Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

De cultregisseur bezorgde zijn acteurs in het verleden wel vaker rollen met vlees aan. Wij kozen enkele memorabele personages uit de pen van Tarantino, al was de keuze soms erg moeilijk!

Once Upon a Time in Hollywood is vanaf 20 december beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Steve Buscemi als Mr. Pink - Reservoir Dogs

Veel onvergetelijke personages in de debuutfilm van Quentin Tarantino, waarin beroepscrimineel Joe (Lawrence Tierney) samen met zijn zoon Eddie (Chris Penn) en zes collega's de kraak van zijn leven wil plegen. De mannen hebben strikte instructies gekregen en dragen codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. De overval loopt evenwel mis en eindigt in een gigantische slachtpartij. Wanneer de heren weer verzamelen blazen, beseffen ze dat een van hen de boel belazerd heeft.

Michael Madsen maakt in Reservoir Dogs indruk als Mr. Blonde, een psychopaat die moordt voor het plezier. Mr. White (Harvey Keitel) is dan weer het moreel kompas van het zootje ongeregeld. Zijn medeleven voor undercoveragent Mr. Orange (Tim Roth) komt hem uiteindelijk wel duur te staan.

Publiekslieveling is zonder twijfel Mr. Pink, een rol die Tarantino niet toevallig oorspronkelijk voor zichzelf had geschreven. Uiteindelijk ging de rol van de meedogenloze, egocentrische overvaller met het onfeilbaar overlevingsinstinct naar Steve Buscemi, met enkele memorabele dialogen als gevolg. Want nee, hij geeft geen fooi aan serveersters…

John Travolta als Vincent Vega - Pulp Fiction

Het meesterwerk van Tarantino vertelt vier verschillende verhalen, die dan ook nog eens in een niet-chronologische volgorde getoond worden. De vier verhalen zijn wel onderling verweven en het personage van Vincent Vega is de enige die in alle verhalen een rol speelt. Vega is een huurmoordenaar die samen met de minstens even gekke Jules Winfield (Samuel L. Jackson) een koffertje moet terughalen voor hun werkgever Marsellus Wallace (Ving Rhames). Het is ook op vraag van zijn baas dat hij met diens vrouw Mia (Uma Thurman) uit eten gaat, met een onvergetelijke dansscène op de tonen van Chuck Berry als resultaat. Minstens even memorabel zijn de overdosisscène en natuurlijk zijn tragische bezoekjes aan het toilet, waarbij er elke keer wel iets fout gaat.

De rol van Vincent Vega zou oorspronkelijk naar Michael Madsen gaan, maar die koos voor een andere film. De keuze voor John Travolta was een gedurfde zet want Travolta was destijds een has-been, bekend uit dansfilms Grease en Saturday Night Fever. Het bleek echter een schot in de roos: de film leverde Travolta een Oscarnominatie en nominatie voor de Golden Globes op en maakte hem in één klap opnieuw hip in Hollywood. Tarantino zelf won de Oscar voor beste scenario.

Pam Grier als Jackie Brown - Jackie Brown

Met Jackie Brown baseerde Quentin Tarantino zich op de thriller Rum Punch van Elmore Leonard. Voor de hoofdrollen koos hij net als in Pulp Fiction voor twee wat vergeten sterren uit de jaren zeventig: Robert Foster en Pam Grier. De titel is zelfs een verwijzing naar Foxy Brown, een film uit 1974 waarin Pam Grier de hoofdrol speelt.

Jackie Brown (Grier) verdient niet veel als vliegtuigstewardess en klust wat bij met geldsmokkel. Op een dag laat wapenhandelaar Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) Jackie een fortuin aan geld en cocaïne naar de VS smokkelen. Maar Jackie wordt betrapt en de agenten besluiten haar in te zetten als informant. Als ze Ordell aan de galg praat, moet zij niet naar de gevangenis. Samen met de sympathieke Max Cherry (Foster) bedenkt Jackie een plan om zowel Ordell als de arm der wet te slim af te zijn en er zelf met het geld vandoor te gaan.

Jackie Brown is zonder twijfel Tarantino’s meest menselijke held en meteen ook een bewijs dat sterke vrouwen in zijn films zeker hun plaats hebben. Want naast de love story met Cherry onthouden we toch vooral dat dit een verhaal is van een vrouw die triomfeert wanneer alle mannen haar onderschatten. De rol leverde Pam Grier een nominatie op voor de Golden Globes.

Uma Thurman als The Bride - Kill Bill

Van een 'straffe madam' gesproken! Beatrix Kiddo ofte The Bride is zonder twijfel het meest iconische personage van Quentin Tarantino. Het personage vertolkt door Uma Thurman is misschien wel een van de strafste vrouwelijke actiehelden uit de filmgeschiedenis.

De Deadly Viper Assassination Squad is een team van huurmoordenaars onder leiding van een zekere Bill (David Carradine). Eén lid van het team, alleen bekend onder haar schuilnaam 'De Bruid’ (Uma Thurman), kapt ermee en vlucht naar Texas. Ze leert een man kennen en wordt zwanger, maar op hun trouwdag verschijnen haar vroegere kompanen onverwachts op het feest. Onder aanvoering van de jaloerse en wraakzuchtige Bill vermoorden ze alle aanwezigen. Bill schiet De Bruid persoonlijk een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleeft ze de aanslag, maar ze ligt vier jaar in een diepe coma. Wanneer ze weer ontwaakt en ontdekt dat ze haar baby is verloren, besluit ze wraak te nemen op O-Ren Ishii (Lucy Liu), Vernita Green (Vivia A. Fox), Budd (Michael Madsen), Elle Driver (Daryl Hannah) en vooral op Bill. Het is het begin van een uiterst gewelddadige missie...

Kill Bill was oorspronkelijk bedoeld als één film, maar met een lengte van meer dan vier uur werd de martial artsfilm uiteindelijk in twee volumes uitgebracht. Het leverde Uma Thurman terecht twee jaar op rij een nominatie op voor de Golden Globes.

Kurt Russell als Stuntman Mike - Death Proof

Death Proof mag dan wel de minst legendarische film van Quentin Tarantino zijn, aan het hoofdpersonage, voormalig stuntman Mike (Kurt Russell), kan dat niet liggen. Mike is een seriemoordenaar en vrouwenhater die een wel erg verderfelijke manier ontwikkeld heeft om zijn slachtoffers om het leven te brengen…

Dj Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier) heeft na het werk zin in wat ontspanning. Ze gaat in op het aanbod van stuntman Mike om een ritje te maken. Maar voor ze goed en wel in zijn opgevoerde auto zitten, loopt het toerental gevaarlijk hoog op. Mike is een adrenalineverslaafde psychopaat die een bijzondere manier heeft om de vrouwen die hij leuk vindt om het leven te brengen. Mike heeft alweer nieuwe vrouwen in het vizier, maar die laten niet met zich sollen. Kim (Tracie Thoms), Zoe (Zoë Bell), Abernathy (Rosario Dawson) en Lee (Mary Elizabeth Winstead) vechten terug in stijl.

In deze hommage aan de slasherfilm is Kurt Russell subliem als een van de meeste gestoorde slechteriken uit het universum van Tarantino, en dat wil in zijn geval wat zeggen! De film was geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Cannes.

Christoph Waltz als Hans Landa - Inglourious Basterds

Inglourious Basterds speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en brengt twee fictieve plots samen.

De 'Basterds', een groep meedogenloze Joods-Amerikaanse soldaten met een wreed gevoel voor humor onder leiding van luitenant Aldo 'the Apache' Raine (Brad Pitt), worden naar Frankrijk gestuurd. Daar moeten ze de nazi's het leven zuur maken, wat ze maar al te graag doen. Intussen plant Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) haar wraakactie op de Duitse kolonel Hans Landa (Christoph Waltz) die jaren geleden haar hele gezin vermoordde. Wanneer er een filmpremière wordt aangekondigd, grijpen zowel de 'Basterds' als Dreyfus hun kans...

De film was goed voor acht Oscarnominaties, waarvan er één oververdiend werd binnengehaald door Christoph Waltz voor zijn rol van de weerzinwekkende nazi Hans Landa. Het plezier dat het personage schept in zijn job maakt het zo gemakkelijk om hem te haten.

Jamie Foxx als Django Freeman - Django Unchained

Christoph Waltz won opnieuw een Oscar voor zijn rol van premiejager Dr. King Schultz en ook Leonardo DiCaprio is onvergetelijk in Django Unchained als de genadeloze plantage-eigenaar Calvin Candie. Maar de ster van de film is wel degelijk het hoofdpersonage Django, een rol van Jamie Foxx, een voormalige slaaf die tijdens zijn wraaktocht uitgroeit tot een actieheld zoals je die alleen bij Tarantino ziet.

1858. De Duitse premiejager Schultz (Waltz) koopt de zwarte slaaf Django (Foxx) om drie mannen te identificeren. Django werd ooit onmenselijk gefolterd door Big John, Ellis en Roger Brittle. Het trio verkrachtte ook Django's vrouw, Broomhilda (Kerry Washington). Belust op wraak prentte hij hun gezichten in zijn geheugen. Tijdens de zoektocht langs de slavenplantages beginnen de mannen elkaar te waarderen. Schultz brengt Django de kneepjes van het moorden en het onderhandelen bij en besluit hem te helpen om Broomhilda te zoeken. Zij verblijft als seksslavin op de ranch Candyland van de sadistische Calvin Candie.

Django Unchained is de meest succesvolle film van Tarantino met een opbrengst van 425,4 miljoen dollar. Daarnaast was de film ook goed voor vijf Oscarnominaties.

Jennifer Jason Leigh als Daisy Domergue - The Hateful Eight

Voor The Hateful Eight werkte Tarantino samen met een pak oude bekenden zoals Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth en Michael Madsen. Het was echter nieuwkomer Jennifer Jason Leigh die met een Oscarnominatie ging lopen voor haar rol van Daisy Domergue.

Enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog, ergens in het ondergesneeuwde Wyoming, zijn de premiejager John Ruth (Russell) en de voortvluchtige Daisy Domergue (Leigh) in een koets op weg naar het stadje Red Rock. Onderweg krijgen ze gezelschap van majoor Marquis Warren (Jackson) en Chris Mannix (Walton Goggins), een zuiderling die zich voordoet als de nieuwe sheriff van Red Rock. Tijdens een zware sneeuwstorm vinden de reizigers onderdak in een bar, waar ze op vier onbekende mannen botsen. De spanningen tussen de wantrouwige driftkoppen laaien al snel op.

Domergue is een bendelid en gevaarlijke moordenaar. Om vrij te geraken draait ze haar hand niet om voor bedrog of geweld. Als enige vrouw staat ze zeker haar mannetje tussen de andere 'smeerlappen'. Zit zij opgescheept met hen of is het dan toch omgekeerd?

Leonardo DiCaprio als Rick Dalton - Once Upon a Time in Hollywood

In Once Upon a Time in Hollywood speelt Leonardo DiCaprio acteur Rick Dalton. Die was begin jaren zestig erg populair dankzij de westernserie Bounty Law, maar begint stilaan de beseffen dat zijn gloriejaren voorbij zijn. En dat terwijl zijn gloednieuwe buren Roman Polanski en Sharon Tate (Margot Robbie) wel succesvol blijken. De Hollywoodcarrière van Dalton kwam echter nooit van de grond en tegenwoordig moet hij het stellen met gastrolletjes in tv-series. Zoals in Lancer, waarin hij James Stacy (Timothy Olyphant) en de tienjarige Trudi (Julia Butters) tegenover zich krijgt. Dat hij ook nog eens met een alcoholverslaving kampt, doet zijn carrière helemaal geen goed. Gelukkig is er nog zijn goede vriend en vaste stuntdubbel Cliff Booth, een minstens even onvergetelijke rol van Brad Pitt.

Once Upon a Time in Hollywood is vanaf 20 december beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Je kan deze film op twee manieren vinden op je tv-decoder:
Via je startscherm ga je naar 'films'.
Of druk op de 'On demand' of 'Shop' knop van je afstandsbediening en ga naar 'films'.


Bekijk ook:
Win een retro platenspeler en de originele soundtrack van Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood
Once Upon a Time in Hollywood: Quentin Tarantino op z’n best

Music Maestro

Het opmerkelijke verhaal achter de zomerhit ‘Dragostea Din Tei’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Schoonheid in coronatijden: de Antwerpse provincie in vijf prachtnummers

In deze moeilijke tijden voor de provincie Antwerpen, blikken we terug op enkele liedjes die ons herinneren aan de schoonheid van ’t stad en het omringende platteland. In deze vijf nummers bezingen An

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Billie Eilish leert zichzelf beter kennen in My Future

Tieneridool Billie Eilish heeft een nieuw nummer gelanceerd, en wat voor eentje. My Future staat nog maar enkele dagen online maar sloeg op de streamingdiensten meteen in als een bom. Redenen genoeg o

Wat je nog niet wist over Amy Winehouse

Negen jaar geleden verloor de muziekindustrie één van haar meest unieke stemmen, die van Amy Winehouse. Na het overlijden van de Britse singer-songwriter ging documentairemaker Asif Kapadia aan de sla

Internationale zussendag: deze bekende zussenbands veroverden de wereld

Op de eerste zondag van augustus vieren zij die gezegend zijn met een zus de internationale zussendag. Ook Proximus Pickx doet mee: wij serveren de meest gevierde zussenbands uit de muziekgeschiedenis

Bart Kaëll wordt 60: een portret van ‘Bart Gijselinck’

Vandaag is naast Will Tura ook een andere Vlaamse zanger jarig. Bart Gijselinck, u welbekend onder de artiestennaam Bart Kaëll, viert vandaag zijn zestigste verjaardag. Proximus Pickx vat voor u zijn

Will Tura wordt tachtig: een portret van de 'keizer van het Vlaamse lied'

Met een arsenaal van meer dan 700 hits heeft Will Tura volledig het recht om als ‘keizer van het Vlaamse lied’ beschreven te worden. Hij krijgt voor zijn tachtigste verjaardag een standbeeld in ‘zijn’

Muziekfestivals die cultuurgeschiedenis schreven, deel 2: de seventies

Nu we verstoken zijn van onze teergeliefde zomerfestivals, richt Proximus Pickx elke week zijn spots op een legendarisch festival dat zijn stempel gedrukt heeft op een welbepaald decennium. In dit twe

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit ‘Mmmbop’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Sport in de kijker

One day, one goal: verschroeiende halve volley van Dani Alves jaagt Getafe-doelman schrik aan

Maart 2011. Hun tachtigste seizoen op rij in de hoogste Spaanse voetbalcompetitie is een waar boerenjaar voor FC Barcelona. Met een sterrenelftal bestaande uit o.a. Messi, Iniesta, Xavi, Piqué en Puyo

Dit zijn de duurste voetbaltransfers in elk van de drie linies

Vandaag is het dag op dag twee jaar geleden dat Kepa Arrizabalaga zijn krabbel onder een contract bij Chelsea zette. Daarmee was een transfersom gemoeid van 72 miljoen euro, wat van hem de duurste doe

One day, one goal: Jack Wilshere scoort een van de mooiste teamgoals ooit

Met drie spelers een hele defensie wegtikken in één tijd, het overkwam het Arsenal-trio Santi Cazorla, Olivier Giroud en Jack Wilshere in 2013. Die laatste legde in het Premier League-duel met Norwich

De dag waarop Van Avermaet voor altijd Gouden Greg zou worden

Dag op dag vier jaar geleden beleefde de Belgische wielerwereld een moment om blijvend te savoureren. In Rio de Janeiro, op het wereldvermaarde strand van Copacabana, kroonde Greg Van Avermaet zich op

One day, one goal: Kaká toont zijn klasse tegen Manchester United

Enkel en alleen een beroep doen op je voeten volstaat niet altijd in het voetbal. Soms is er een vleugje genie nodig om de weg naar het vijandelijke doel te overbruggen. Op 24 april 2007 demonstreert

One day, one goal: Tim Cahill volleyt de netten aan flarden tegen Nederland

We schrijven woensdag 18 juni 2014. In het bloedhete Porto Alegre neemt Australië het in de poulefase van het WK in Brazilië op tegen Nederland. In de 21ste minuut zou Tim Cahill er zijn moment de glo

François Fornieri zorgt voor extra lokale verankering bij Standard

François Fornieri, eigenaar van het farmabedrijf Mithra, wordt aandeelhouder bij Standard en co-gedelegeerd bestuurder samen met Bruno Venanzi, die voorzitter blijft. Maar wie is die Luikse zakenman e

One day, one goal: de weergaloze treffer van James Rodriguez tegen Uruguay

Op 28 juni 2014, tijdens de match tussen Colombia en Uruguay, wist een zekere James Rodriguez de wereld te verbazen met zijn talent door zijn team voor het eerst in de geschiedenis naar de kwartfinale

Waarom iedereen van Ronaldo houdt

Of je nu Braziliaan of Argentijn bent of supportert voor Real Madrid of Barcelona, iedereen houdt enkel en alleen maar positieve gevoelens over aan de Braziliaanse voetballegende Ronaldo. Waaraan heef

Ingenieuze vrije trap Ronaldinho bezegelt WK-lot van Engeland

Het WK 2002 zal voor ons Belgen altijd in het geheugen gegrift blijven als het wereldkampioen waar de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast België richting de exit duwde in het achtste finaledu

One day, one goal: het weergaloze kunststukje van Giroud tegen Crystal Palace

De liefde tussen Arsenal en Franse balvirtuozen kent een lange geschiedenis. In 2012 streek Oliver Giroud neer op de Londense bodem. Ondanks zijn neus voor doelpunten, stoorden sommigen zich aan zijn

De zwaarste crashes in de Formule 1-geschiedenis

Vandaag is het dag op dag 44 jaar geleden dat Niki Lauda met zijn Formule 1-bolide zwaar crashte op de Nürburgring in Duitsland. Helaas voor de fans van de koninginnenklasse van de autosport was de cr

Focus op films, series & tv

Deze striphelden schopten het tot op het witte doek

Striphelden uit onze jeugdjaren beleven alsmaar vaker een tweede leven in de cinemazalen. Vanavond om 20u50 zendt Eén "Asterix en de Olympische Spelen" opnieuw uit, maar de olijke Galliërs zijn lang n

'Hasta la Vista!', en andere klassiekers waar personages met een beperking schitteren

Regisseur Geoffrey Enthoven kwam in 2011 met de taboedoorbrekende film ‘Hasta la Vista!’ op de proppen. Het concept: drie jonge gasten, elk met een beperking, gaan samen op reis naar Spanje. Een ‘wijn

Dit kijkvoer wordt momenteel het meest verslonden op Netflix

Netflix was de voorbije weken voor vele gebruikers het toevluchtsoord bij uitstek om de verveling tegen te gaan, bij gebrek aan andere afleiding in deze coronazomer. Hieronder een overzicht van de tie

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Duik al schaterlachend het weekend in met de grappigste internetfilmpjes

Hoera! Het einde van de werkweek is in zicht. Dat vieren we door uit te blazen met het meest hilarische beeldmateriaal dat het wereldwijde web rijk is. Dit is onze oogst van de voorbije week.

Vlucht dit weekend van de hittegolf dankzij deze kijktips

Het was deze week al erg warm, maar tijdens het weekend klimt het kwik nog enkele graden hoger. Geen nood als er geen zwembad in de tuin staat, voor afkoeling kan je ook perfect binnenblijven. Proximu

International Cat Day: vijf films die je laten 'spinnen' van plezier

Op 8 augustus is het International Cat Day. In deze coronatijden koesteren we onze huisdieren nog meer dan anders en Proximus Pickx viert deze dag van de viervoeter met vijf opvallende films waarin ka

Charlize Theron wordt 45: van traumatische jeugd naar topper in Hollywood

Charlize Theron is een zeer grote naam in Hollywood. De in Zuid-Afrika geboren actrice wordt vandaag 45 jaar en het is dan ook hoog tijd om haar in de picture te zetten. Proximus Pickx grasduint doorh

Shame! Deze klasbakken van het witte doek blijven onder de radar

Robert Pattinson is vanavond om 20u30 op Q2 te zien in ‘Water for Elephants’, als verliefde olifantentemmer. In de film over een rondtrekkend tweederangscircus is een glansrol weggelegd voor Christoph

Veel meer dan Mr. Bean: vijf vergeten filmrollen van Rowan Atkinson

Vanavond is het schuddebuiken met Rowan Atkinson in de spionagekomedie ‘Johnny English’, om 21u05 op VTM. Proximus Pickx nam de filmografie van Mr. Bean onder de loep, en stelde vast dat de Engelse ko

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Toerist in eigen land: deze series en films laten je Limburg ontdekken

Vlaanderen boven, aldus ene Raymond van het Groenewoud. Deze coronazomer is het uitgelezen moment om ons Vlaanderenland te herontdekken. Proximus Pickx grasduinde alvast in het audiovisuele archief om

Nieuws van het esport-front

ScreaM gaat aan de slag als Valorant-prof bij Team Liquid

Team Liquid, de Amerikaanse organisatie die beschouwd wordt als een van de belangrijkste binnen de esportswereld, heeft zijn nieuwe team op Valorant aangekondigd en een Belg maakt er deel van uit! We

Europese topteams treffen elkaar op DreamHack Open Summer 2020

De DreamHack Open Summer 2020 vindt plaats van 8 tot 16 augustus in Europa, Amerika, Azië en Oceanië. Belangrijk om te weten: het evenement zal enkele van de beste Europese teams samenbrengen! In Euro

ESL Benelux Championship kondigt zijn winterseizoen aan

De ESL Benelux Summer had dit jaar veel verrassingen en wendingen in petto op zowel CSGO als Clash of Clans, vanaf de eerste kwalificatiewedstrijden in maart tot de finales in mei. ESL Benelux wilde d

LG R6S: Team 86 en Activit-E plaatsen zich voor de play-offs

Het einde van de groepsfase van de Rainbow Six Siege-competitie nadert met rasse schreden en twee teams hebben zich al gekwalificeerd. Vier teams zullen op de laatste dag strijden om de resterende twe

NA- en GOS-teams krijgen met IEM New York laatste kans op kwalificatie voor de Major van Rio

Op 6 oktober begint de IEM New York 2020, met 32 uitgenodigde teams en $250.000 aan prijzengeld. Het toernooi is de laatste kans voor de Noord-Amerikaanse en GOS-teams om zich te kwalificeren voor de

FIFA 21: de eerste indrukken

Ook al ligt de release van FIFA 21 nog enkele weken in de toekomst, de informatie over het voetbalspel begint binnen te sijpelen. Het is dan ook tijd om de eerste beschikbare informatie over de nieuwe

Belgian League: Mechelen overklast Aethra en vervoegt Sector One in finale

Afgelopen maandag kwamen KVM Esports en Aethra elkaar tegen in de halve finale van de Belgian League-zomersplit. Een ultieme BO3 besliste over de tegenstander van Sector One in de finale. Ondanks een

Onze landgenoot Davidp tekent bij G2 Esports en wint meteen vierde Ignition Series op Valorant

David Prins, alias “Davidp”, is een naam die CSGO-fans meer dan waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Hij was inderdaad een van onze beste vertegenwoordigers als professionele speler op het Valve-s

Nisqy en Cloud9 heersen over de LCS

Terwijl het LEC in volle gang is en ons een topseizoen biedt, staan twee Europese teams in de top 10 van ESPN’s global power rankings van de maand juli. Maar wat is het niveau van de LCS-teams aan de

Worlds 2020 op LoL gaan door ondanks coronacrisis

League of Legends-fans kregen dit weekend goed nieuws van Riot Games. De computerspelontwikkelaar kondigde aan dat de tiende editie van de League of Legends Worlds zal starten op 25 september. We're

Esportskalender: augustus

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIËLeague of LegendsBelgian League: play-offs | 3 augustus: wedstrijd

LG R6S: WanteD en Team86 bevestigen, Activit-E haalt uit

De tweede week van de nieuwe LouvardGame Rainbow Six Siege-competitie ging afgelopen maandag van start. Na de eerste twee felbevochten speeldagen hebben deze plaatsgemaakt voor enkele overtuigende suc

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?