×
×

Gepersonaliseerde reclame? Geen paniek!

Gepubliceerd op 19/08/2016 in Uit eerste hand

Gepersonaliseerde reclame? Geen paniek!

Je hebt er wellicht al over gehoord: Op Proximus TV starten we binnenkort met reclame op maat.

Klanten ontvingen de afgelopen weken een mail of kregen een briefje in de bus om dat te melden.
Gepersonaliseerde reclame bestaat al lang op het internet. De argeloze kijker die bij het lezen van die mededeling alvast last kreeg van okselvijvers of andere stresskwaaltjes kunnen we geruststellen: er zullen geen reclamebanners in beeld verschijnen terwijl je een programma bekijkt. En nee, we zullen je niet bestoken met reclame die is toegespitst op de pornofilm die je net hebt bekeken.

Meer nog: in de praktijk zal je weinig merken van die gepersonaliseerde boodschappen. Ze worden - in samenspraak met de zenders - netjes ingepast in de reclameblokken die je sowieso te zien krijgt. 

Je krijgt zeker niet meer reclame te zien dan gewoonlijk: we vervangen bestaande spotjes door gerichte publiciteit. Wanneer je uitgesteld kijkt, kunnen verouderde programma-aankondigingen vervangen worden door reclameboodschappen.

Dat gebeurt op basis van je kijkgedrag: kijk je bijvoorbeeld regelmatig naar voetbalwedstrijden, dan zou het kunnen dat je meer reclame over sportartikelen te zien krijgt. Want het is nu eenmaal zo dat niet elke kijker dezelfde interesses heeft. 

In feite verandert er dus weinig. Wil je de reclame op maat toch uitschakelen? Dan kan dat via MyProximus.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: