×
×

De Samsung Galaxy S9: wat weten we al?

Gepubliceerd op 25/01/2018 in Bits & Bytes

De Samsung Galaxy S9: wat weten we al?

De kogel lijkt nu toch wel echt door de kerk. De nagelnieuwe Samsung Galaxy S9 wordt rond 26 februari voorgesteld, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Maar wat weten we eigenlijk al over deze gsm? Zal de smartphone bijvoorbeeld op veel vlakken verschillen van zijn voorganger?

Ik schuimde de afgelopen tijd het internet af, op zoek naar de nieuwtjes onder de betrouwbaarste bronnen. Dit zijn ze:

Het vertrouwde design

De Samsung Galaxy S8 kreeg een serieuze make over. Wat vooral indruk maakte is z’n gebogen scherm, zonder dikke zwarte randen rondom. Zowat alle betrouwbare bronnen die wij checkten, verwachten deze keer dan ook geen vernieuwende looks. Androidworld.nl en andere kenners menen wel dat de zwarte randen boven- en onderaan nog een tikkeltje smaller worden.

Ook zouden de Koreanen goed geluisterd hebben naar de criticasters, en de vingerafdrukscanner nu onder de camera geplaatst hebben. Kwestie van geen vingerafdrukken meer op de lens te hebben.

Met een nieuwe processor

Wordt de Galaxy S9 dan meer van hetzelfde? Wellicht niet. De belangrijkste vernieuwingen zullen volgens Galaxyclub binnenin zitten. Zij menen dat de Galaxy S9 de nieuwe Exynos 9810 aan boord zal hebben. Concreet zou deze bij zwaar multitasken tot dubbel zo snel zijn als z’n voorganger. Andere bronnen zoals nu.nl beweren echter dat deze straffe processor enkel in de Aziatische versie zal zitten. Geen nood echter: volgens Hardware.info en tal van andere bronnen zou Europa voor de Galaxy S9 een eveneens degelijke Snapdragon 845 krijgen.

Een nog sterkere processor zou trouwens ook betekenen dat de opvolger van de Galaxy S8 nog beter zal zijn in gezichtsherkenning. Een echte 3D-scanfunctie zou daarbij tot de mogelijkheden behoren.

En een vernieuwde camera

Een ander punt waar heel wat kenners het over eens zijn, is dat de camera achteraan een flinke stap vooruit zal zetten. Ergens wel wat logisch, aangezien de kiekjesschieter in de S8 dezelfde was als in de ondertussen twee jaar oude S7.

Of de ‘gewone’ Samsung Galaxy S9 daarbij ook een dubbele camera krijgt, zoals de huidige S8+? Wel, dat is voer voor discussie. Galaxyclub houdt het op een enkele camera voor de instapversie. Heel wat collega-bloggers lijken dezelfde mening toegedaan. En voor de kenners: AllAboutPhones.nl meent te weten dat de Galaxy S9 een variabele diafragma krijgt van F1.5/F2.4. Iets wat ongezien is bij smartphones en we alleen kennen van de klassieke systeemcamera. Het voordeel? Wel, je Galaxy S9 zou dan nog beter kunnen inspelen op de hoeveelheid daglicht.

Plus nog enkele andere nieuwigheden

Hoewel de batterij van de Galaxy S8 het lang kan uitzingen, zou zijn opvolger het volgens Hardware.info met een capaciteit van 3.200 mAh nog iets straffer doen. Daarnaast zou volgens AllAboutPhones.nl de Galaxy S9 stereo speakers aan boord hebben, van de hand van topfabrikant AKG. Plus oortjes van dezelfde firma, standaard meegeleverd.

En is de Galaxy S8 enkel beschikbaar met 64 GB aan opslagruimte, dan zou je volgens Androidworld.nl bij de opvolger kunnen kiezen voor een bijkomende variant met 128 GB aan boord. De duurste S9+ zou zelfs voorzien zijn van 256 GB.

In maart in de winkels

Tabletsmagazine.nl meent dat de Samsung Galaxy S9 in onze regio in de rekken zal liggen op 16 maart. De afgelopen jaren was er bij de Koreanen trouwens altijd slechts een korte periode tussen lancering en start van de verkoop, dus het zou weleens kunnen kloppen.

Mogelijk start de voorverkoop reeds rond 1 maart, waarbij de early birds misschien het toestel al in handen krijgen, nog voor het over de toonbank zal vliegen.

Zin gekregen in deze nieuwe smartphone? Preorder dan snel jouw Samsung Galaxy S9 of S9+ bij ons, als los toestel of met een abonnement. En je krijgt van Samsung zelfs tot € 400 voor je oude smartphone.

Ja, ik wil een Galaxy S9!

Ondertussen hebben we de Samsung Galaxy S9 ook uitgebreid onder de loep kunnen nemen. Lees snel de uitgebreide review.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: