Proximus: Het snelste mobiele netwerk van België

Gepubliceerd op 21/03/2024 in Service

Het BIPT publiceerde onlangs de resultaten van zijn jaarlijkse testcampagne die de kwaliteit en de snelheden van de mobiele netwerken in België meet. Het netwerk van Proximus komt duidelijk als beste uit de bus, met ongeëvenaarde downloadsnelheden voor zowel 4G als 5G.

Proximus: Het snelste mobiele netwerk van België

Om de tests uit te voeren, die in september 2023 plaatsvonden, gebruikte de regulator twee voertuigen uitgerust met speciale apparatuur. Deze voertuigen doorkruisten het hele land om de stabiliteit, kwaliteit en snelheid van mobiele oproepen en dataconnecties te testen.

Opmerkelijke netwerkprestaties in alle regio's

Uitstekende gesprekskwaliteit

  • Onberispelijke gesprekskwaliteit: Met een succespercentage van 99% bieden alle mobiele netwerken in België een uitstekende gesprekskwaliteit.
  • Ongeëvenaarde uitvoeringssnelheid: Proximus onderscheidt zich met een gemiddelde starttijd van 2,4 seconden per oproep, de snelste op de markt.

Beste 4G- en 5G-dekking

Bij de tests van mobiele dataconnecties onderscheidt Proximus zich nog meer.

  • 4G-downloadsnelheid: 84,9 Mbps, 25 tot 50% sneller dan de concurrentie.
  • 5G-downloadsnelheid: 136,8 Mbps, 45 tot 50% sneller dan de concurrentie.
  • Beste 4G uploadsnelheid: 24,5 Mbps.

Proximus zet zich in om de beste mobiele ervaring te bieden aan haar klanten

De uitstekende cijfers in termen van pure snelheid vertalen zich ook in de realistische ervaring van gebruikers die met het Proximus-netwerk omgaan.

  • Proximus is de snelste operator voor het downloaden van bestanden, het openen van webpagina’s en het streamen van video.
  • De BIPT heeft ook de 5G-mobiele dekking gemeten, wat de voorsprong van Proximus op het gebied van de 5G-uitrol aantoont.

Nationale en internationale erkenning

Dit is de derde erkenning in korte tijd voor het mobiele netwerk van Proximus.

  • Januari 2023: Test Achats bekroont Proximus met de titel "beste mobiele netwerkdekking in België" op basis van de BeCover+-metingen.
  • Maart 2024: Ookla, wereldleider op het gebied van internetsnelheidstests, kent Proximus de snelste mediane mobiele 5G-downloadsnelheid in het land toe, 50% hoger dan die van de concurrentie.

Proximus investeert fors in de mobiele toekomst

De resultaten tonen het belang aan van de voortdurende investeringen van Proximus in haar mobiele netwerk. Bij de spectrumaveiling vorig jaar verwierf Proximus een aanzienlijk groter spectrum dan zijn concurrenten. Deze investeringen zullen hem de komende decennia een voorsprong geven en hem een leider in mobiele ervaring laten blijven.

Wilt u meer weten over de resultaten van de BIPT Drive Test Q4 2023?

Kies niet voor minder, kies voor het beste mobiele netwerk.
Ontdek de Proximus gsm-abonnementen en geniet van ongeëvenaarde snelheden.

Kies het beste netwerk!

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team