R6S: FaZe wint de Major van Zweden, Belg risze vroegtijdig uitgeschakeld

Door Proximus

Deel dit nieuws

De game Rainbow Six Siege is nog wat geelgroener geworden na de kroning van FaZe Clan tijdens de laatste Major in Zweden. Aan de Belgische kant volgde een kleine teleurstelling met de vroegtijdige uitschakeling van Team Vitality!

Fans van Ubisofts tactische FPS hebben het al een tijdje door, de Latam-zone dringt zijn hegemonie op het wereldtoneel op. Terwijl een of ander Europees, Amerikaans of Aziatisch team aanspraak kan maken op een plaats bij de laatste vier, is het niet langer een verrassing dat 50% van de Braziliaanse teams de eindfase van de grote toernooien bereikt.

Deze week danste de Zweedse competitie nog meer op het ritme van de samba met een 100% Braziliaanse finale. Het enige lichtpuntje was de prestatie van DAMWON Gaming. Het Koreaanse team verloor zijn halve finale van de latere kampioen met een verschil van slechts één ronde…

Maar in de finale won FaZe wel van een van de grote kanonnen van R6S, namelijk NiP. Het waren nochtans de Ninja’s die met 2-1 aan de leiding gingen vooraleer ze werden bijgehaald en uiteindelijk met 2-3 verloren.

De kopjes gingen naar beneden bij NiP. Maar de teleurstelling was nog groter voor het Franse BDS, dat in de kwartfinale ook het lot van de latere kampioen onderging. De uitschakeling kwam er vroeg voor de Europese kampioen, net als voor de Franse kampioen Vitality. Hoewel de grote “V” de afgelopen maanden grote progressie liet zien met een terugkeer naar de Major na een lange periode van afwezigheid, was dat niet genoeg om door de groepsfase te komen! In groep B, met Team oNe, SANDBOX en DarkZero, raakte risze, onze enige vertegenwoordiger op dit niveau, niet verder dan een derde plek. Met evenveel overwinningen als de Koreanen van SANDBOX beslisten slechts een paar ronden over het lot van onze landgenoot en zijn teamgenoten!

We kunnen alleen maar hopen dat de Belgische speler en co hun opwaartse curve voortzetten en erin slagen zich te kwalificeren voor de volgende Six Invitational. Dat grote evenement van Ubisoft zal doorgaan begin 2022!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top