Waarom Brad Pitt zo'n goede acteur is

Films | Vanaf 20 december is Brad Pitt in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx te zien naast Leonardo DiCaprio in de nieuwste Tarantino 'Once Upon A Time in Hollywood'. Hij is dan ook een van de meest onmisbare acteurs in Hollywood. Maar hoe is hij erin geslaagd om als jongeling die bekend werd door Levi's reclame door te stoten tot de allerhoogste rangen van Amerikaanse supersterren? Wij zochten het uit.

Door MF

Deel dit nieuws

Charisma à volonté

Je kan niet ontkennen dat Brad Pitt er goed uitziet. Heel goed zelfs. Daar zijn zowel jongens als meisjes het over eens! Hij werd trouwens bekend door zijn goddelijke lichaam te tonen in de bekende reclame van Levi's en in de al even bekende film 'Thelma & Louise'. Je herinnert je vast nog de cultscène waarin Geena Davis zich met de mooie Brad amuseert in een louche motelkamer. Dat charisma, die aanwezigheid op het scherm speelde Brad Pitt van bij het begin van zijn carrière uit. En hij bleef de rol van mooie jongen spelen in zijn volgende films: denk maar aan 'Meet Joe Black', 'Legends of the Fall' of 'Interview with the Vampire'. Stuk voor stuk films waarin zijn sexappeal van het scherm spettert. Met zijn onweerstaanbare glimlach, zijn pretoogjes en zijn manier om zijn lippen nat te maken heeft hij een plaats veroverd in het geheugen van alle kijkers. 

Een acteur die risico's neemt

Hij heeft dan wel van bij het begin van zijn carrière zijn charme weten uit te spelen, toch is hij nooit bang geweest om zijn imago schade toe te brengen. Zo liet hij zonder aarzelen zijn mooie gezicht toetakelen in niet zo voor de hand liggende rollen: de gewelddadige Early in 'Kalifornia', de gevaarlijke Tyler Durden in 'Fight Club', de gewelddadige vader in 'The Tree of Life' of de psychotische Jeffrey Goines in '12 Monkeys'. Keuzes waardoor Brad Pitt niet telkens opnieuw in de rol van mooie jongen werd gecast en ook in undergroundfilms kon spelen. In niet zo veilige rollen.

Een foutloos parcours

Hoe is Brad Pitt geëvolueerd van mooie jongen van Hollywood tot superster? Door de juiste films te kiezen! Je kan er zijn hele filmografie op nakijken, maar je zal geen foute zetten terugvinden. Als acteur kiest Brad intelligente scenario's ('Babel', 'Allied', '12 Years a Slave', 'The Tree of Life' ...). En als de productie niet genoeg geld heeft, vraagt hij gewoon minder. Maar dat is nog niet alles. Hij produceert ook zelf slimme films. En ook daar maakt hij geen fouten. Bewijs daarvan: 'The Departed', 'Vice', 'Eat Pray Love' of 'Killing them Softly'. Met zijn productiehuis Plan B verdedigt Brad Pitt films met een verhaal die een andere kijk op het leven brengen. Het zijn zeker geen blockbusters, maar wel stuk voor stuk films die blijven hangen.

Een harde werker

De acteur is uiteraard geen Superman. Zijn carrière heeft hij ook te danken aan zijn harde werk. Brad Pitt zette zich al van bij het begin van zijn carrière 100% in. Tot in de vroege uurtjes als dat moest. Toen hij in de jungle van Hollywood toekwam, kwam hij recht van een klein dorpje in Oklahoma. Zoals alle wannabe-acteurs schuimde hij alle castings in Los Angeles af om zijn eerste rol in de wacht te slepen. Om zijn huur te betalen, werkte hij in de horeca. De rest van zijn tijd spendeerde hij aan audities en acteerlessen. Hij gaf nooit op en ging naar elke mogelijke casting. Tot hij gekozen werd voor die beroemde Levi's reclame (ja, we krijgen er niet genoeg van).

Een geëngageerde acteur

Om zijn beeld van ideale schoonzoon helemaal af te maken, zet Brad Pitt zich ook nog 's in voor het goede doel. Zijn politieke keuzes bepalen welke films hij producet en hij maakt gebruik van zijn sterrenstatus (en de daarbij horende vetgespekte bankrekening) om de armste mensen te helpen. Met een fortuin van 200 miljoen dollar zou het ook wel wat egoïstisch zijn als hij alles voor zich hield! Maar hij verdedigt heel wat goede werken. In 2005 richtte hij de vereniging Make it Right op om na de orkaan Katrina huizen te bouwen in Louisiana. Daarna richtte hij met zijn ex-vrouw de Jolie-Pitt Foundation op die verschillende humanitaire projecten in de wereld opzette. En gezien hij ook daarna nog wel wat geld over had, schonk hij geld aan andere verenigingen, zoals de Human Rights Campaign die de rechten van gays verdedigt. 



Een leuke collega

Met Brad Pitt werken is veel gemakkelijker en leuker dan met pakweg Alejandro Inarritu!

Dat zeggen zijn vrienden die films met hem draaien. Te beginnen met George Clooney, die hij leerde kennen op de set van 'Ocean's Eleven' en al snel zijn beste vriend werd. Maar er zijn nog heel wat anderen, zoals Matt Damon, Julia Roberts, Cate Blanchett, Edward Norton en Quentin Tarantino. En recent ook Leonardo DiCaprio met wie hij in de Tarantino-film 'Once upon a Time in Hollywood' speelt. De andere superster van Hollywood zei dat het heel gemakkelijk werken is met Brad. Brad Pitt zelf zei dan weer dat ze heel veel gelachen hebben op de set. "Ik hoop dat we dat opnieuw kunnen doen", zei hij. Het begin van een nieuwe bromance?

Waar vind je hem op Proximus Pickx?

Wil je je zelf een beeld vormen van Brad Bitt? Geen probleem: op Proximus Pickx vind je heel wat films die Brad heeft geproducet of waarin hij een hoofdrol speelt. 'Eat Love Pray', 'Allied', 'Fury', '12 Years a Slave', 'Spy Game', 'Legends of the Fall', 'Inglorious Bastards', 'Moneyball', 'Snatch', 'The Devil's Own' ... en natuurlijk 'Once Upon A Time in Hollywood' Genoeg om deze mooie jongen uit Hollywood heel goed te leren kennen!

Vanaf 20 december is Brad Pitt in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx te zien naast Leonardo DiCaprio in de nieuwste Tarantino 'Once Upon A Time in Hollywood'. 

Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:

Via je startscherm ga je naar 'films'
Of druk op de 'On demand' of 'shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'films'


Op 18 december, de verjaardag van Brad Pitt, zijn de films 'Seven Years in Tibet' en 'The Tree of Life' te bekijken in Movies & Series van Proximus Pickx. 

Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:

Via je startscherm ga je naar 'films' en daarna naar 'Movies&Series'
Of druk op de 'On demand' of 'shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'films' en daarna naar 'Movies&Series'

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top