BLAST Fall Finals: NAVI nog maar eens kampioen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onklopbaar, keizerlijk, niet te stoppen… Er zijn veel adjectieven die gebruikt kunnen worden om het Natus Vincere van de afgelopen maanden te beschrijven. Na IEM Cologne, het 14e seizoen van de ESL Pro League en de PGL Major in Stockholm, heeft het Russisch-Oekraïense roster zojuist de Fall Finals van het BLAST Premier-circuit gewonnen. NAVI zet zo zijn dominantie in de esport nog meer kracht bij.

NAVI betrad het toernooi door de grote poort nadat ze in de groepsfase van september als beste van hun groep eindigden. s1mple & co domineerden de winner bracket door BIG, Heroic en Vitality naar huis te sturen.

“We verloren op Nuke om wat langer van de arena te genieten.” s1mple

Vitality moest het opnemen tegen publiekslieveling Astralis in de finale van de loser bracket, om een plaats in de grote finale veilig te stellen, en wraak te nemen op NAVI. Missie volbracht voor de bijen, die zondagavond hun aartsvijand in de arena ontmoetten.

© BLAST Premier

De finale begon op Mirage, de map pick van Vitality. Na een T-side waarin NAVI een voorsprong van drie punten nam, probeerden de Fransen de de partij in handen te nemen. Zonder succes; Vitality verloor met 16-12.

Nuke was een ander verhaal. De Fransen zetten een ondoordringbare CT-side neer en dwongen NAVI in de verdediging. Met een voorsprong van 7 punten als resultaat. Die achterstand kon NAVI niet meer inhalen. Vitality maakte gelijk met een 16-6 overwinning, wat voor het team van Boombl4 het einde betekende van een ongeslagen reeks van 20 wedstrijden op Nuke.

Nuke liet ons even dromen, maar NAVI zette snel orde op zaken op Inferno. Als CT’s lieten de Majorkampioenen geen enkel teken van zwakte zien, waardoor de Fransen slechts drie punten konden scoren. Met zo’n gigantische voorsprong was er weinig hoop voor de fans van Zyw0o & co. NAVI won met 16-7 en sloeg daarmee de laatste nagel in de doodskist van Vitality.

Ondanks de geweldige prestatie van de Fransen, leverde NAVI dit weekend een nieuw bewijs van zijn sterkte. Het team krijgt een volgende kans om hun dominantie te tonen tijdens de BLAST World Finals in januari. “We verloren van Nuke om wat meer van de arena te genieten,” zei een plagerige s1mple, nadat hij de beker had vastgehouden en tot MVP van de wedstrijd was uitgeroepen.

NAVI, dat al geplaatst was voor de World Finals dankzij hun overwinningen in de Major en ESL Pro League 14, krijgt gezelschap van NiP, Astralis en Team Liquid. Zij verzekerden zich van de laatste kwalificatieplekken in het BLAST-klassement na hun goede resultaten van dit weekend. IEM Winter wordt voor Vitality de voorlaatste kans om hun waarde te bewijzen, vóór de BLAST-finales en het vertrek van shox, Kyojin en XQTZZZ.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top