Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.
Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino © Sony

De cultregisseur bezorgde zijn acteurs in het verleden wel vaker rollen met vlees aan. Wij kozen enkele memorabele personages uit de pen van Tarantino, al was de keuze soms erg moeilijk!

Steve Buscemi als Mr. Pink - Reservoir Dogs

Steve Buscemi als Mr. Pink - Reservoir Dogs © Isopix

Veel onvergetelijke personages in de debuutfilm van Quentin Tarantino, waarin beroepscrimineel Joe (Lawrence Tierney) samen met zijn zoon Eddie (Chris Penn) en zes collega's de kraak van zijn leven wil plegen. De mannen hebben strikte instructies gekregen en dragen codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. De overval loopt evenwel mis en eindigt in een gigantische slachtpartij. Wanneer de heren weer verzamelen blazen, beseffen ze dat een van hen de boel belazerd heeft.

Michael Madsen maakt in Reservoir Dogs indruk als Mr. Blonde, een psychopaat die moordt voor het plezier. Mr. White (Harvey Keitel) is dan weer het moreel kompas van het zootje ongeregeld. Zijn medeleven voor undercoveragent Mr. Orange (Tim Roth) komt hem uiteindelijk wel duur te staan.

Publiekslieveling is zonder twijfel Mr. Pink, een rol die Tarantino niet toevallig oorspronkelijk voor zichzelf had geschreven. Uiteindelijk ging de rol van de meedogenloze, egocentrische overvaller met het onfeilbaar overlevingsinstinct naar Steve Buscemi, met enkele memorabele dialogen als gevolg. Want nee, hij geeft geen fooi aan serveersters…

John Travolta als Vincent Vega - Pulp Fiction

John Travolta als Vincent Vega - Pulp Fiction © Photonews

Het meesterwerk van Tarantino vertelt vier verschillende verhalen, die dan ook nog eens in een niet-chronologische volgorde getoond worden. De vier verhalen zijn wel onderling verweven en het personage van Vincent Vega is de enige die in alle verhalen een rol speelt. Vega is een huurmoordenaar die samen met de minstens even gekke Jules Winfield (Samuel L. Jackson) een koffertje moet terughalen voor hun werkgever Marsellus Wallace (Ving Rhames). Het is ook op vraag van zijn baas dat hij met diens vrouw Mia (Uma Thurman) uit eten gaat, met een onvergetelijke dansscène op de tonen van Chuck Berry als resultaat. Minstens even memorabel zijn de overdosisscène en natuurlijk zijn tragische bezoekjes aan het toilet, waarbij er elke keer wel iets fout gaat.

De rol van Vincent Vega zou oorspronkelijk naar Michael Madsen gaan, maar die koos voor een andere film. De keuze voor John Travolta was een gedurfde zet want Travolta was destijds een has-been, bekend uit dansfilms Grease en Saturday Night Fever. Het bleek echter een schot in de roos: de film leverde Travolta een Oscarnominatie en nominatie voor de Golden Globes op en maakte hem in één klap opnieuw hip in Hollywood. Tarantino zelf won de Oscar voor beste scenario.

Pam Grier als Jackie Brown - Jackie Brown

Pam Grier als Jackie Brown - Jackie Brown © Photonews

Met Jackie Brown baseerde Quentin Tarantino zich op de thriller Rum Punch van Elmore Leonard. Voor de hoofdrollen koos hij net als in Pulp Fiction voor twee wat vergeten sterren uit de jaren zeventig: Robert Foster en Pam Grier. De titel is zelfs een verwijzing naar Foxy Brown, een film uit 1974 waarin Pam Grier de hoofdrol speelt.

Jackie Brown (Grier) verdient niet veel als vliegtuigstewardess en klust wat bij met geldsmokkel. Op een dag laat wapenhandelaar Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) Jackie een fortuin aan geld en cocaïne naar de VS smokkelen. Maar Jackie wordt betrapt en de agenten besluiten haar in te zetten als informant. Als ze Ordell aan de galg praat, moet zij niet naar de gevangenis. Samen met de sympathieke Max Cherry (Foster) bedenkt Jackie een plan om zowel Ordell als de arm der wet te slim af te zijn en er zelf met het geld vandoor te gaan.

Jackie Brown is zonder twijfel Tarantino’s meest menselijke held en meteen ook een bewijs dat sterke vrouwen in zijn films zeker hun plaats hebben. Want naast de love story met Cherry onthouden we toch vooral dat dit een verhaal is van een vrouw die triomfeert wanneer alle mannen haar onderschatten. De rol leverde Pam Grier een nominatie op voor de Golden Globes.

Uma Thurman als The Bride - Kill Bill

Uma Thurman als The Bride - Kill Bill © Photonews

Van een 'straffe madam' gesproken! Beatrix Kiddo ofte The Bride is zonder twijfel het meest iconische personage van Quentin Tarantino. Het personage vertolkt door Uma Thurman is misschien wel een van de strafste vrouwelijke actiehelden uit de filmgeschiedenis.

De Deadly Viper Assassination Squad is een team van huurmoordenaars onder leiding van een zekere Bill (David Carradine). Eén lid van het team, alleen bekend onder haar schuilnaam 'De Bruid’ (Uma Thurman), kapt ermee en vlucht naar Texas. Ze leert een man kennen en wordt zwanger, maar op hun trouwdag verschijnen haar vroegere kompanen onverwachts op het feest. Onder aanvoering van de jaloerse en wraakzuchtige Bill vermoorden ze alle aanwezigen. Bill schiet De Bruid persoonlijk een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleeft ze de aanslag, maar ze ligt vier jaar in een diepe coma. Wanneer ze weer ontwaakt en ontdekt dat ze haar baby is verloren, besluit ze wraak te nemen op O-Ren Ishii (Lucy Liu), Vernita Green (Vivia A. Fox), Budd (Michael Madsen), Elle Driver (Daryl Hannah) en vooral op Bill. Het is het begin van een uiterst gewelddadige missie...

Kill Bill was oorspronkelijk bedoeld als één film, maar met een lengte van meer dan vier uur werd de martial artsfilm uiteindelijk in twee volumes uitgebracht. Het leverde Uma Thurman terecht twee jaar op rij een nominatie op voor de Golden Globes.

Kurt Russell als Stuntman Mike - Death Proof

Kurt Russell als Stuntman Mike - Death Proof © Photonews

Death Proof mag dan wel de minst legendarische film van Quentin Tarantino zijn, aan het hoofdpersonage, voormalig stuntman Mike (Kurt Russell), kan dat niet liggen. Mike is een seriemoordenaar en vrouwenhater die een wel erg verderfelijke manier ontwikkeld heeft om zijn slachtoffers om het leven te brengen…

Dj Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier) heeft na het werk zin in wat ontspanning. Ze gaat in op het aanbod van stuntman Mike om een ritje te maken. Maar voor ze goed en wel in zijn opgevoerde auto zitten, loopt het toerental gevaarlijk hoog op. Mike is een adrenalineverslaafde psychopaat die een bijzondere manier heeft om de vrouwen die hij leuk vindt om het leven te brengen. Mike heeft alweer nieuwe vrouwen in het vizier, maar die laten niet met zich sollen. Kim (Tracie Thoms), Zoe (Zoë Bell), Abernathy (Rosario Dawson) en Lee (Mary Elizabeth Winstead) vechten terug in stijl.

In deze hommage aan de slasherfilm is Kurt Russell subliem als een van de meeste gestoorde slechteriken uit het universum van Tarantino, en dat wil in zijn geval wat zeggen! De film was geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Cannes.

Christoph Waltz als Hans Landa - Inglourious Basterds

Christoph Waltz als Hans Landa - Inglourious Basterds © Isopix

Inglourious Basterds speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en brengt twee fictieve plots samen.

De 'Basterds', een groep meedogenloze Joods-Amerikaanse soldaten met een wreed gevoel voor humor onder leiding van luitenant Aldo 'the Apache' Raine (Brad Pitt), worden naar Frankrijk gestuurd. Daar moeten ze de nazi's het leven zuur maken, wat ze maar al te graag doen. Intussen plant Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) haar wraakactie op de Duitse kolonel Hans Landa (Christoph Waltz) die jaren geleden haar hele gezin vermoordde. Wanneer er een filmpremière wordt aangekondigd, grijpen zowel de 'Basterds' als Dreyfus hun kans...

De film was goed voor acht Oscarnominaties, waarvan er één oververdiend werd binnengehaald door Christoph Waltz voor zijn rol van de weerzinwekkende nazi Hans Landa. Het plezier dat het personage schept in zijn job maakt het zo gemakkelijk om hem te haten.

Jamie Foxx als Django Freeman - Django Unchained

Jamie Foxx als Django Freeman - Django Unchained © Isopix

Christoph Waltz won opnieuw een Oscar voor zijn rol van premiejager Dr. King Schultz en ook Leonardo DiCaprio is onvergetelijk in Django Unchained als de genadeloze plantage-eigenaar Calvin Candie. Maar de ster van de film is wel degelijk het hoofdpersonage Django, een rol van Jamie Foxx, een voormalige slaaf die tijdens zijn wraaktocht uitgroeit tot een actieheld zoals je die alleen bij Tarantino ziet.

1858. De Duitse premiejager Schultz (Waltz) koopt de zwarte slaaf Django (Foxx) om drie mannen te identificeren. Django werd ooit onmenselijk gefolterd door Big John, Ellis en Roger Brittle. Het trio verkrachtte ook Django's vrouw, Broomhilda (Kerry Washington). Belust op wraak prentte hij hun gezichten in zijn geheugen. Tijdens de zoektocht langs de slavenplantages beginnen de mannen elkaar te waarderen. Schultz brengt Django de kneepjes van het moorden en het onderhandelen bij en besluit hem te helpen om Broomhilda te zoeken. Zij verblijft als seksslavin op de ranch Candyland van de sadistische Calvin Candie.

Django Unchained is de meest succesvolle film van Tarantino met een opbrengst van 425,4 miljoen dollar. Daarnaast was de film ook goed voor vijf Oscarnominaties.

Jennifer Jason Leigh als Daisy Domergue - The Hateful Eight

Jennifer Jason Leigh als Daisy Domergue - The Hateful Eight © Photonews

Voor The Hateful Eight werkte Tarantino samen met een pak oude bekenden zoals Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth en Michael Madsen. Het was echter nieuwkomer Jennifer Jason Leigh die met een Oscarnominatie ging lopen voor haar rol van Daisy Domergue.

Enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog, ergens in het ondergesneeuwde Wyoming, zijn de premiejager John Ruth (Russell) en de voortvluchtige Daisy Domergue (Leigh) in een koets op weg naar het stadje Red Rock. Onderweg krijgen ze gezelschap van majoor Marquis Warren (Jackson) en Chris Mannix (Walton Goggins), een zuiderling die zich voordoet als de nieuwe sheriff van Red Rock. Tijdens een zware sneeuwstorm vinden de reizigers onderdak in een bar, waar ze op vier onbekende mannen botsen. De spanningen tussen de wantrouwige driftkoppen laaien al snel op.

Domergue is een bendelid en gevaarlijke moordenaar. Om vrij te geraken draait ze haar hand niet om voor bedrog of geweld. Als enige vrouw staat ze zeker haar mannetje tussen de andere 'smeerlappen'. Zit zij opgescheept met hen of is het dan toch omgekeerd?

Leonardo DiCaprio als Rick Dalton - Once Upon a Time in Hollywood

Leonardo DiCaprio als Rick Dalton - Once Upon a Time in Hollywood © Sony

In Once Upon a Time in Hollywood speelt Leonardo DiCaprio acteur Rick Dalton. Die was begin jaren zestig erg populair dankzij de westernserie Bounty Law, maar begint stilaan de beseffen dat zijn gloriejaren voorbij zijn. En dat terwijl zijn gloednieuwe buren Roman Polanski en Sharon Tate (Margot Robbie) wel succesvol blijken. De Hollywoodcarrière van Dalton kwam echter nooit van de grond en tegenwoordig moet hij het stellen met gastrolletjes in tv-series. Zoals in Lancer, waarin hij James Stacy (Timothy Olyphant) en de tienjarige Trudi (Julia Butters) tegenover zich krijgt. Dat hij ook nog eens met een alcoholverslaving kampt, doet zijn carrière helemaal geen goed. Gelukkig is er nog zijn goede vriend en vaste stuntdubbel Cliff Booth, een minstens even onvergetelijke rol van Brad Pitt.

Bekijk ook:
Once Upon a Time in Hollywood: Quentin Tarantino op z’n best

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Zo doe je dat: Miles Davis noemde een van zijn albums 'Collectors' items'. Clevere zet, want iedereen wil ze in huis hebben. Maar welke andere vinylplaten zijn echt zeldzaam? Naar welke lp's zijn collectioneurs op zoek en wat mag zo'n zeldzame persing kosten? Wij zetten er alvast tien op een rijtje. Felix Mendelssohns 'Violin Concerto in e mineur' - de eerste vinylplaat ooit - zit er (helaas) niet tussen.

De tien favoriete platen van John Ghost

De tien favoriete platen van John Ghost

'Airships are organisms', zo heet de opvolger van John Ghosts debuutplaat 'For a year they slept'. Meteen goed raak, die twee, want de Engelse krant The Guardian gaf het album maar liefst vier sterren. Ook de Belgische muziekpers is enthousiast. Helemaal terecht.

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De truitjes van de Rode Duivels door de jaren heen

De truitjes van de Rode Duivels door de jaren heen

In de wedstrijd tegen Cyprus stellen de Rode Duivels hun nieuwe truitjes voor aan het publiek, die ze zullen dragen op het EK 2020. Het gaat om een opvallend nieuw ontwerp van Adidas: rode shirts met zwarte strepen. Zullen deze truitjes het team van Roberto Martinez geluk brengen?

De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

Terwijl de Formule 1 - de koningsklasse van de motorsport - zijn ontknoping nadert, staat er alweer een nieuw seizoen van de elektrische variant voor de deur. Nog steeds met twee Belgen aan de start, en zoals steeds in het hart van verschillende wereldsteden. Wij zorgen ervoor dat je van alles op de hoogte bent bij de start.

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Duistere complottheorieën gespot!

Duistere complottheorieën gespot!

Van moordcomplotten en persoonsverwisselingen tot diepgewortelde wraak tegen de autoriteiten. Een complot komt nooit uit het niets. Realiteit of vergezochte geheimen? We tonen enkele films die wel heel ver gaan om je te overtuigen. Geloof wat je wil geloven.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Isabelle A is kwaad op VTM omdat ze in een chocoladebad belandde, Josje Huisman ontwerpt hoeden, Emilia Clarke zou een rol als vrouwelijke James Bond wel zien zitten en sommige Familie-kijkers verwarren Christophe Stienlet met het personage dat hij vertolkte in de soap. Lees er hier alles over!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

Het nieuwe, derde seizoen van 'The Crown' zal vanaf 17 november op Netflix te zien zijn en het vierde seizoen wordt momenteel gedraaid. Wat weten we eigenlijk al over deze twee nieuwe seizoenen? Claire Foy maakt geen deel meer uit van de cast. Maar wie zal dan koningin Elizabeth II spelen?

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Road to the Finals: Sector One

Road to the Finals: Sector One

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Sector One mag de spits afbijten.

Splyce Top Laner “Vizicsacsi” stopt met competitief League of Legends

Splyce Top Laner “Vizicsacsi” stopt met competitief League of Legends

De 26-jarige Hongaarse top laner van Splyce zal z’n contract bij de organisatie niet verlengen en heeft besloten om met pensioen te gaan en competitief League of Legends te verlaten. Dat maakte hij bekend op zijn twitterpagina, samen met een statement rond de situatie. Het nieuws komt niet meteen als een grote verrassing, want eerder circuleerden er al geruchten dat de top laner z’n muis en toetsenbord wou gaan opbergen.

Heroic wint DreamHack Open Atlanta

Heroic wint DreamHack Open Atlanta

Afgelopen weekend namen acht CS:GO teams het tegen elkaar op tijdens Dreamhack Open Atlanta voor een totale prijzenpot van 100.000 dollar. Uiteindelijk stonden het Deense Heroic en het Duitse Sprout lijnrecht tegenover elkaar in de finale. Die finale werd uiteindelijk gewonnen door Heroic, met dank aan, onder andere, een geweldige performance van Capser “cadiaN” Moller.

Defusekids oppermachtig op ESL Dutch Finals

Defusekids oppermachtig op ESL Dutch Finals

Afgelopen weekend vonden de finales van ESL Dutch plaats, waar de teams het tegen elkaar opnamen in de (halve) finales van CS:GO en League of Legends. Defusekids was op voorhand de grote favoriet voor zowel League of Legends als CS:GO en maakte die rol dan ook helemaal waar, met een 2-1 overwinning tegen Domme Jongens in League of Legends en een 2-0 overwinning in CS:GO tegen Asterion.

Norskeren trekt waarschijnlijk naar Excel Esports

Norskeren trekt waarschijnlijk naar Excel Esports

Het mag Splyce dan allemaal wel voor de wind zijn gegaan op Worlds, waar ze een plaatsje in de top 8 wisten te veroveren, maar hun roster zal er voor de komende split waarschijnlijk wel heel anders uit gaan zien. Zo zou hun support speler Tore “Norskeren” Hoel Eilertsen naar alle waarschijnlijkheid richting Excel Esports trekken. Dat werd duidelijk na een verslag van ESPN. Excel Esports zou een buyout op het oog hebben, maar de deal zelf kan pas vanaf vandaag afgehandeld worden, zodra Free Agency van start gaat.

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

Esports organisatie Schalke 04, dat momenteel in League of Legends uitkomt in de LEC, heeft bekend gemaakt dat ze een wijziging aan hun roster gaan doorvoeren. Zo zal hun AD carry Elias “Upset” Lipp niet langer deel uitmaken van de organisatie, want Schalke 04 besloot om het contract van de jonge sterspeler niet verder te verlengen nadat het afloopt.

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Dit weekend (16 en 17 november) gaat DreamHack Open Atlanta door en dat belooft weer een hele hoop CS:GO actie op te leveren. Om jullie optimaal voor te bereiden op de wedstrijden die je zal kunnen bekijken en om een idee te geven wie de grootste kanshebber is op het event lijsten we even alle teams op en bekijken we hun recente vorm.

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

We hebben de afgelopen maanden heel wat League of Legends actie voor de kiezen gekregen op Worlds, maar nu FunPlus Phoenix zich tot winnaar heeft gekroond kunnen we alweer gaan uitkijken naar het League of Legends All-Star Event. Vanaf vandaag kan je je stem uitbrengen voor je favoriete spelers uit de verschillende regio’s.

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

Thomas “Thomas” Utting zal voor CR4ZY invallen tijdens DreamHack Open Atlanta. Dat maakte zowel de organisatie als de speler bekend. Op DreamHack Open Atlanta zal “Thomas” invallen voor Nestor “LETN1” Tanic, tevens de speler die al het langst actief is voor de organisatie. CR4ZY trekt richting Atlanta als één van de topfavorieten voor de eindwinst en staat momenteel op de 19e plaats van de CS:GO ranking.

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Top