Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. het ruimte-epos 'Ad Astra ' met Brad Pitt in de hoofdrol, Woody Allens 'A Rainy Day in New York', de prachtige biopic 'Tolkien' over de schrijver van 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings', de Franse thriller 'Trois Jours et une Vie', het pakkende Schotse drama 'Edie' en twee opmerkelijke animatiefilms. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Ad Astra

Regisseur James Gray waagt zich samen met een een episch team bestaande uit o.a. componist Max Richter en cinematograaf Hoyte van Hoytema ('Dunkirk', 'Interstellar') aan een ruimte-epos dat nu al de '2001: A Space Odyssey' van deze generatie wordt genoemd. In 'Ad Astra' zet Brad Pitt zijn eerste stapjes in de ruimte als Roy McBride, een autistische ingenieur die de uiterste grenzen van ons zonnestelsel aftast op zoek naar zijn vader (Tommy Lee Jones). Die vertrok twintig jaar geleden op een one-way-journey naar Neptunus op zoek naar intelligent leven, maar liet nooit meer iets van zich horen. McBride onthult een mysterie dat de overleving van onze planeet bedreigt. Zijn reis zal geheimen blootleggen die de aard van het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos uitdagen.

Science-Fictionthriller van James Gray, met Brad Pitt, Liv Tyler en Ruth Negga

IMDb-score: 7,7/10


Lees ook:
De beste films die zich afspelen in de ruimte
Waarom Brad Pitt zo'n goede acteur is

A Rainy Day in New York

Regisseur Woody Allen viert zijn vijftigste film met een topcast, charmante vertolkingen en zijn favoriete plaats ter wereld - New York in de regen - en haalt de mosterd bij F. Scott Fitzgerald en J.D. Salinger.

Gatsby (Timothée Chalamet) en Ashleigh (Elle Fanning) zijn jong en ambitieus. Wanneer Ashleigh een interview strikt met de befaamde regisseur Roland Pollard (Liev Schreiber) in Manhattan, besluit het koppel een romantisch weekendje New York niet aan hen voorbij te laten gaan. Maar de jonge Ashleigh raakt helemaal betoverd door de excentrieke filmregisseur, zijn scenarioschrijver (Jude Law) en zijn filmster (Diego Luna) en verliest haar lief een beetje uit het oog. Gatsby werkt intussen mee aan een studentenfilmproductie en heeft het nogal lastig met een scène waarin hij Shannon (Selena Gomez), de zus van een oude vlam, moet kussen. Overleven de twee hun regenachtige weekend in New York?

Romantische komedie van Woody Allen, met Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber

IMDb-score: 6,9/10


Lees ook:
De muzes van Woody Allen
Woody Allen: een fenomeen van tachtig

Tolkien

Met zijn bestsellers 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' ('In de Ban van de Ring') zorgde J.R.R. Tolkien eigenhandig voor een heropleving van het fantasy-genre. Hij verkocht meer dan 250 miljoen boeken in 56 verschillende talen. In deze mooie biopic met een prachtige vertolking door Nicholas Hoult komen we te weten hoe de beroemde schrijver werd gevormd en waar hij inspiratie vond.

Begin 20ste eeuw. Reeds op jonge leeftijd verliest Tolkien zijn beide ouders en komt hij in een pleeggezin terecht, maar niet voordat zijn moeder een grote liefde voor talen en legendes in hem heeft aangewakkerd. Op kostschool vindt hij vriendschap, moed en inspiratie bij een groepje gelijkgestemde artistieke studenten, met wie hij een geheim genootschap opricht. Hun broederschap wordt sterker naarmate ze samen opgroeien en zowel met liefde als verlies worden geconfronteerd. Tolkien wordt verliefd en maakt zijn beminde Edith Bratt op stormachtige wijze het hof. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en worden ze uit elkaar gerukt.

Al deze ervaringen uit zijn jeugd inspireerden Tolkien bij het creëren van zijn beroemde wereld van Midden Aarde. Hoewel hij zelf steeds alle paralellen met zijn eigen leven ten stelligste afwees, zijn ze in deze film nooit ver te zoeken. Noch de mooie landschappen waarin je je zo in Midden Aarde waant.

Biografisch drama van Dome Karukoski, met Nicholas Hoult, Lily Collins en Colm Meaney

IMDb-score: 6,9/10

Trois Jours et une Vie

Kerstmis in het jaar 1999. De jongen Antoine woont in een vredig dorpje in de Ardennen. Zijn leven verandert voorgoed wanneer drie tragische gebeurtenissen zich in korte tijd voordoen. Zo komt de hond van zijn buren te overlijden, verdwijnt een jong kindje en verwoest een grote storm alles op zijn weg. Het hele dorp is in totale verwarring over dit alles, maar Antoine weet wat hij wil. Hij doet er alles aan om zijn woonplaats te ontvluchten.

Dramatische thriller van Nicolas Boukhrief, met Sandrine Bonnaire, Charles Berling en Pablo Pauly

Blinky Bill

Blinky Bill is een kleine koala met heel wat verbeelding. Als avonturier droomt hij ervan om net als zijn vader op expeditie te gaan. Die is al een tijdje spoorloos verdwenen in de gevaarlijke Outback vol wilde dieren. Blinky is de enige die gelooft dat zijn vader nog leeft.

Wanneer Blinky op een mystiek teken botst dat aanwijst waar zijn vader zou kunnen zijn, wordt de lokroep van het avontuur onweerstaanbaar. Zijn bezorgde moeder verbiedt hem op pad te gaan, maar de avontuurlijke Blinky vertrekt toch. Al snel maakt hij kennis met andere dieren zoals een gemene kat, een tamme koala en een onzekere hagedis. Samen zullen ze, ondanks hun verschillen, de vele obstakels moeten overwinnen die ze op hun tocht doorheen het ruige Australische binnenland tegenkomen.

Animatiefilm van Deane Taylor, met de stemmen van  Billy Birmingham, Toni Collette en Charlotte Rose Hamlyn (O.V.) / Walter Baele, Arnold Willems, Britt Van Der Borght, Govert Deploige en Ludo Hellinx (Vlaamse versie)

IMDb-score: 5,0/10

Edie

De tachtigjarige Edie pikt haar leven op na de dood van haar dominante man. Ze besluit tegen haar dochters wil om haar droom na te jagen om in Schotland een berg te beklimmen. Ze neemt Jonny in dienst om haar te trainen en de benodigde materialen te leveren. Terwijl de twee praten, kibbelen en lol hebben, delen ze hun leven met elkaar met op de achtergrond het spectaculaire Schotse landschap.

Drama van Simon Hunter, met Sheila Hancock, Kevin Guthrie en Paul Brannigan

IMDb-score: 6,5/10

The Tower (Wardi)

Beiroet, Libanon, 2018. De elfjarige Palestijnse Wardi woont met haar hele familie in het vluchtelingenkamp waar ze is geboren. Haar overgrootvader Sidi was in 1948 een van de eersten die in het kamp ging wonen nadat hij uit zijn huis was gejaagd. Op en dag geeft hij Wardi de sleutel van zijn huis in Galilea, wat haar doet vrezen dat hij zijn hoop ooit weer terug te keren heeft verloren. Als ze daarnaar op zoek gaat, krijgt ze in het kamp de getuigenissen van haar diverse generaties familieleden te horen.

Animatiefilm van Mats Grorud, met de stemmen van Aïssa Maïga, Slimane Dazi en Darina Al Joundi

IMDb-score: 7,4/10

Voor een spotprijs naar de film

Tijdens de BNP Paribas Fortis Film Days kan je ook dit jaar weer voor een spotprijs naar de film. Van zondag 22 t.e.m woensdag 25 september betaal je in de deelnemende bioscopen amper €5,5 voor een filmticket. Een buitenkans voor elke filmliefhebber. Naast de films op de affiche kan je een hele reeks avant-premières gaan ontdekken, waaronder 'Angry Birds the movie 2', 'After the wedding', 'Downton Abbey', 'Bastaard', 'Rambo: Last Blood' (foto & trailer), 'Hiernamaals', 'Haunt', en 'Shaun het schaap:
het ruimteschaap
'.
    
Meer info vind je op filmdays.be

Win een duoticket voor 'Rambo: Last Blood'!

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. It Chapter Two: Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader
2. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)
3. Once Upon a Time in Hollywood: Misdaaddrama van Quentin Tarantino, met Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Luke Perry, Damian Lewis, Kurt Russell, Lena Dunham en Al Pacino
3. Angel has Fallen: Actiethriller van Ric Roman Waugh, Gerard Butler, Morgan Freeman en Jada Pinkett Smith
4. Parasite: Tragikomedie van Bong Joon Ho, met Kang-ho Song, Sun-dyun Lee, Yeo-jeong Jo en Woo-sik Choi
5. Fast & Furious : Hobbs & Shaw: Actie/avonturenfilm van David Leitch, Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby  en Helen Mirren

Lees ook:
Clowns in de hoofdrol: hip of horror?
The Lion King na een maand op één na meest succesvolle film in België ooit
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Once Upon a Time in Hollywood: Tarantino op z'n best
Quentin Tarantino: zijn meest kwaadaardige personages
Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino
Straffe duo's: de leukste buddyfilms
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top