Valorant Champions: Team Liquid pakt laatste Europese ticket

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Europese team van Team Liquid won afgelopen weekend de grote finale van de Last Chance Qualifier voor Valorant Champions. De organisatie verzekerde zich zo van het allerlaatste Europese ticket voor het slottoernooi van het Valorant-circuit.

De zenuwen stonden afgelopen zondag strak gespannen bij de teams in de Last Chance Qualifier van de EMEA-regio (Europa en het Midden-Oosten) van Valorant Champions. Dat toernooi wordt de grote afsluiter van de eerste editie van het officiële Valorant-circuit. Na elf maanden van competitie was dit de laatste kans voor Europese teams om zich van een plaats in het slotevenement te verzekeren.

De broers Benrlitom steken boven de concurrentie uit

Het Team Liquid van de gebroeders Benrlitom bleek de beste en sleepte het felbegeerde golden ticket in de wacht. Liquid kwalificeerde zich voor het evenement dankzij hun positie in het algemeen klassement van het circuit en verloor geen enkele wedstrijd.

ScreaM en zijn jongere broer Nivera, die onlangs voor Liquid tekende, versloegen One Breath Gaming, Guild Esports en G2 Esports in de upper bracket van het double elimination bracket. In de grote finale troffen de broers het Zweedse Guild, dat ze met 3-1 klopten.

De twee Belgen schitterden in het toernooi. ScreaM kwam uit de competitie met de hoogste Average Combat Score (ACS): 272,5 tegenover de 248,8 van runner-up Leo, van Guild Esports. Nivera behaalde een van de hoogste KDA’s van het toernooi: 1.43. Die statistiek deelt hij met zijn oudere broer. De twee Belgen lijken dus helemaal klaar om de Valorant-scene te bestormen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top