Smart Cities

Stap vandaag de toekomst in

De Smart Cities uitdagingen

Nood aan slimme technologie?

U staat voor heel wat uitdagingen, zeker op het vlak van mobiliteit, veiligheid, energie en efficiëntie. Bepaal nu welke stad of gemeente u wilt bieden aan uw burgers.

We helpen u graag om u als stad of gemeente op een nieuwe, doordachte manier te organiseren. Het doel: een duurzame gemeente worden en de levenskwaliteit van uw inwoners en de eigen medewerkers verbeteren.

Domeinen

Mobiliteit

Het verkeer bereikt vlot uw gemeente of stad, maar verstikt deze omgeving niet. Er is vlot gemeenschappelijk en openbaar vervoer, efficiënte verkeersgeleiding naar parkingzones, autoluwe woon- en winkelcentra, ...

Leer uw klant beter kennen dankzij Proximus analytics
Veiligheid

Veiligheid

Doordachte aanwezigheid van camera’s zorgt voor een algemeen veiligheidsgevoel. Ook uw (stads)gebouwen en infrastructuur zijn beveiligd. U voorziet in een slimme communicatieaanpak via (preventieve) sms-boodschappen voor burgers, winkeliers, vrije beroepen, ... Via smart data-analyse komt u heel wat te weten over de bezoekers van uw stad of gemeente.

Wat is ANPR?

Energie

U streeft naar klimaatneutrale woon- en werkomgevingen en een optimale inzet van duurzame energie. Dankzij het Internet der Dingen (IoT) wordt onderhoud preventiever en energiebesparend, interventies van mensen en middelen doeltreffender.

IoT, uitwisseling van gegevens tussen machines, applicaties en objecten

Efficiëntie

U informeert proactief en gericht volgens de interesse of noodzaak van elke burger. Publieke vergaderingen en belevenissen deelt u via streaming. Digitale borden tonen wat uw stad of gemeente te bieden heeft. Bij bezienswaardigheden en evenementen ontvangen bezoekers kosteloos virale info via hun smartphone. Voorzie eenvoudige meldprocedures voor kleine defecten, vlotte toegang tot alle nuttige informatie met bijhorende wisselwerking tussen bestuur en burger.

Gezondheid en onderwijs

Gezondheid en onderwijs

U biedt zorgverstrekking op maat, liefst in de eigen vertrouwde omgeving van de behoeftige. Interventies zijn efficiënt omdat alle nodige info mobiel beschikbaar is. Onderwijs met de juiste inzet van ICT. Ouders en studenten kunt u interactief betrekken in het schoolleven.

Tewerkstelling

Aangepaste connectiviteit geeft de virale economie alle nodige faciliteiten. Lokale tewerkstelling en het nieuwe werken zijn geoptimaliseerd. Als werkgever hanteert u voor uw eigen diensten een slimme mix van mensen, technologie en infrastructuur.

Wist u dit?

Slimme openbare verlichting en duurzame energie helpen u de norm Europe 2020 te behalen door een energiebesparing van 25 %.

Partners

We bouwen niet alleen aan uw smart city. Om de beste resultaten te bereiken werken we samen met andere spelers in de sector en de academische wereld. Zo zijn we sinds 2015 partner van het Smart City Institute (verbonden aan het HEC-ULG). We zijn tevens partner van Agoria en van het Belfius Smart City programma, waarbij jaarlijks de Smart City Awards worden uitgereikt. Stad Antwerpen won met het projekt Stadslab 2050 de Smart Cities Award 2015.

In beeld

Smart Parking

E-permits

Environmental monitoring

 

Contact

Graag meer informatie? Contacteer uw accountmanager of klik op Contacteer mij en vul het formulier in. We contacteren u dan zo snel mogelijk.

Contacteer mij

Bent u privé-klant, zelfstandige of klein bedrijf? Dan contacteert u best uw eigen klantendienst.