Terugname van je oude gsm of tablet

Je gebruikt toestel is geld waard

Recycleer nu!

Ontvang € 10 tot € 1000

Toestelwaarde checken

Gsm-terugname: wat moet je weten?

Ruil je gebruikte telefoon voor geld en draag bij aan recyclinginspanningen

Geef je oude toestel een tweede leven door het terug te brengen naar een Proximus-winkel en ontvang de restwaarde ervan. Ontdek alle voordelen.

Laat je oude toestellen niet stof verzamelen. Breng ze terug en motiveer anderen om hetzelfde te doen!

Overname van je toestel, alleen maar voordelen

Goed voor jou en je portemonnee

  • Open voor iedereen, of je nu klant bent bij Proximus of niet
  • Gegarandeerd minimum van € 10
  • Ontvang tot € 1000 rechtstreeks op jouw bankrekening

Duurzaam en milieuvriendelijk

  • Toestellen in goede staat worden refurbished en krijgen een tweede leven
  • De waardevolle componenten van oude of kapotte mobiele telefoons of tablets worden gerecycled en kunnen opnieuw worden gebruikt. Dit wordt stedelijke mijnbouw of Urban mining genoemd

Jouw acties maken het verschil

In België liggen drie miljoen gsm's vergeten in een lade

En toch kan 90% van de materialen in gsm's gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.).

300g goud voor elke ton gerecyclede telefoons

Terwijl in de natuur één ton mijngrond slechts 3g goud oplevert. Het recyclen van je toestellen is dus 100x efficiënter!

Doelstelling 2023: 130.000 toestellen inzamelen

In 2022 hebben we dankzij jullie 121.042 apparaten ingezameld. Laten we samen doorgaan en hoger mikken!

Hoe werkt de inruilprocedure?

Geef je gebruikte toestellen een nieuw leven en word beloond

  1. Gebruik de tool om de waarde van je toestel te schatten en ontvang een voucher of terugbetaling op je rekeningnummer. Jouw telefoon of tablet zal gerecycled worden in België.

    Toestelwaarde checken

Veelgestelde vragen over gsm inruilen

Zodra je je toestel naar een Proximus-winkel brengt, evalueren we de waarde ervan. Als het toestel €10 of minder waard is, ontvang je meteen een voucher. Voor toestellen met een waarde van meer dan €10 sturen we het naar onze partner CTDI om een nauwkeurige schatting. Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van het definitieve voorstel.

Indien het definitieve voorstel overeenkomt met de initiële schatting in de winkel, dan wordt het geld binnen een paar dagen op je rekening gestort. Indien het definitieve voorstel afwijkt van de oorspronkelijke schatting, nemen we contact met je op en kan je het nieuwe aanbod accepteren of weigeren . Je kunt dit proces te allen tijde volgen via het Track & Trace-portaal.

Als de finale schatting gelijk is met de schatting in de shop, dan wordt het geld na een paar dagen op je rekening gestort. Is de finale schatting lager dan de voorlopige schatting, word je op de hoogte gebracht van het nieuwe bedrag en kan je aanvaarden of weigeren. Als je weigert, wordt je toestel gratis naar je teruggestuurd via BPost.

Deze voucher is ideaal voor de aankoop (in de winkel of online) van een nieuwe smartphone of een leuk accessoire zoals een hoesje of een Bluetooth-luidspreker, of zelfs voor het opwaarderen van je prepaidkaart.

Je kan maximaal vijf apparaten per maand per klant inruilen.

Urban mining: we hergebruiken de kostbare en zeldzame materialen die we in je oude mobiele telefoons, smartphones en tablets vinden.

Afhankelijk van de geschatte waarde van het teruggebrachte toestel (elke mobiele telefoon of smartphone of tablet die naar de Proximus Shop wordt gebracht): terugbetaling op de bankrekening of tegoedbon.

Als de geschatte waarde van het toestel minder dan 10 euro bedraagt, geeft Proximus je een Proximus-tegoedbon ter waarde van 10 of 20 euro (afhankelijk van het huidige aanbod) in ruil voor je toestel. De bon is 6 maanden geldig in alle Proximus-winkels op het volledige gamma smartphones (ook online) en accessoires, alsook op herladingen met prepaid. Niet terugbetaalbaar in contanten. De bon kan niet worden gebruikt voor een zakelijke aankoop met btw-aftrek. Maximaal 5 vouchers per klant per maand.

Als de geschatte waarde van het toestel door Proximus meer dan 10 euro bedraagt, heb je recht op terugbetaling van de werkelijke waarde van je toestel op je bankrekening. Om de werkelijke waarde van je toestel te bepalen, wordt je toestel opgestuurd naar onze partner CTDI. Op dat moment heb je ingestemd met de eigendomsoverdracht van je apparaat aan CTDI, op voorwaarde dat de geschatte waarde overeenkomt met de werkelijke waarde.

  • Als de geschatte waarde inderdaad overeenkomt met de werkelijke waarde, zal CTDI haar instemming met de transactie en de eigendomsoverdracht bevestigen en toezeggen en het bedrag van de werkelijke waarde van je apparaat overmaken op je bankrekening.
  • Als de werkelijke waarde echter lager is dan de geschatte waarde, wordt er een communicatie gestuurd met het nieuwe bedrag om ons je keuze door te geven. Je bent vrij om dit te aanvaarden of te weigeren. In geval van weigering wordt je apparaat door CTDI aan jou teruggestuurd. Als je akkoord gaat, aanvaard je de transactie en de eigendomsoverdracht van je apparaat aan CTDI en zal CTDI je het bedrag van de werkelijke waarde van je apparaat terugbetalen. Als je niet binnen 7 dagen reageert, wordt het apparaat automatisch binnen 3 werkdagen aan jou teruggestuurd.