Esportskalender: december 2021

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

Counter-Strike

NumberOne Season 2: Legend Stage 4 | Van 15 november tot 12 december

Het tweede seizoen van NumberOne gaat verder met de vierde en laatste fase voor de grote finales. Meteen de laatste kans dus voor de ploegen om nog punten te sprokkelen voor het algemene klassement. Momenteel staat eClub Brugge comfortabel aan de leiding in het reguliere seizoen voor Ambush Esports en VELOX. De Bruggelingen hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. Nog even ter herinnering: enkel de beste acht slepen een ticket voor de grote finales in de wacht.

FIFA

Brussels Station Esports Arena | Van 1 oktober tot 30 december

Voor het tweede jaar op rij voorziet EGO een plekje dat volledig in het teken staat van videogames. Na Brussel-Zuid vorig jaar is het station Brussel-Centraal aan de beurt. Wat valt er allemaal te beleven? Je kan elke zaterdag ter plekke deelnemen aan FIFA-toernooien of in de week kan je online meedoen. Er zijn tal van prijzen te winnen, maar je moet wel je plekje reserveren via de website. Corona, weet je wel.

Proximus ePro League 2022 | Elke woensdag vanaf 15 december 2021

Onze nationale competitie FIFA is na 6 maanden afwezigheid terug van weggeweest. De spelers hebben even rust gekregen en de teams hebben beslist wie de club mag vertegenwoordigen. De lat ligt dit seizoen alweer wat hoger, maar daarover later meer! Mis niks van de competitie en volg alles op de voet vanaf 15 december, elke woensdag op het Youtube-kanaal van ELEVEN. En kom meer te weten over de spelers, die mogelijks E-onel, de kampioen van 2021, zullen opvolgen.

Rainbow Six Siege

Benelux Cup – Regular Season | 1, 6 en 13 december 2021

Na enkele kwalificatieweken is het tweede seizoen van de Benelux Cup volledig losgebarsten! Momenteel is enkel de eerste van groep A al gekend, GAMMA GAMING. Het team blijft onaantastbaar in het R6S-circuit van de Benelux. Ondertussen strijden Passion Esports en Activit-E voor het tweede plekje in de groep. In poule B ligt alles nog open. Daar doen 4Eggs, KVMechelen Esports, Seriously en Team Alpha nog allemaal mee. Uitkijken dus naar het vervolg op 1, 6 en 13 december.

Internationaal

League of Legends

Weinig nieuws onder de zon voor de competitie van de bekendste MOBA ter wereld. Na de Worlds en de zegetocht van EDward Gaming nemen de ploegen even de tijd om op adem te komen. Maar erg lang hoeven we niet te wachten, want op 14 januari hervat de LEC, het Europese kampioenschap, opnieuw. Dan weten we meteen hoe de nieuwe teams het ervan afbrengen tijdens het offseason op Summoner’s Rift.

Counter-Strike

Intel Extreme Masters XVI – Winter | Van 2 tot 12 december 2021

De laatste afspraak voor de IEM staat op de planning! Twee maanden na de zege van Ninjas in Pyjamas in het herfstsegment van de competitie, nemen de uitgenodigde en de gekwalificeerde ploegen het opnieuw tegen elkaar op in Zweden voor de laatste competitie van het seizoen. Ook nu weer is er een mooie prijzenpot van 250 000 euro voorzien voor de ploegen, die ook strijden voor de kostbare punten voor het algemene klassement. Kan NAVI de goede vorm blijven doortrekken? Om het antwoord op deze vraag te ontdekken, moet je Proximus Esports en Pickx Live blijven volgen!

BLAST Premier: World Final 2021 | Van 14 tot 19 december 2021

De World Final van de BLAST Premier is eindelijk aangebroken! NAVI wist zich te kronen tot kampioen van het herfstsegment en alle teams die een ticket in de wacht konden slepen, bereiden zich volop voor. Waar het evenement zal plaatsvinden, is nog niet geweten. De ploegen die een gooi zullen doen naar de wereldtitel kennen we gelukkig wel al. Bereid je maar voor op een spannende strijd tussen Gambit Esports; Heroic, G2 Esports, Team Vitality, Ninjas in Pyjamas, Astralis, Team Liquid, en natuurlijk Natus Vincere, de kampioen van 2021.

Rainbow Six Siege

European League 2021 – Finales | Van 11 tot 19 december 2021

Op 11 december hebben de Europese fans van Rainbow Six Siege opnieuw iets om van te smullen, na de Major van Zweden die gewonnen werd door FaZe in de grote finale. Na enkele maanden van strijd blijven er maar vier ploegen over: Team BDS, G2 Esports, NAVI en Team Empire. Eén week lang zullen zij strijden voor de Europese titel en de prijzenpot van $100 000. Wie zal het halen volgens jou?

Rocket League

RLCS 2021-22 – Fall Split Major | Van 8 tot 12 december 2021

We zijn aan het einde van de herfstsplit aangekomen voor de Rocket League Championship Series 2021-2022. De split loopt ten einde in december met een Major van formaat! Jammer genoeg zonder Belgen, maar wel met talloze wereldtoppers om te bewonderen. Over toppers gesproken, halen Team Vitality en Team BDS finale? Of trekken de challengers van Dignitas hun goede prestaties door van de voorbije weken?

VALORANT

VALORANT Champions 2021 | Van 1 tot 12 december 2021

Na een kleine maar welverdiende rustpauze, zijn de beste ploegen op VALORANT helemaal klaar om het tegen elkaar op te nemen voor de titel. De 16 teams trekken naar de studios van Riot Games in Berlijn om daar te bepalen wie naar huis gaat met de prijzenpot van 1 000 000 dollar. Goed nieuws ook, want bij Team Liquid vinden we twee Belgen terug. De broers Scream en Nivera hebben zich met succes kunnen plaatsen tijdens de Europese Last Chance Qualifier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top