Hoe kies ik de beste planning app voor mijn gezin?

Gepubliceerd op 09/03/2021 in Gouden tips van…

Het dagelijkse leven binnen je gezin in goede banen leiden, vraagt soms 6 paar handen, ogen en oren. Gelukkig bestaan er tal van handige planning apps om je te helpen. Daarmee bespaar jij tijd en zorg je voor heel wat minder stress. Dit is onze selectie van de beste planning apps voor je gezin.

Hoe kies ik de beste planning app voor mijn gezin?

1. Lijstjes maken met Evernote

Ben jij zo iemand die thuis een hele hoop post-its en briefjes heeft liggen met lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes? En dan heb je waarschijnlijk ook op je smartphone nog tal van zaken bewaard om later eens te bekijken. Verzamel voortaan alles bij elkaar in EvernoteNieuw venster, van een toffe jas die je online zag tot het nieuwe uurrooster van de voetbalclub en het wachtwoord van Smartschool.

Download Evernote voor iOsNieuw venster of AndroidNieuw venster.


2. Een planning voor iedereen met Cozi Family Organizer

Heeft iedereen in jouw gezin een drukke agenda met school, werk, hobby’s, tandarts- of doktersafspraken, vrienden uitstapjes? Dan helpt het om een gezamenlijke agenda bij te houden zodat je in één oogopslag ziet wie waar moet zijn op welk moment. Met de Cozi Family OrganizerNieuw venster heb je niet alleen zo’n gemeenschappelijke agenda, maar kan je ook boodschappenlijstjes delen met het hele gezin.

Download Cozi Family OrganizerNieuw venster voor iOsNieuw venster of AndroidNieuw venster.


3. Eentje voor gescheiden ouders: Keep in Touch

Na een scheiding is het niet altijd even makkelijk voor ex-partner om vlot te communiceren. Dan kan de app KiT of Keep in Touch goed van pas komen. Deze app werd ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Antwerpen en zorgt ervoor dat ex-partners belangrijke informatie efficiënt met elkaar kunnen delen. Er is bovendien ook een versie voor de kinderen zodat zij ook de planning en communicatie kunnen bekijken.

Keep in Touch is momenteel enkel verkrijgbaar voor iOsNieuw venster.


4. Een kleurrijke en overzichtelijke planning met Klender

Klender is een planning app voor het gezin die uitblinkt in duidelijkheid. Ook hier kan je een gezamenlijke planning opmaken en boodschappenlijstjes delen die altijd gesynchroniseerd zijn met de rest van je gezin. Je kan de app gebruiken op je computer, tablet of smartphone en je kan een overzicht van de weekplanning afdrukken om bijvoorbeeld in de keuken op te hangen. KlenderNieuw venster werkt met kolommen en kleurtjes per gezinslid zodat je je niet kan vergissen.

Download Klender voor iOsNieuw venster of AndroidNieuw venster.


5. Deel je agende ook buiten je gezin met TimeTree

Met TimeTreeNieuw venster kan je groepen aanmaken zodat je een agenda kan delen met je partner en/of kinderen, maar ook met andere familieleden, vriendengroepen of bijvoorbeeld andere ouders uit dezelfde hobbyclub van de kinderen. Je krijgt bovendien een melding als iemand een nieuwe afspraak voor jou toevoegt, zo mis je nooit meer belangrijke afspraken. Ook kan je opmerkingen en foto’s toevoegen aan een afspraak, zoals bijvoorbeeld een adres of wie je moet meenemen in de carpool. Je kan de app ook gebruiken op de computer, maar daar heeft hij iets minder functionaliteiten.

Download TimeTree voor iOsNieuw venster of AndroidNieuw venster.


6. Takenlijstjes verdelen met OurHome

Zijn jouw kinderen met geen mogelijkheid te motiveren om huishoudelijke taken te doen? Dan kan je hen extra motiveren met OurHome. Maak alle taken aan in de app en verdeel ze over je gezinsleden. Voor elke uitgevoerde taak geef je hen een aantal punten. Vanaf een bepaald aantal punten kan je hen dan een beloning geven.

Download OurHome voor iOsNieuw venster of AndroidNieuw venster.


Daarnaast hebben we ook nog onze eigen zeer handige tool die je kan helpen met het organiseren van je gezinsleven: de Family life-app! Deze app helpt je bij het dagelijkse leven dankzij een praktische gedeelde kalender voor de hele familie, boodschappenlijstjes en to do’s. Je kan zelfs een lijst met noodcontacten aanleggen die voor het hele gezin te gebruiken is in geval van nood.

Ontdek de Family Life-app nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie