×
×

De Proximus TV-app, in de ganse EU en op alle netwerken in België

Gepubliceerd op 23/03/2018 in Bits & Bytes

De Proximus TV-app, in de ganse EU en op alle netwerken in België

Kijk je thuis tv via Proximus TV? Maar kun je eigenlijk je favoriete tv-programma’s niet missen op reis? Wel, dan hebben we zalig nieuws voor je! Want vanaf 1 april kun je via alle Belgische gsm-netwerken televisiekijken via de Proximus TV-app. En niet alleen dat: ook elders in de Europese Unie verslind je vanaf dan live en opgenomen series, films en meer.

Installeer dus zeker de Proximus TV-app op je smartphone en tablet, voor je bijvoorbeeld vertrekt op kampeerweekendje richting Durbuy of citytrip naar Rome.

De Proximus TV-app: live kijken, plus nog veel meer

Om te beginnen kun je dus rechtstreeks naar meer dan 80 zenders kijken. Maar da’s niet alles. Je kunt op je smartphone of tablet ook het volgende doen:

 • Deze programma’s pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen.
 • De hele tv-gids doorbladeren en kijken wat er via TV Replay beschikbaar is.
 • Opnames programmeren en nadien bekijken, op al je toestellen.
 • Onze op-aanvraag-catalogus bekijken en alvast films en series aan je favorieten toevoegen, om ze later op je tv te verslinden.
 • Je smartphone of tablet als afstandsbediening voor je tv gebruiken en er ook programma’s mee starten.

Bovendien werkt alles exact hetzelfde als op je decoder thuis. Je vindt er dus heel snel je weg. En het beste van al: de app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Simpelweg te gebruiken via wifi, 3G én 4G

Jij kiest dus wat jou op dat moment het beste uitkomt. Gebruik bijvoorbeeld het wifi-netwerk van je hotel of vakantiehuis. En kijk onderweg dan weer tv via het gsm-netwerk. Bovendien gebruik je sinds vorige zomer gewoon het mobiel surfvolume van bij je thuis, in de hele EU.

Concreet zit het vanaf 1 april zo:

 • In België kun je de hele app gebruiken, via elk 3G- en 4G-verbinding of wifi-netwerk. Ook als je dus geen gsm-abonnement bij ons hebt of achter de draadloze verbinding een internetaansluiting van een andere aanbieder zit.
 • In de rest van de EU is ook de volledige app beschikbaar, zowel met een wifi-netwerk als mobiel internet via 3G of 4G.
 • Bevind je je buiten de Europese Unie? Dan kun je de app wel openen, maar enkel de tv-gids bekijken en opnames programmeren. Live of opgenomen tv-programma’s bekijken, dat lukt niet.

De enige voorwaarde voor dit alles, is dat je thuis een decoder van Proximus TV hebt staan.

Kijk je via 3G of 4G? Zet dan je geo-locatie aan

Je smartphone of tablet moet namelijk kunnen checken of je echt wel in de EU zit. Anders kun je geen tv-kijken met de app. Als je de app via wifi gebruikt, is de geo-locatie aanzetten niet nodig.

 1. Ga naar ‘Instellingen’, via het hoofdmenu.
 2. Selecteer ‘Verbindingen’ (Android) of ‘Privacy’ (iOS).
 3. Zorg er bij ‘Locatie’ (Android) of ‘Locatievoorzieningen’ (iOS) voor dat dit aanstaat. Mogelijk moet je de hendel rechts hiervoor even aanklikken.
 4. Heb je een iPhone of iPad? Dubbelcheck dan onderaan het onderdeel ‘Locatievoorzieningen’ even of de Proximus TV-app toestemming heeft. Ga door de zichtbare apps en klik de onze aan. Selecteer nu in de mogelijkheden ‘Bij gebruik van de app’.

Vind je de optie niet in Android? Klik dan rechtsboven in het instellingenmenu op het vergrootglas en typ ‘locatie’. Zo kom je meteen op de juiste plaats terecht.

Heb je onze Proximus TV-app gedownload, maar is er toch iets nog niet helemaal duidelijk? Check dan zeker de uitgebreide uitleg op onze speciale faq-pagina’s.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: