst te gebruiken als wifi-toegangspunt of om je eigen netwerk te beheren? Dan kun je deze stappen volgen om zo je eigen router aan te sluiten. In beide gevallen hoef je geen wijzigingen aan te brengen aan de b-box.

Let op: Proximus biedt geen ondersteuning op het aansluiten van je eigen router. We raden je deze stappen dan ook alleen aan als je al enige voorkennis hebt van het instellen van een netwerk.

Wil je een eenvoudige wifi-oplossing? Controleer dan zeker deze praktische wifi-tips of kijk eens naar onze draadloze oplossingen.

Heeft je router wifi en wil je hem gebruiken om je wifi-netwerk te vergroten? Volg dan deze stappen:

1. Verbind je privérouter via de LAN-uitgang van de b-box met de LAN-ingang van de privérouter.
  2. Schakel de DHCP-functie op je privérouter UIT.
  3. Schakel de PPPoE-functie op je privérouter UIT.
  4. Zorg dat de wifi op je privérouter AAN staat.

Je toestellen kunnen nu verbinden met je privérouter via wifi en krijgen een IP-adres van de b-box.

Je wilt graag je privérouter gebruiken om zo je eigen netwerk te beheren? Volg dan deze stappen:

1. Verbind je privérouter via de LAN-uitgang van de b-box met de WAN-ingang van de privérouter.
  2. Zet de DHCP-functie op je privérouter AAN.
  3. Wijzig de IP-instellingen van je privérouter zodat deze verschillend zijn van de b-box:
    • Default Gateway: wijzig deze naar een ander IP-adres dan dat van de b-box, bv. 192.168.2.1.
    • DHCP-range: wijzig deze naar een andere range dan die van de b-box, bv. 192.168.2.2 - 192.168.2.255.
  4. Maak een PPPoE-sessie aan op je privérouter met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je internetverbinding.

De toestellen die verbonden zijn met je privérouter zullen nu een IP-adres krijgen van je privérouter en niet van de b-box. De WAN-verbinding (bv. voor remote access), zal ook verlopen via je privérouter.

Let op: Voor een optimale tv-ervaring, raden we je aan de decoder rechtstreeks aan te sluiten op de b-box.

Aandachtspunten
  • Je hebt hierdoor 2 aparte netwerken. Toestellen die verbonden zijn met het ene netwerk, kunnen andere toestellen op het andere netwerk niet zien (bv. draadloze printers).
  • Wanneer beide wifi-netwerken (dat van de b-box en dat van je privérouter) ingeschakeld zijn, dan zal je toestel, afhankelijk van je locatie, zowel met de b-box als met je eigen privérouter kunnen verbinden.

Tip: Raadpleeg de handleiding van je privérouter voor geavanceerde instellingen. Kijk ook eens op het Proximus forum waar onze community je misschien verder kan helpen.