Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.
Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino © Sony

De cultregisseur bezorgde zijn acteurs in het verleden wel vaker rollen met vlees aan. Wij kozen enkele memorabele personages uit de pen van Tarantino, al was de keuze soms erg moeilijk!

Steve Buscemi als Mr. Pink - Reservoir Dogs

Steve Buscemi als Mr. Pink - Reservoir Dogs © Isopix

Veel onvergetelijke personages in de debuutfilm van Quentin Tarantino, waarin beroepscrimineel Joe (Lawrence Tierney) samen met zijn zoon Eddie (Chris Penn) en zes collega's de kraak van zijn leven wil plegen. De mannen hebben strikte instructies gekregen en dragen codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. De overval loopt evenwel mis en eindigt in een gigantische slachtpartij. Wanneer de heren weer verzamelen blazen, beseffen ze dat een van hen de boel belazerd heeft.

Michael Madsen maakt in Reservoir Dogs indruk als Mr. Blonde, een psychopaat die moordt voor het plezier. Mr. White (Harvey Keitel) is dan weer het moreel kompas van het zootje ongeregeld. Zijn medeleven voor undercoveragent Mr. Orange (Tim Roth) komt hem uiteindelijk wel duur te staan.

Publiekslieveling is zonder twijfel Mr. Pink, een rol die Tarantino niet toevallig oorspronkelijk voor zichzelf had geschreven. Uiteindelijk ging de rol van de meedogenloze, egocentrische overvaller met het onfeilbaar overlevingsinstinct naar Steve Buscemi, met enkele memorabele dialogen als gevolg. Want nee, hij geeft geen fooi aan serveersters…

John Travolta als Vincent Vega - Pulp Fiction

John Travolta als Vincent Vega - Pulp Fiction © Photonews

Het meesterwerk van Tarantino vertelt vier verschillende verhalen, die dan ook nog eens in een niet-chronologische volgorde getoond worden. De vier verhalen zijn wel onderling verweven en het personage van Vincent Vega is de enige die in alle verhalen een rol speelt. Vega is een huurmoordenaar die samen met de minstens even gekke Jules Winfield (Samuel L. Jackson) een koffertje moet terughalen voor hun werkgever Marsellus Wallace (Ving Rhames). Het is ook op vraag van zijn baas dat hij met diens vrouw Mia (Uma Thurman) uit eten gaat, met een onvergetelijke dansscène op de tonen van Chuck Berry als resultaat. Minstens even memorabel zijn de overdosisscène en natuurlijk zijn tragische bezoekjes aan het toilet, waarbij er elke keer wel iets fout gaat.

De rol van Vincent Vega zou oorspronkelijk naar Michael Madsen gaan, maar die koos voor een andere film. De keuze voor John Travolta was een gedurfde zet want Travolta was destijds een has-been, bekend uit dansfilms Grease en Saturday Night Fever. Het bleek echter een schot in de roos: de film leverde Travolta een Oscarnominatie en nominatie voor de Golden Globes op en maakte hem in één klap opnieuw hip in Hollywood. Tarantino zelf won de Oscar voor beste scenario.

Pam Grier als Jackie Brown - Jackie Brown

Pam Grier als Jackie Brown - Jackie Brown © Photonews

Met Jackie Brown baseerde Quentin Tarantino zich op de thriller Rum Punch van Elmore Leonard. Voor de hoofdrollen koos hij net als in Pulp Fiction voor twee wat vergeten sterren uit de jaren zeventig: Robert Foster en Pam Grier. De titel is zelfs een verwijzing naar Foxy Brown, een film uit 1974 waarin Pam Grier de hoofdrol speelt.

Jackie Brown (Grier) verdient niet veel als vliegtuigstewardess en klust wat bij met geldsmokkel. Op een dag laat wapenhandelaar Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) Jackie een fortuin aan geld en cocaïne naar de VS smokkelen. Maar Jackie wordt betrapt en de agenten besluiten haar in te zetten als informant. Als ze Ordell aan de galg praat, moet zij niet naar de gevangenis. Samen met de sympathieke Max Cherry (Foster) bedenkt Jackie een plan om zowel Ordell als de arm der wet te slim af te zijn en er zelf met het geld vandoor te gaan.

Jackie Brown is zonder twijfel Tarantino’s meest menselijke held en meteen ook een bewijs dat sterke vrouwen in zijn films zeker hun plaats hebben. Want naast de love story met Cherry onthouden we toch vooral dat dit een verhaal is van een vrouw die triomfeert wanneer alle mannen haar onderschatten. De rol leverde Pam Grier een nominatie op voor de Golden Globes.

Uma Thurman als The Bride - Kill Bill

Uma Thurman als The Bride - Kill Bill © Photonews

Van een 'straffe madam' gesproken! Beatrix Kiddo ofte The Bride is zonder twijfel het meest iconische personage van Quentin Tarantino. Het personage vertolkt door Uma Thurman is misschien wel een van de strafste vrouwelijke actiehelden uit de filmgeschiedenis.

De Deadly Viper Assassination Squad is een team van huurmoordenaars onder leiding van een zekere Bill (David Carradine). Eén lid van het team, alleen bekend onder haar schuilnaam 'De Bruid’ (Uma Thurman), kapt ermee en vlucht naar Texas. Ze leert een man kennen en wordt zwanger, maar op hun trouwdag verschijnen haar vroegere kompanen onverwachts op het feest. Onder aanvoering van de jaloerse en wraakzuchtige Bill vermoorden ze alle aanwezigen. Bill schiet De Bruid persoonlijk een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleeft ze de aanslag, maar ze ligt vier jaar in een diepe coma. Wanneer ze weer ontwaakt en ontdekt dat ze haar baby is verloren, besluit ze wraak te nemen op O-Ren Ishii (Lucy Liu), Vernita Green (Vivia A. Fox), Budd (Michael Madsen), Elle Driver (Daryl Hannah) en vooral op Bill. Het is het begin van een uiterst gewelddadige missie...

Kill Bill was oorspronkelijk bedoeld als één film, maar met een lengte van meer dan vier uur werd de martial artsfilm uiteindelijk in twee volumes uitgebracht. Het leverde Uma Thurman terecht twee jaar op rij een nominatie op voor de Golden Globes.

Kurt Russell als Stuntman Mike - Death Proof

Kurt Russell als Stuntman Mike - Death Proof © Photonews

Death Proof mag dan wel de minst legendarische film van Quentin Tarantino zijn, aan het hoofdpersonage, voormalig stuntman Mike (Kurt Russell), kan dat niet liggen. Mike is een seriemoordenaar en vrouwenhater die een wel erg verderfelijke manier ontwikkeld heeft om zijn slachtoffers om het leven te brengen…

Dj Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier) heeft na het werk zin in wat ontspanning. Ze gaat in op het aanbod van stuntman Mike om een ritje te maken. Maar voor ze goed en wel in zijn opgevoerde auto zitten, loopt het toerental gevaarlijk hoog op. Mike is een adrenalineverslaafde psychopaat die een bijzondere manier heeft om de vrouwen die hij leuk vindt om het leven te brengen. Mike heeft alweer nieuwe vrouwen in het vizier, maar die laten niet met zich sollen. Kim (Tracie Thoms), Zoe (Zoë Bell), Abernathy (Rosario Dawson) en Lee (Mary Elizabeth Winstead) vechten terug in stijl.

In deze hommage aan de slasherfilm is Kurt Russell subliem als een van de meeste gestoorde slechteriken uit het universum van Tarantino, en dat wil in zijn geval wat zeggen! De film was geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Cannes.

Christoph Waltz als Hans Landa - Inglourious Basterds

Christoph Waltz als Hans Landa - Inglourious Basterds © Isopix

Inglourious Basterds speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en brengt twee fictieve plots samen.

De 'Basterds', een groep meedogenloze Joods-Amerikaanse soldaten met een wreed gevoel voor humor onder leiding van luitenant Aldo 'the Apache' Raine (Brad Pitt), worden naar Frankrijk gestuurd. Daar moeten ze de nazi's het leven zuur maken, wat ze maar al te graag doen. Intussen plant Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) haar wraakactie op de Duitse kolonel Hans Landa (Christoph Waltz) die jaren geleden haar hele gezin vermoordde. Wanneer er een filmpremière wordt aangekondigd, grijpen zowel de 'Basterds' als Dreyfus hun kans...

De film was goed voor acht Oscarnominaties, waarvan er één oververdiend werd binnengehaald door Christoph Waltz voor zijn rol van de weerzinwekkende nazi Hans Landa. Het plezier dat het personage schept in zijn job maakt het zo gemakkelijk om hem te haten.

Jamie Foxx als Django Freeman - Django Unchained

Jamie Foxx als Django Freeman - Django Unchained © Isopix

Christoph Waltz won opnieuw een Oscar voor zijn rol van premiejager Dr. King Schultz en ook Leonardo DiCaprio is onvergetelijk in Django Unchained als de genadeloze plantage-eigenaar Calvin Candie. Maar de ster van de film is wel degelijk het hoofdpersonage Django, een rol van Jamie Foxx, een voormalige slaaf die tijdens zijn wraaktocht uitgroeit tot een actieheld zoals je die alleen bij Tarantino ziet.

1858. De Duitse premiejager Schultz (Waltz) koopt de zwarte slaaf Django (Foxx) om drie mannen te identificeren. Django werd ooit onmenselijk gefolterd door Big John, Ellis en Roger Brittle. Het trio verkrachtte ook Django's vrouw, Broomhilda (Kerry Washington). Belust op wraak prentte hij hun gezichten in zijn geheugen. Tijdens de zoektocht langs de slavenplantages beginnen de mannen elkaar te waarderen. Schultz brengt Django de kneepjes van het moorden en het onderhandelen bij en besluit hem te helpen om Broomhilda te zoeken. Zij verblijft als seksslavin op de ranch Candyland van de sadistische Calvin Candie.

Django Unchained is de meest succesvolle film van Tarantino met een opbrengst van 425,4 miljoen dollar. Daarnaast was de film ook goed voor vijf Oscarnominaties.

Jennifer Jason Leigh als Daisy Domergue - The Hateful Eight

Jennifer Jason Leigh als Daisy Domergue - The Hateful Eight © Photonews

Voor The Hateful Eight werkte Tarantino samen met een pak oude bekenden zoals Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth en Michael Madsen. Het was echter nieuwkomer Jennifer Jason Leigh die met een Oscarnominatie ging lopen voor haar rol van Daisy Domergue.

Enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog, ergens in het ondergesneeuwde Wyoming, zijn de premiejager John Ruth (Russell) en de voortvluchtige Daisy Domergue (Leigh) in een koets op weg naar het stadje Red Rock. Onderweg krijgen ze gezelschap van majoor Marquis Warren (Jackson) en Chris Mannix (Walton Goggins), een zuiderling die zich voordoet als de nieuwe sheriff van Red Rock. Tijdens een zware sneeuwstorm vinden de reizigers onderdak in een bar, waar ze op vier onbekende mannen botsen. De spanningen tussen de wantrouwige driftkoppen laaien al snel op.

Domergue is een bendelid en gevaarlijke moordenaar. Om vrij te geraken draait ze haar hand niet om voor bedrog of geweld. Als enige vrouw staat ze zeker haar mannetje tussen de andere 'smeerlappen'. Zit zij opgescheept met hen of is het dan toch omgekeerd?

Leonardo DiCaprio als Rick Dalton - Once Upon a Time in Hollywood

Leonardo DiCaprio als Rick Dalton - Once Upon a Time in Hollywood © Sony

In Once Upon a Time in Hollywood speelt Leonardo DiCaprio acteur Rick Dalton. Die was begin jaren zestig erg populair dankzij de westernserie Bounty Law, maar begint stilaan de beseffen dat zijn gloriejaren voorbij zijn. En dat terwijl zijn gloednieuwe buren Roman Polanski en Sharon Tate (Margot Robbie) wel succesvol blijken. De Hollywoodcarrière van Dalton kwam echter nooit van de grond en tegenwoordig moet hij het stellen met gastrolletjes in tv-series. Zoals in Lancer, waarin hij James Stacy (Timothy Olyphant) en de tienjarige Trudi (Julia Butters) tegenover zich krijgt. Dat hij ook nog eens met een alcoholverslaving kampt, doet zijn carrière helemaal geen goed. Gelukkig is er nog zijn goede vriend en vaste stuntdubbel Cliff Booth, een minstens even onvergetelijke rol van Brad Pitt.

Bekijk ook:
Once Upon a Time in Hollywood: Quentin Tarantino op z’n best

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2019 is iets meer dan halfweg. Hoog tijd om vooruit te blikken op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten die in 2020 potten zullen breken. Glazen bol-modus aan!

Tien tributebands om in de gaten te houden!

Tien tributebands om in de gaten te houden!

Het is een fenomeen van de laatste jaren: tributebands. Tributebands verschillen van coverbands in die zin dat ze enkel het repertoire van één band spelen. En ze hebben succes, jazeker! Je zou denken: waarom beginnen muzikanten niet zelf een groep en schrijven ze geen eigen songs? Maar soms zit het plezier van het spelen gewoon in de vertolking van de muziek van je idolen. Tributebands zijn hot. We selecteerden er tien, waarvan sommige het succes van het origineel quasi benaderen...

New Wave: levend en wel!

New Wave: levend en wel!

New Wave leeft. En hoe! Wie de affiche van het jaarlijkse W-Fest bekijkt, belandt in een donkere oase van all things new wave. Oud en nieuw staan er broederlijk/zusterlijk naast elkaar. Dat kan maar één ding betekenen: new wave leeft.

De blues: een verzamelnaam voor heel wat stijlen…

De blues: een verzamelnaam voor heel wat stijlen…

De blues is in de loop van de 19de eeuw ontstaan op de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten. Het zijn de klaagliederen van de zwarte slaven die onder sobere instrumentale begeleiding hun leed, armoede, ellende… onder woorden brengen. Muziek waarin heel wat mensen zich dus kunnen herkennen. Alleen al in de Verenigde Staten bestaan er een tiental verschillende soorten blues. En wereldwijd zijn er veel blueslike of bluesy genres te vinden die er wat van weg hebben.

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Augustus was opnieuw een maand waarin we afscheid moesten nemen van een paar muziekhelden. Een overzicht van de legendes die de voorbije maand niet overleefden.

Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Zeeland Nazomerfestival

Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Zeeland Nazomerfestival

Van 27 augustus tot en met 7 september barst de 19de editie van Zeeland Nazomerfestival los met theater op locatie in Zeeland en muziek op het Abdijplein in Middelburg. Deze nazomer staan er drie grote locatietheatervoorstellingen op het programma, en op het Abdijplein in Middelburg, traditiegetrouw het hart van het Zeeland Nazomerfestival, spelen ook dit jaar weer grote namen uit de Nederlandse muziekscene. Het het Vlaamse saxofoonkwartet BL!NDMAN gaat er tijdens de openingsavond van het Abdijplein de klassieke tour op met het bekroonde programma '32 FOOT / the Organ of Bach', en ook Zeeuws talent krijgt een podium, want het voorprogramma wordt dagelijks verzorgd door PopaanZee.

Start to jazz: deze 10 platen horen absoluut in je platenkast!

Start to jazz: deze 10 platen horen absoluut in je platenkast!

Door de ene verguisd, door de andere aan het hart gedrukt: jazz. Onder de noemer jazz huizen heel wat artiesten. Maar welke moet je bij wijze van introductie absoluut in je platenkast staan hebben?

De rode loper van de MTV Video Music Awards

De rode loper van de MTV Video Music Awards

Op de uitreiking van de 35ste MTV Video Music Awards ging Taylor Swift aan de haal met de hoofdprijs voor Beste Video. Ook Lil Nas X, Billy Ray Cyrus, Shawn Mendes en Camila Cabello vielen in de prijzen. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Sport in de kijker

Bekijk alles
De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Tops en flops van week 1 in de NFL

Tops en flops van week 1 in de NFL

Lamar Jackson is de koning in de lucht, bij de Browns gaat het mis bij het opstijgen, de Jets missen hun landing en de Patriots zijn al van de grond.

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Belgische basketballiefhebber kan ontwaken uit zijn zomerslaap. De Euromillions Basketball League staat weer voor de deur, mét nieuwe formule. Wat moet je allemaal weten?

NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.

"Back to School" voor de Jupiler Pro League

"Back to School" voor de Jupiler Pro League

Het seizoen 2018/2019 kreeg met Racing Genk een mooie kampioen en zag met KV Mechelen een club uit de Proximus League de beker winnen. Het voorbije seizoen kende echter ook enkele minder fraaie momenten. De Operatie Propere Handen zorgde voor een schokgolf door de Belgische voetbalwereld.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

In september draai je als sportliefhebber overuren. De Europese voebalcompetities zijn begonnen, er staan interlands gepland en de UEFA Champions League is gearriveerd. Daarnaast staat ook de vernieuwde Euromillions League basket voor de deur en is het uitkijken naar de ontknoping op de US Open en in de Vuelta, om nog maar te zwijgen van het WK wielrennen. Zoals je ziet: het aanbod van Proximus Pickx zit weer bomvol.

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

VIJF pakt dit najaar uit met de spraakmakende reeks Monacovrouwen.

De winnaars van de Ensors 2019

De winnaars van de Ensors 2019

Afgelopen zaterdag 14 september werden de Ensors uitgereikt tijdens een feestelijk gala in Oostende. Een overzicht van de winnaars!

De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!

De beste documentaires op Netflix

De beste documentaires op Netflix

Sommige merken gebruiken hun bekendheid voor een doel dat ze belangrijk vinden. Bij outdoorspecialist Patagonia is de planeet hun grootste bezorgdheid.

Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

De Amerikaanse superster Bradley Cooper is een veelgevraagde acteur en minstens even begeerd bij de vrouwen vanwege zijn looks. Hij startte relatief laat met acteren, op zijn 24ste, dankzij een rolletje in 'Sex and the City'. Maar sindsdien is zijn filmografie een lange lijst, verschijnt hij bijna elk jaar op het grote scherm en was hij zelfs drie jaar lang de best betaalde acteur. We sommen graag even de filmische hoogtepunten op uit zijn carrière.

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Liefde kent geen grenzen, dat heeft het eerste seizoen van Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond dubbel bewezen met de mooie koppels Jan en Romina en Manu en Hilde. Ook dit jaar gaan vijf Vlaamse boeren in het buitenland, onder wie ook één vrouw, op zoek naar een lief van hier.

Het sappigste showbizznieuws van de week

Het sappigste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Natalia is in blijde verwachting, ook Lesley-Ann Poppe gooit zich op de CBD-markt en Adele vraagt de scheiding aan. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

Netflix voegt dagelijks nieuwe titels toe aan het aanbod, en dat is deze week niet anders. Uitschieter is de nieuwe Franse horrorserie 'Marianne', die onze favoriete streamingsdienst op vrijdag 13 september - de datum is niet toevallig gekozen - op je loslaat. De eerste beelden zijn in elk geval bloedstollend en jagen je al onmiddelijk de stuipen op het lijf.

Netflixtoppers op Filmfestival Venetië

Netflixtoppers op Filmfestival Venetië

Vorig jaar ging de Gouden Leeuw voor het eerst naar een Netflixfilm, met name de prachtige zwartwitvertelling 'Roma' van Alfonso Cuarón, en ook dit jaar waren de Netfix (co)producties goed vertegenwoordigd op het filmfestival van Venetië. In de prijzen vielen ze deze keer niet, ook al waren Noah Baumbachs 'Marriage Story' en Steven Soderberghs 'The Laundromat' (foto) getipt voor een award. De hoofdprijs ging dit jaar naar 'Joker', een dure studiofilm over de legendarische Batman-slechterik van regisseur Todd Phillips met Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Met veel humor en een beetje show trapte Sven de Leijer zondagavond zijn gloednieuwe quiz Donderen in Keulen af.Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
AGO toont nieuwe line-up

AGO toont nieuwe line-up

CS:GO team AGO heeft aangekondigd dat het eindelijk een volledige line-up heeft dankzij de komst van vier nieuwe spelers. Milosz “mhL” Knasiak, Eryk “Ieman” Koceba, Patryk “Sidney” Korab en Maciej “F1KU” Miklas komen op permanente basis voor AGO spelen. Ze tekenden recent hun nieuw contract, na eerst een proefperiode bij het team te hebben gedraaid.

Syman (met Belg in de rangen) vervangt AVANGAR op Games Clash Masters

Syman (met Belg in de rangen) vervangt AVANGAR op Games Clash Masters

De organisatoren van de Games Clash Masters hebben aangekondigd dat team Syman team in vorm AVANGAR zal vervangen in groep A van het event in Polen. AVANGAR trok zich terug uit de competitie na hun overwinning in de BLAST Pro Series Moskou Grand Finals, waar ze ForZe wisten te kloppen. Volgens hen zijn hun spelers te vermoeid om te kunnen aantreden en willen ze de spelers dan ook de nodige rust gunnen.

“kioShiMa” gaat invallen voor G2

“kioShiMa” gaat invallen voor G2

CS:GO team G2 heeft aangekondigd dat Fabien “kioShiMa” Fiey voor hen zal invallen. Hij wordt de wisselspeler voor Richard “shox” Papillon voor de komende twee evenementen. Dat was een ontwikkeling die te verwachten was, nadat “shox” eerder al naar de bank werd verwezen door G2 nadat hij openlijk flirt met een transfer naar de Franse rivalen van G2, Team Vitality.

Envy klopt eUnited en vervolledigt deelnemerslijst DreamHack Malmö

Envy klopt eUnited en vervolledigt deelnemerslijst DreamHack Malmö

Envy heeft zich als laatste team kunnen plaatsen voor DreamHack Malmö met een overwinning tegen eUnited. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-1. De Amerikanen van Envy bleven ongeslagen in de upper bracket van de qualifier en moesten zich zelfs maar op 1 map gewonnen geven tegen de jongens van Swole Patrol.

BLAST Pro Series kondigt BLAST Premier aan met prijzenpot van 4.25 miljoen dollar

BLAST Pro Series kondigt BLAST Premier aan met prijzenpot van 4.25 miljoen dollar

BLAST Pro Series heeft een nieuw Counter-Strike: Global Offensive toernooi aangekondigd dat de naam BLAST Premier meekrijgt. Het toernooi zal een totale prijzenpot van 4.25 miljoen dollar tellen en zal doorgaan in 2020. Het circuit heeft twee Season Finals waarbij de winnaar telkens 500.000 dollar mee naar huis neemt. In de Global Final kan de winnaar zelfs 1.000.000 dollar winnen.

Esport team PSV promoveert Yusufcan Ercan

Esport team PSV promoveert Yusufcan Ercan

PSV Esports heeft zich versterkt met Yusufcan Ercan (19) voor hun FIFA team. PSV maakte het nieuws bekend via hun Twitter pagina en hun website. Ercan heeft grote schoenen om te vullen bij PSV, want hij moet fungeren als de vervanger van Belg Stefano Pinna, die bij PSV en internationaal hoge toppen kon scheren.

Defusekids verliest nipt van Fnatic Rising op EU Masters

Defusekids verliest nipt van Fnatic Rising op EU Masters

Gisterenavond nam Defusekids het op tegen Fnatic Rising in z’n eerste wedstrijd binnen hun aartsmoeilijke groep. Een dik halfuur leek het erop dat Defusekids met de overwinning naar huis zou kunnen gaan, maar Fnatic Rising vocht terug en door een aantal foutjes bij Defusekids gaven ze de zege nog uit handen.

Nederlander “ChrisJ” naar DreamHack Malmö met mousesports

Nederlander “ChrisJ” naar DreamHack Malmö met mousesports

Nederlander Chris “ChrisJ” de Jong heeft zich met zijn CS:GO teamgenoten bij mousesports kunnen kwalificeren voor DreamHack Malmö. Ze klopten onderweg naar de finale teams als FATE en GamerLegion en keken in die finale dan het Servische CR4ZY in de ogen, dat ze uiteindelijk wisten te verslaan.

“DaddyJordi” en “ThomasLol” weg bij mCon Esports

“DaddyJordi” en “ThomasLol” weg bij mCon Esports

Esports organisatie mCon Esports heeft via hun Twitter pagina aangekondigd dat ze afscheid zullen nemen van Jordi “DaddyJordi” Bust en Thomas “ThomasLol” van Schaik, respectievelijk de jungler en support van hun League of legends team. Daardoor zal de organisatie op zoek moeten naar een nieuwe jungler. Een nieuwe support speler vonden ze al in Gijs “Gijsje” Boschman.

Splyce trekt naar play-in Worlds, Fnatic naar groepsfase

Splyce trekt naar play-in Worlds, Fnatic naar groepsfase

De afgelopen drie dagen vonden de Regional Qualifiers van de LEC plaats, waar vier teams het tegen elkaar opnemen voor twee plaatsjes op het wereldkampioenschap. Die teams waren Fnatic, Splyce, Schalke 04 en Origen. G2 Esports had al een plaatsje op worlds na hun overwinning in de LEC.

AVANGAR klopt ForZe en wint BLAST Pro Series Moskou

AVANGAR klopt ForZe en wint BLAST Pro Series Moskou

Het hing in de lucht na hun glansprestatie op de StarLadder Major in Berlijn waar ze de tweede prijs mee naar huis namen, maar nu wint AVANGAR ook BLAST Pro Series Moskou. Daarmee zet AVANGAR zichzelf nog wat extra in de verf als één van de meest interessante en veelbelovende CS:GO teams van het moment.

Sector One neemt afscheid van “Forsaken”, stelt “Nightmares” voor

Sector One neemt afscheid van “Forsaken”, stelt “Nightmares” voor

Belgische esports organisatie Sector One heeft op twitter een wijziging in hun League of Legends line-up aangekondigd. De Nederlander Dennis “Forsaken” Kroes, die voor Sector One de support rol invulde, zal het team gaan verlaten. Om de leegte die hij achterlaat op te vullen, doet de organisatie voortaan beroep op de kwaliteiten van Nederlander Richard “Nightmares” Gielisse

Top