Welke films moet je deze zomer absoluut zien?

Films | Zelfs in de zomermaanden valt er in de bioscoop heel wat fraais te bekijken. Zin in een filmpje de komende weken? Hier volgt een greep uit het aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far from Home zou wel eens een zomerkaskraker kunnen worden. Het superheldenepos speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie naar Europa. Maar tijdens die vakantie blijkt dat hij hen moet redden van een nieuwe vijand, Mysterio.

Actiefilm van Jon Watts met Tom Holland, Michael Keaton en Zendaya Coleman
Vanaf 3 juli in de bioscoop

The Lion King

The Lion King is een live-actionversie van de klassieker uit de Disneygeschiedenis.

In de Afrikaanse savanne is een toekomstige koning geboren, maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa's broer - en voormalig erfgenaam van de troon - heeft zijn eigen plannen ...
 
Animatiefilm van Jon Favreau met de stemmen van Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter en Chiwetel Ejiofor
Vanaf 17 juli in de bioscoop
 
 

The Professor And The Madman

Halverwege de 19de eeuw benadert Oxford University autodidact en professor James Murray om een eerste editie van de Oxford English Dictionary samen te stellen. Murray en de zijnen willen zoveel mogelijk burgers een woord laten insturen. Dr. William Minor verblijdde hen met maar liefst 10 000 bijdragen, waarop Murray hem persoonlijk wil bedanken. Hij ontdekt dat Minor een moord heeft gepleegd en in een instelling werd opgenomen. De twee taalliefhebbers raken bevriend.
 
Drama van Farhad Safinia met Mel Gibson, Nathalie Dormer en Sean Penn
Vanaf 24 juli in de bioscoop
 
 
 

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Er hangt een gespannen sfeer tussen de losbandige Deckard Shaw en beveiligingsagent Luke Hobbs. Toch moeten ze tegen hun beider zin samenwerken om hun gemeenschappelijke nemesis, Brixton, klein te krijgen.
 
Actiefilm van David Leitch met Dwayne Johnson, Jason Statham en Vanessa Kirby
Vanaf 7 augustus in de bioscoop
 
 

Diego Maradona

Door middel van nooit eerder vertoond filmmateriaal krijgt de kijker een beeld van topvoetballer en Argentijns volksheld Maradona.

Op 5 juli 1984 belandt Diego Maradona bij Napels voor een recordbedrag en gedurende zeven jaar gingen daar alle remmen los. 's Werelds meest geprezen voetbalgenie en de meest disfunctionele stad van Europa waren voor elkaar gemaakt.

Maradona was gezegend op het veld, maar vervloekt ernaast. De charismatische Argentijn leidde Napels al snel naar hun eerste titel ooit. Een ware droom... maar één die met een prijs kwam. Terwijl hij mirakels verrichtte, mocht Diego op het veld doen en laten wat hij wou. Maar wanneer de magie wegtrok, werd hij een gevangene van de stad.
 
Documentaire van Asif Kapadia
Vanaf 8 augustus in de bioscoop
 
 

Once Upon A Time In Hollywood

Quentin Tarantino heeft voor z’n nieuwe film Once Upon A Time In Hollywood een indrukwekkende cast op de been gekregen: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Bruce Dern en Dakota Fanning tekenen alvast present, net als Al Pacino, voor wie Tarantino speciaal een extra personage bedacht.

Rick en Cliff proberen hun carrière te lanceren in het Los Angeles van eind jaren ’60, terwijl een moordende Charles Manson dood en verderf zaait in de States.
 
Drama van Quentin Tarantino met Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie en Al Pacino
Vanaf 14 augustus in de bioscoop


De Patrick

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Na het overlijden van zijn vader krijgt hij de leiding over het kampeerterrein, maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar hij moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn zoektocht een zoektocht naar zichzelf.

Drama van Tim Mielants met Kevin Janssens, Katelijne Damen en Josse De Pauw
Vanaf 28 augustus in de bioscoop


 


Where’d you go, Bernadette

Bernadette voelt zich niet goed in haar vel en haat zowat alles en iedereen. Vooral de ouders van de kinderen op de school van haar dochter. Bij een geplande trip naar Antartica verdwijnt ze plots van de radar. Haar dochter moet uitzoeken wat er is gebeurd.

Komedie van Richard Linklater met Cate Blanchett, Judy Greer en Kristen Wiig
Vanaf 28 augustus in de bioscoop



The Best Of Dorien B.

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht, en begint dan haar leven te evalueren.
 
Drama van Anke Blondé met Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Katelijne Verbeke en Dirk Van Dijck
Vanaf 11 september in de bioscoop


Ad Astra

Roy McBride gaat op zoek naar zijn vader, die twintig jaar geleden verdween toen hij op eenmansmissie door het heelal vertrok, op zoek naar buitenaards leven. 
 
Sciencefictionfilm van James Gray met Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga en Donald Sutherland
Vanaf 18 september in de bioscoop




Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top