Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen

Films | Ben jij een die-hard horrorfan, of knijp je toch soms iets te hard in de hand van je partner, vriend of vriendin als het te spannend of gruwelijk wordt? Geeft niet, want er is niets leukers dan volledig opgaan in een verschrikkelijk angstaanjagende horrorfilm op groot scherm. Kippenvel, angstzweet, je dood (of toch minstens een bult) schrikken en keihard gillen. Het hoort er allemaal bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kun jij maar niet genoeg krijgen van angstaanjagende scenario's, donkere verhalen en griezelige personages? Met de gepaste dosis bloed, zombies en ander gespuis? Dan zijn deze films die deze zomer in de bioscoop draaien zeker een kolfje naar jouw hand. De zomer van 2019 staat volledig in het teken van rasechte horror. Deze 7 films mag je absoluut niet missen!

Child's Play

Een moeder geeft haar zoon een speelgoedpop voor zijn verjaardag, maar ze is zich niet bewust van het sinistere karakter...

Horrorfilm van Lars Klevberg, met Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry en Gabriel Bateman

IMDb-score: 6,9/10


Child's Play loopt sinds 19 juni in de bioscoop

BrightBurn

Met Brightburn presenteert de innovatieve filmmaker achter Guardians of the Galaxy en Slither zijn schokkende uitvoering van een totaal nieuw genre: superhelden-horror. Wat als een buitenaards kind, dat met een noodlanding op aarde beland is, niet een held voor de mensheid wordt, maar juist een duistere bedreiging vormt?

Horrorfilm van David Yarovesky, met Elizabeth Banks, David Denman en Jackson A. Dunn

IMDb-score: 6,4/10


BrightBurn loopt sinds 26 juni in de bioscoop

Annabelle Comes Home

Om te vermijden dat Annabelle nog meer slachtoffers maakt, wordt ze 'veilig' opgeborgen in een vergrendelde kamer, achter heilig glas dat gezegend werd door een priester. Maar wanneer Annabelle de kwade geesten in de kamer opnieuw tot leven wekt, staan we aan het begin van een nieuwe horrornacht.

Horrorfilm van Gary Dauberman, met Vera Farmiga, Patrick Wilson en Mckenna Grace

IMDb-score: 6,5/10


Annabelle Comes Home loopt sinds 3 juli in de bioscoop

Annabelle: Creation, de tweede film uit de Annabelle-reeks (2017) is momenteel te zien op Netflix.
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Crawl

Als een enorme orkaan door Florida raast, negeert Haley de evacuatie-orders en gaat ze haar vermiste vader zoeken. Ze treft hem zwaargewond aan in de kruipruimte van haar ouderlijk huis. Door het snel stijgende overstromingswater komen ze vast te zitten, terwijl de tijd dringt om aan deze alsmaar heviger wordende storm te ontsnappen. Dan komen ze erachter dat dat niet de grootste bedreiging is waar ze mee te maken hebben wanneer ze ontdekken dat levensgevaarlijke alligators hun overgestroomde kelder zijn binnengedrongen.

Horrorthriller van Alexandre Aja, met Kaya Scodelario, Barry Pepper en Ross Anderson

Crawl komt op 24 juli  in de bioscoop

Midsommar

De relatie tussen Dani en Christian staat op het punt uit elkaar te vallen. Nadat een familiedrama hen bij elkaar houdt, nodigt de treurende Dani zichzelf uit om samen met Christian en zijn vrienden op reis te gaan naar een onvergetelijk midzomerfestival in een afgelegen Zweeds dorp. Wat een zorgeloze zomervakantie onder een eeuwige zon had moeten worden, neemt al snel een sinistere wending wanneer de dorpsbewoners hun gasten uitnodigen om deel te nemen aan festiviteiten die van het pastorale paradijs een onheilspellend schouwspel maken.

Vanuit de visionaire geest van Ari Aster (Hereditary) komt een van angst doordrenkt filmisch sprookje waarin een wereld van duisternis zich op klaarlichte dag ontvouwt.

Horrorfilm van Ari Aster, met Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter, William Jackson Harper en Anna Åström

IMDb-score: 7,8/10


Midsommar komt op 31 juli in de bioscoop

Scary Stories To Tell in the Dark

Verschrikkelijke kampvuurverhalen komen tot leven in Guillermo del Toro's 'Scary Stories to Tell in the Dark'. Amerika, 1968. In het kleine stadje Mill Valley, ver van de grote steden verwijderd, is al generaties lang een schaduw van de familie Bellows te voelen. In hun griezelige herenhuis aan de rand van de stad woonde de familie met dochter Sarah, een jong meisje met vreselijke geheimen die ze opschreef in een boek. Wanneer een groep tieners het boek jaren later ontdekt, komen deze angstaanjagende verhalen ook voor hen tot leven. Hoe stop je een boek dat zichzelf schrijft wanneer deze verschrikkelijke verhalen daadwerkelijk lijken uit te komen?

Horrorfilm van André Øvredal, met Zoe Margaret Colletti, Michael Garza en Gabriel Rush

Scary Stories To Tell in the Dark komt op 21 augustus in de bioscoop

It: Chapter Two

Na het fantastische It, is It: Chapter Two waarschijnlijk de horrorfilm waar we op dit moment allemaal het meest naar uitkijken. En we hebben zéér goed nieuws voor jou want It: Chapter Two verschijnt deze zomer nog. Al moet je wel nog even geduld oefenen tot de release op 18 september (al kan dat ook twee weken vroeger zijn, dat is voorlopig nog niet duidelijk).

Het kwaad vestigt zich opnieuw in het stadje Derry als regisseur Andy Muschietti in It Chapter Two de Losers Club weer bij elkaar brengt, daar waar het allemaal begon. Bereid je voor op de finale van de grootste horrorfilm allertijden.

Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader

It: Chapter Two komt op 4 of 18 september in de bioscoop.

It (2017), de originele horrorfilm  waarin een bijna ongrijpbare clown centraal staat, werd onlangs toegevoegd op Netflix.
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Toch liever een dekentje bij de hand om eens onder weg te duiken? Proximus Picks en Netflix hebben ook alles in huis voor een heerlijk avondje griezelen. Trouwens, de meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Zo rond Halloween bijvoorbeeld!

Lees ook:
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
10 essentiële horrorfilms
10 horrorfilms gebaseerd op waar gebeurde feiten



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top