Test-Aankoop: “Proximus heeft beste mobiele netwerk”

Gepubliceerd op 19/02/2021 in Service

Het beste mobiele netwerk in België? Dat vind je bij ons. Onafhankelijk onderzoek van Test-Aankoop toont dit nu ook aan. Dat blijkt althans uit meer dan 10.000 tests, die het hele voorbije jaar door gebruikers werden uitgevoerd via de app BeCover+.

Test-Aankoop: “Proximus heeft beste mobiele netwerk”

Wat is BeCover+?

Met BeCover+ verzamelt Test-Aankoop via gebruikers gegevens over de netwerkkwaliteit van de drie Belgische operatoren. Iedereen kan hieraan meewerken door de bijhorende app voor Android of iOS te downloaden. Test-Aankoop bundelt hiervoor de krachten met 4Gmark: een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in dit soort onderzoek. Het resultaat is een handige interactieve kaart met de resultaten van de afgelopen 12 maanden. Als gebruiker kan je bovendien onmiddellijk via de app bekijken welke operator netwerk de beste netwerkdekking heeft op je locatie.

In vergelijking met de klassieke tests geeft BeCover+ een realistischer beeld over zowel de netwerkdekking als zaken zoals mobiele internetsnelheid. De app baseert zich namelijk met een volledige test op de echte gebruikerservaring. Op je smartphone krijg je een score voor de netwerkdekking, berekend op basis van vier aspecten:

  • De downloadsnelheid,
  • de uploadsnelheid,
  • de tijd (in seconden) voordat een YouTube-video begint af te spelen,
  • de gemiddelde tijd (in seconden) waarin een webpagina wordt ingeladen.

Vervolgens wordt deze score vergeleken met de gemiddelde dekking in jouw buurt, op basis van andere gebruikers van BeCover+. Al deze tests bepalen samen de eindscore van Test-Aankoop voor de drie operatoren.


Wat betekent de beste netwerkdekking voor jou?

Of je nu gewoon wil surfen, foto’s wil downloaden of muziek en video wil streamen: met Proximus heb je voor dit alles het snelste mobiele internet. Voor ons kwalitatieve netwerk registreerde BeCover+ in 2020 namelijk een gemiddelde downloadsnelheid van 28,2 Mbps. De uploadsnelheid lag gemiddeld op 9,1 Mbps.

Wil je profiteren van het beste netwerk voor mobiel internet in België? Dan is Mobilus echt iets voor jou!

Kies nu jouw abonnement

Daarnaast is ons betrouwbare netwerk ook ideaal voor ondernemers. Zo kan je snel bestanden doorsturen en ook onderweg eenvoudig je bedrijf blijven opvolgen en beheren.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie