Samsung The Freestyle 2nd Gen: een miniprojector met tal van mogelijkheden

Gepubliceerd op 08/11/2023 in Bits & Bytes

Heb je er altijd al van gedroomd om samen met je familie of vrienden een film te kijken alsof je in de bioscoop zit? Of EA Sports FC 24 te spelen alsof je in het stadion bent? Met de Samsung The Freestyle 2nd Gen miniprojector is het mogelijk! Ontdek hier alles wat je moet weten over deze miniprojector die je bioscoop- of game-avonden nog leuker maakt.

Samsung The Freestyle 2nd Gen: een miniprojector met tal van mogelijkheden

Wil je het goed aanpakken en je favoriete films en series op groot scherm bekijken? Daarvoor hoef je geen thuisbioscoop in je woonkamer op te zetten! Er zijn projectoren die je een bioscoopervaring geven bij je thuis. Dat is het geval met de Samsung The Freestyle 2nd Gen miniprojector. Maar voordat we ingaan op alle functies van dit apparaat, gaan we terug naar de basis.

Wat is een miniprojector?

Een miniprojector is een draagbare projector die je zeer gemakkelijk aansluit, installeert en gebruikt. Je kan hem thuis op het net aansluiten of de batterij gebruiken als je onderweg bent. Sluit hem aan op een computer of ander apparaat en begin inhoud (films, series, videogames of zelfs een PowerPoint-presentatie) op zeer groot formaat op de muur te projecteren.

samsung freestyle

Tegenwoordig zijn er veel verschillende miniprojectoren met Bluetooth, wifi, LED, HD, Full HD, enz. Ze kunnen zelfs geluid uitzenden dankzij hun ingebouwde luidsprekers. Kortom, het is de ultieme thuisbioscoop of professionele presentatietool.


Projector = slechte beeldkwaliteit? Nee hoor!

Het is een stereotype dat aan videoprojectoren kleeft: het beeld is niet erg mooi en haalt al het plezier uit een film of serie. Maak je geen zorgen, dat is niet langer het geval. Sterker nog, er bestaan nu full HD-miniprojectoren die beelden leveren die net zo goed zijn als die van conventionele tv's of smart tv's. Het hangt natuurlijk af van het model, maar we weten zeker dat de Samsung The Freestyle 2nd Gen indruk op je zal maken!


Samsung The Freestyle 2nd Gen: een miniprojector om overal mee naartoe te nemen

De Samsung The Freestyle 2nd Gen is bijzonder compact, zodat je hem overal mee naartoe neemt: op reis, op het werk of bij vrienden thuis. Bovendien kan je hem dankzij zijn formaat in elke kamer installeren, zolang de muur maar groot genoeg is om een beeld te projecteren. Hij is 17 cm hoog, heeft een diameter van 10 cm en weegt slechts 700 gram. Je vindt er vast wel ruimte voor in je reistas op je volgende vakantie, toch?

Het toestel heeft een externe batterij die niet direct in het apparaat is geïntegreerd, maar dat verandert niet veel. Bovendien kan je de projector op het net aansluiten via een USB-C kabel.


Een gigantisch beeld in Full HD!

De kwaliteit van het beeld is natuurlijk het allerbelangrijkst en de projector stelt niet teleur. Hij biedt Full HD met dynamische kleuren waarvan je in alle grootstheid kan genieten, want het beeld kan tot 2,5 meter diagonaal zijn. Dus als je thuis een grote vrije muur hebt, haal je je hartje op. Heeft iemand in je omgeving ook een Samsung The Freestyle 2nd Gen? Dan zal je de Smart EDGE Blending-functie zeker waarderen. Daarmee gebruik je twee projectoren naast elkaar om een gigantisch 21:9 beeld te creëren. Waarom nog naar de bioscoop gaan? We vragen het ons ook af!

De resolutie gaat tot 1920 x 1080 pixels. Om ten volle van de kleuren en beelden van Samsung The Freestyle 2nd Gen te genieten, is het natuurlijk het beste om hem in het donker en op een gladde muur te gebruiken. We hebben je gewaarschuwd: tegenwoordig hoeven projectoren niet onder te doen voor tv’s.

samsung freestyle


De eenvoud van Samsung The Freestyle 2nd Gen: automatische beeldaanpassing

Dit is het sterke punt van Samsung The Freestyle 2nd Gen: de automatische beeldaanpassing. Hoe werkt het? Nou, je hoeft niets te doen, je zet hem gewoon aan en richt hem ergens op en hij past automatisch de randen van het beeld aan het projectiegebied aan en stelt in een paar seconden scherp, zodat hij altijd een perfect beeld projecteert. Zo geniet je steeds van een correct, horizontaal en proportioneel beeld.


360 graden geluid

Heb je geen audioapparaat thuis? Geen probleem, de Samsung The Freestyle 2nd Gen kan geluid in 360 graden afspelen. Het is raadzaam de miniprojector achter de toeschouwers te plaatsen, zodat het geluid duidelijk hoorbaar is. Als dat voor jou niet werkt, kan je altijd een Bluetooth-luidspreker aansluiten op de Samsung The Freestyle 2nd Gen. Of gebruik de HDMI-poort op het apparaat om hem aan te sluiten op een soundbar of versterker. Kortom, de mogelijkheden zijn legio.


Een miniprojector met tal van mogelijkheden

De kers op de taart is dat de Samsung The Freestyle 2nd Gen voorzien is van hetzelfde besturingssysteem als de Samsung tv's, namelijk Tizen. Wat betekent dat? Eenmaal verbonden met het wifi-netwerk heb je via de projector rechtstreeks toegang tot toepassingen als Netflix, Spotify, Disney+, enz. In principe kan je het zelfs zonder computer en smartphone stellen en alles vanuit de projector zelf doen.

Ben je meer een gamer? Dan heeft de Samsung The Freestyle 2nd Gen de Gaming Hub ingebouwd in de interface. Zo krijg je eenvoudig toegang tot video game streaming applicaties zoals Xbox Cloud Gaming, beschikbaar voor Xbox Game Pass Ultimate abonnees. Als je een Xbox hebt of op een pc speelt, kan de Samsung The Freestyle echt iets extra's toevoegen aan je game-ervaring.

Om alles uit je Samsung The Freestyle 2 te halen, is er ons Flex-pack! Je krijgt thuis niet alleen supersnel, ongelimiteerd internet, maar ook nog eens onbeperkte belminuten en toegang tot 80 televisiezenders van Proximus met Pickx.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie