Reset je modem en wifi

Als de modem wordt gereset, gaan alle instellingen (bijv. wi-fi netwerknaam en wachtwoord) terug naar de fabrieksinstellingen. In sommige gevallen is het nuttig om je modem te resetten:

• je hebt de naam of het wachtwoord van je wi-fi veranderd en je herinnert het zich niet meer.
  • je hebt problemen met je internetverbinding en geen enkele andere oplossing heeft gewerkt.

Andere risico’s die het resetten van de modem met zich meebrengt
Elke aangepaste configuratie van je modem zal worden verwijderd: poort mapping, mac-filtering, kinderslot, netwerknaam en wi-fi wachtwoord, enz. Als je zelf belangrijke wijzigingen in de modeminstellingen hebt aangebracht of als je een bedrijf bent, raden wij je aan eerst contact met ons op te nemen.

B-box 3

B-box 3

Hoe je b-box 3  resetten?

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 3 (tussen de blauwe DSL-poort en de zwarte USB-poort). Om deze te kunnen indrukken, heb je een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 3
  2. De controlelampjes aan de voorkant van de modem gaan uit en vervolgens terug aan. Dit betekent dat je modem gereset is.
  3. Wacht even om je internetverbinding te gebruiken totdat het lampje Internet brandt. Maak een verbinding met je wifi-netwerk (als het lampje Wi-Fi brandt) of verbind je computer met de modem.

B-box 3V+

B-box 3

Hoe je b-box 3V+  resetten?

1. Er bevindt zich een resetknop op de achterkant van de b-box 3 (tussen de blauwe DSL-poort en de zwarte USB-poort). Om deze te kunnen indrukken, heb je een puntig voorwerp nodig, bijvoorbeeld de punt van een balpen. Zet de modem aan en houd deze resetknop gedurende ongeveer 20 seconden ingedrukt.
    Resetknop op de achterkant van een b-box 3
  2. De controlelampjes aan de voorkant van de modem gaan uit en vervolgens terug aan. Dit betekent dat je modem gereset is.
  3. Wacht even om je internetverbinding te gebruiken totdat het lampje Internet brandt. Maak een verbinding met je wifi-netwerk (als het lampje Wi-Fi brandt) of verbind je computer met de modem.