×
×

esports in België: Proximus stimuleert de groei

door ErikBits & Bytes18/05/2018

esports in België: Proximus stimuleert de groei
Als je aan gamers denkt, heb je misschien een beeld voor ogen van jongeren die thuis achter de pc zitten of voor de tv hangen. Maar er is meer dan dat. Tegenwoordig kan je met de nodige training en een flinke dosis talent namelijk meedoen aan wedstrijden tegen andere gamers.

Da’s esports. En net zoals in de rest van Europa en de wereld, wordt het ook alsmaar populairder bij ons. Zo is het uitgegroeid tot een écht volwaardige sport. Inclusief grootste tornooien met publiek, fanclubs, federaties en sponsordeals.

Alleen konden de Belgische topgamers tot nu toe nog niet echt voluit gaan. Ok, er zijn grote internationale kampioenschappen zoals de Evolution Championship Series (EVO) voor fight games. Of bijeenkomsten als The International en Blizzcon. Maar geen officiële nationale kampioenschappen.

Wel, daar brengen we nu verandering in! En dat samen met twee toppartners: de Electronic Sports League (ESL) en de Pro League.

Een Belgische League voor 3 topgames, in 3 rondes

Vanaf dit najaar lanceren we allereerst de ESL Proximus Championships. Daarin kunnen fanaten van de games League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive het beste van zichzelf geven. En zich kronen tot de beste Belgische speler.

Ook jij kan daarbij meedoen! Concreet gaat het zo in zijn werk:

  • Ronde 1: een online selectie, waarvoor je je kan inschrijven vanaf begin augustus op proximus-esports.be.
  • Ronde 2: de groepsfase, waarin de beste spelers uit de vorige ronde aan de bak komen in teams.
  • Ronde 3: de beste teams strijden eind 2018 voor de titel, tijdens een event waar ook supporters welkom zijn.

Daarnaast kunnen de voetbalfans zich beginnen opmaken voor een Belgisch esports-kampioenschap in het seizoen 2018-2019. De details onthullen we op 11 juni, maar we kunnen al wel vertellen dat er drie rondes zullen zijn: een online selectie, het klassieke kampioenschap en een finale-event.

En er is meer ...

Want vanaf juni zit de zender EsportTV in het basisaanbod van je Proximus TV. En je kan het zowel via je flatscreen als onderweg op de smartphone of tablet bekijken. Met daarop zowel de grootste internationale competities, als reportages over esports en exclusieve interviews met de beste gamers.

Bovendien lanceren we deze zomer een site over esports: proximus-esports.be. Daarop zal werkelijk alles over de drie nieuwe leagues gepubliceerd worden: van de kalender en inschrijvingsmogelijkheden, tot live streaming van de events. Maar natuurlijk ook al het belangrijkste internationale nieuws over deze topsport. Stay tuned!

Meer info op proximus-esports.be

Meer nieuws over:

  • smartphone
  • high-tech

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze medewerkers staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Contact