×

De standaardinstellingen van het wifi-netwerk herstellen

Zet uw wifi-netwerk terug op de standaardinstellingen door uw modem te resetten: alle instellingen (bv. de naam en het wachtwoord van het wifi-netwerk) worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

B-box 3

B-box 3

Hoe uw b-box 3  resetten?

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 3 (tussen de blauwe DSL-poort en de zwarte USB-poort). Om deze te kunnen indrukken, hebt u een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 3
  2. De controlelampjes aan de voorkant van de modem gaan uit en vervolgens terug aan. Dit betekent dat uw modem gereset is.
  3. Wacht even om uw internetverbinding te gebruiken totdat het lampje Internet brandt. Maak een verbinding met uw wifi-netwerk (als het lampje Wi-Fi brandt) of verbind uw computer met de modem.

B-box 3V+

B-box 3

Hoe uw b-box 3V+  resetten?

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 3 (tussen de blauwe DSL-poort en de zwarte USB-poort). Om deze te kunnen indrukken, hebt u een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 3
  2. De controlelampjes aan de voorkant van de modem gaan uit en vervolgens terug aan. Dit betekent dat uw modem gereset is.
  3. Wacht even om uw internetverbinding te gebruiken totdat het lampje Internet brandt. Maak een verbinding met uw wifi-netwerk (als het lampje Wi-Fi brandt) of verbind uw computer met de modem.

B-box 2

B-box 2

Hoe uw b-box 2 resetten?

Er bestaan 2 methodes om uw modem te resetten: de hard reset (met de resetknop) en de soft reset (via het configuratiemenu). Het resultaat is in beide gevallen gelijk.

Hard reset: druk op de resetknop
  1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 2 (tussen de blauwe DSL-poort en de gele LAN-poort). Om deze te kunnen indrukken, hebt u een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 2
  2. Wanneer de controlelampjes DSL en in de vorm van een antenne aan de voorkant van de modem uitgaan, kunt u de resetknop loslaten. Uw modem is nu gereset.
  3. Wacht even om uw internetverbinding te gebruiken totdat het lampje @ (internet) brandt. Maak een verbinding met uw wifi-netwerk (als het lampje in de vorm van een antenne brandt) of verbind uw computer met de modem.
Soft reset: herstart de modem via het configuratiemenu
  1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Maintenance.
  4. Klik op de knop Restore to factory default configuration.
    Configuratiescherm waar u uw modem kunt resetten
  5. Er verschijnt een waarschuwing. Klik op de knop OK om te bevestigen dat u de modem wilt resetten.
    Bevestig dat u de modem wilt resetten
  6. Wacht ongeveer een minuut. Van het moment dat de modem volledig gereset is, ziet u de pagina Quickstart verschijnen. Uw modem is nu gereset.
    Zodra uw modem gereset is, verschijnt de pagina Quickstart
  7. Wacht even om uw internetverbinding te gebruiken totdat het lampje @ (internet) brandt. Maak een verbinding met uw wifi-netwerk (als het lampje in de vorm van een antenne brandt) of verbind uw computer met de modem.